سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا دیابت قابل درمان می‌شود؟

به گفته پزشک دیابت پژوهشگاه رویان، دانشمندان زیادی تلاش می‌کنند به راهکاری برسند که بتوان بیمار دیابت را با یک قرص یا سلول درمان کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - دیابت یک بیماری مزمن است که بر روی نحوه استفاده بدن از قند خون (گلوکز) تأثیر می‌گذارد. در دیابت نوع یک، بدن به طور کلی انسولین تولید نمی‌کند؛ در حالی که در دیابت نوع ۲، بدن به درستی از انسولین استفاده نمی‌کند یا ممکن است انسولین کافی تولید نکند.

دیابت می‌تواند عوارضی مانند مشکلات قلبی، آسیب به اعصاب و مشکلات بینایی ایجاد کند؛ اما با مدیریت مناسب، مانند رژیم غذایی سالم، ورزش و در برخی موارد دارو، می‌توان به خوبی با این بیماری زندگی کرد.

اعظم کوهکن، مدیر کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان و پزشک دیابت این پژوهشگاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان پیرامون روش‌های نوین درمان دیابت مطرح کرد: «بیماری دیابت یک بیماری مزمن تقریبا مادام‌العمر است. در مقطع کنونی در دنیا هنوز درمان قطعی برای بیماری دیابت نداریم؛ اما دانشمندان زیادی تلاش می‌کنند به راهکاری برسند تا بتوان بیمار دیابت را با یک قرص یا سلول درمان کرد.»

اعظم کوهکن ادامه داد: «در حال حاضر روی بحث سلولی خیلی کار می‌شود؛ مطالعات بر روی سلول‌های بنیادی مختلفی شروع شده است. حتی برای برخی بیماران هم تزریق شده و به نظر می‌رسد نتایج خیلی خوبی اتفاق خواهد افتاد. برخی کشور‌ها تا مراحل خوبی پیش رفتند و امید می‌رود در آینده بیماری نداشته باشیم که انسولین بزند و داروی مادام العمر مصرف کند و بتوانیم با یک سلول خیلی خوب برای درمان همیشگی جواب بگیریم.»

پزشک دیابت پژوهشگاه رویان بیان کرد: «درمان‌های دیگری هم در دنیا اتفاق می‌افتند؛ اعم از پیوند سلول‌های پانکراس که از پیش‌تر وجود داشته، اما بر روی انواع جدید و موثر آن بر دیابت کار می‌شود. روی این موضوع هم در دنیا تحقیقات زیادی در حال انجام است تا روش‌های کار پیشرفت و به بیمار دیابتی کمک کند.»

اعظم کوهکن اشاره کرد: «کمک تشخیص‌ها هم جزء درمان‌های نوین هستند. امروز قلم‌های انسولین را داریم. حتی قلم‌های هوشمند تولید شده‌اند. موبایل‌ها و تجهیزات الکترونیک کمک کرده اند که بیمار دیابتی بتواند اطلاعات قند خود را روی موبایلش داشته باشد. سی جی‌ام وارد بازار شده که در واقع کنترل مداوم خون را می‌تواند انجام دهد و اگر قند خون بیمار افت پیدا کند یا خیلی بالا رود دستگاه در این باره اطلاع می‌دهد.»

پزشک دیابت پژوهشگاه رویان گفت: «می‌توانم بگویم که آینده روشنی برای بیماران دیابتی خواهیم داشت. انسولین ۱۰۰ سال است که در دنیا استفاده می‌شود. از آن زمان تا امروز به سرعت تکنولوژی کمک می‌کند که این درمان‌ها پیشرفت داشته باشند. هم تزریق سلول داریم، هم پیوند پانکراس و پیوند برخی سلول‌های پانکراس هم انجام می‌شود. هدف محققان این است که بتوانند سلول‌های موثر در سنتز انسولین که می‌توانند در بدن باقی بمانند را منتقل کنند. این که سلول‌های منتقل شده به بدن از دسترس سیستم ایمنی محفوظ بمانند و کمکِ بیمار دیابتی باشند، برای محققان، مدنظر است.»

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۳۷ ۱۶ دی ۱۴۰۳
خدا خیرتون بده که بفکر سلامتی خود و جامعه هستید
ناشناس
۰۷:۵۴ ۱۶ دی ۱۴۰۳
خدا خیرتان بدهد که بیماران را امیدوار میکنید
ناشناس
۰۷:۱۴ ۱۶ دی ۱۴۰۳
تا زمانی که داروهای مختلف تولید شده داروساز ها نمی گذارند درمان پیدا شود وگرنه ورشکسته خواهند شد
رضا
۰۷:۱۴ ۱۶ دی ۱۴۰۳
تو شبکه 2 یک ماه پیش خبری پخش شد که در نورآباد داروی گیاهی ساخته شده که دیابت را درمان میکند چی شد پس ؟