زهرا حبیبی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد بحث جمعیت و دغدغهای که وجود داشت اولین کارگروه جوانی جمعیت و فرزندآوری در دفتر امور زنان و خانواده استانداری فعال شد.
وی افزود: با تعامل و ارتباطی که میان دبیرخانه جوانی جمعیت در مرکز استان با سایر دستگاههای اجرایی و استفاده از ظرفیت گروههای جهادی و سازمانهای مردمنهاد وجود داشت توانستیم در سطح کشور در بحث جوانی جمعیت حائز رتبه برتر شویم.
حبیبی اضافه کرد: براساس دستورالعمل ابلاغی از سوی وزارت کشور به دفاتر و دبیرخانههای جوانی جمعیت و باتوجه به حساسیت موضوع، بحث اتاق وضعیت جمعیت مطرح شد، البته در کنار این موضوع طرح فرزندان تحولآفرین ایران (فتحان) وجود داشت که موارد تخصصی، علمی و کارشناسی آن را دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سطح استان انجام داد.
وی بیان داشت: در حقیقت براساس دادههای بدست آمده توانستیم اتاق وضعیت جمعیت را حساسسازی و آسیبشناسی کنیم، البته هدف و رسالت اصلی ما بحث افزایش کدملی است که بتوانیم همه اقدامات را جمعآوری و به بحث افزایش کد ملی دست یابیم.
علیضامن صالحیفرد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: در اتاق رصد وضعیت جمعیت، وضعیت موجود و مطلوب باروری کلی در سطح استان مشخص شده است، به طور مثال در سال ۱۴۰۱ وضعیت مطلوب موالید در استان باید ۱۵ هزار و ۳۵۷ مورد اتفاق میافتاد، اما تعداد موالید موجود ۱۳ هزار و ۶۱۷ بوده که تا وضعیت مطلوب ۱۷۴۰ فاصله وجود دارد.
به گفته وی، در فصول مختلف سال وضعیت موجود و مطلوب موالید مشخص شده است، بنابراین باید عملکرد ما به گونهای باشد که به وضعیت مطلوب در بحث ازدواج، باروری و موالید نزدیک شویم.
منبع: ایسنا