سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ را تا ۳۴ درصد افزایش می‌دهد

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد؛ مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ به هر دلیلی را تا ۳۴ درصد افزایش می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا خدابنده - دکتر صالحی فرد معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با شعار "روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" همزمان با سراسر کشور در این استان اظهار کرد: مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ به هر دلیلی را تا ۳۴ درصد، مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر قلب را تا ۲۸ درصد و ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را تا ۲۱ درصد افزایش می‌دهد.

وی هدف از اجرای این پویش را توجه ویژه به مبحث روغن‌ها به عنوان یکی از مشکلات حوزه سلامت عنوان کرد و افزود: همواره کاهش کالری دریافتی از روغن و استفاده از روغن‌های با اسید چرب ترانس پایین مورد تاکید است.

 صالحی فرد اضافه کرد: روغن جامد و نیمه جامد هیدروژنه حاوی اسید‌های چرب اشباع و اسید‌های چرب ترانس است که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان را افزایش می‌دهند.

وی یادآور شد: همچنین مصرف روغن‌های حیوانی، دنبه و پیه به دلیل میزان بالای اسید چرب اشباع مناسب نیستند.

 صالحی فرد افزود: کانولا بهترین روغن برای مصرف است چرا که نسبت امگا ۶ به امگا ۳ مناسبی دارد و از این رو در دسته بهترین روغن‌ها از لحاظ خواص تغذیه‌ای می‌باشد.

 صالحی فرد درخصوص استفاده از روغن سرخ‌کردنی هم گفت: بهتر است برای سرخ کردن از روغن‌های مخصوص سرخ‌کردنی استفاده کرد چرا که این روغن‌ها به شکلی فرموله میشوند که قابلیت حفظ پایداری و کیفیت را در طول مدت سرخ کردن دارند.

وی در پایان توصیه کرد، مصرف ماهی به علت منبع اصلی امگا۳ در برنامه غذایی روزانه افزاد گنجانده شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.