آیت الله سبحانی شب گذشته در سلسله جلسات درس اخلاق که چهارشنبه ها بعد از نماز مغرب و عشا در موسسه امام صادق (ع) پردیسان برگزار می شود، اظهار کردند: حسد به معنای این است که انسان آرزو کند نعمت از دست شخص دیگری گرفته شود؛ انسان خودش نعتی را ندارد ولی شخص دیگری آن نعمت را دارد و از این موضوع ناراحت است.
ایشان بیان کردند: خداوند می فرماید انسان نباید به دیگران حسد بورزد چراکه حسد ورزیدن به دیگران نوعی بی احترامی به خدا است.
معظم له به حدیثی از امام صادق (ع) در خصوص حسد اشاره کردند و گفتند: حضرت می فرمایند همانطور که آتش هیزم را می خورد حسد ایمان را می خورد.
ایشان با بیان اینکه امام صادق(ع) می فرمایند قلب مومن جایگاه حسد نیست، گفتند: حضرت در حدیثی می فرمایند خداوند به حضرت موسی(ع) خطاب کرد آنچه من به مردم داده ام حسد نورز و چشم به آن ندوز، آدمی که حسد می ورزد نسبت خالق متعال تعرض دارد که چرا نعمت را به کس دیگری داده است.
این مرجع تقلید بیان کردند: بین حسد و ایمان تضاد وجود دارد و قابل جمع نیست و اولین معصیتی که در زمین رخ داد حسد بود.
ایشان ادامه دادند: فرزندان حضرت آدم(ع) به یکدیگر حسد ورزیدند و قابیل، هابیل را به دلیل حسد کشت و فرزندان حضرت یعقوب(ع) نیز به برادرشان یوسف(ع) حسد ورزیدند و همین حسد در زمان پیامبر اسلام (ص) نیز وجود داشت و عده ای حسد می ورزیدند که چرا نبوت به آنها نرسیده است.
معظم له تاکید کردند: حسد در میان همه گروه ها و افراد وجود دارد ولی انسان باید مراقب باشد که گرفتار این معصیت نشود.
منبع:خبرگزاری حوزه