سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شکست رویای صلح جهانی سازمان ملل در برابر جنایات صهیونیستی و نقش آمریکا

در گفت‌وگوی سیاسی رادیو گفت‌وگو موضوع شکست سازمان ملل متحد و ناکامی آن در تحقق رویای صلح جهانی در مواجهه با جنایات رژیم صهیونیستی مطرح شد.

 برنامه گفت‌وگوی سیاسی رادیو گفت‌وگو با حضور دکتر سعید جوانمرد، مدرس دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی، و دکتر حسین کنعانی مقدم برگزار شد.

دکتر جوانمرد در ابتدای سخنان خود اشاره کرد که سازمان ملل متحد در اصل با هدف برقراری صلح و دفاع از حقوق مظلومان جهان تأسیس شد. به گفته وی، این سازمان قرار بود پناهگاهی امن برای مستضعفین و ملت‌های مورد ظلم باشد. اما امروزه، سازمان مللی که شاهد آن هستیم، از وظایف خود فاصله گرفته و در برابر جنایات بی‌سابقه‌ای مانند نسل‌کشی و کودک‌کشی توسط رژیم صهیونیستی شکست خورده است. برخی از سران سازمان ملل حتی اذعان دارند که رویای صلح جهانی ممکن است از دست رفته باشد.

وی همچنین به نفوذ قدرت‌های بزرگ مانند آمریکا، فرانسه و انگلیس در سازمان ملل اشاره کرد و گفت که این کشور‌ها با اعمال نفوذ خود، سازمان ملل را از انجام وظایف اصلی‌اش در راستای برقراری صلح جهانی بازداشته‌اند. جوانمرد به مواردی همچون بحران غزه و جنگ اوکراین اشاره کرد و سازمان ملل را «سازمان خفتگان» توصیف کرد؛ نهادی که نتوانسته به وظیفه خود در دفاع از مظلومان عمل کند و تنها به شرمندگی و زبونی برای کشور‌های تحت ظلم دامن زده است. 

وی خاطرنشان کرد که در حالی که کشور‌های تأثیرگذار سازمان ملل، مانند آمریکا، با وتو کردن قطعنامه‌ها به‌راحتی قوانین بین‌المللی را زیر پا می‌گذارند، افرادی همچون نتانیاهو بدون توجه به منشور سازمان ملل و حقوق بشر، به اقدامات ظالمانه خود ادامه می‌دهند.

ناتوانی سازمان ملل در برخورد با جنایات صهیونیستی و عدم رعایت قوانین جنگی توسط اسرائیل

در ادامه گفتگو از رادیو گفتگو و رادیو مقاومت، دکتر سعید جوانمرد با تأکید بر عدم توانایی سازمان ملل در مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی گفت: «سازمان ملل همواره تأکید کرده که در زمان جنگ باید مجموعه‌ای از اصول و قواعد رعایت شود. با این حال، در جنگ غزه، نتانیاهو به‌راحتی دست به حمله به مدارس، بیمارستان‌ها، و حتی خبرنگاران زد. در سراسر جهان، این قبیل اهداف به عنوان خطوط قرمز شناخته شده‌اند، اما رژیم اسرائیل تمامی این موازین را زیر پا گذاشته است و سازمان ملل نیز نتوانسته به‌درستی واکنشی نشان دهد.»

وی همچنین با اشاره به ناکامی سازمان ملل در حفاظت از جان انسان‌ها، به خاطراتی از دبیران کل سابق سازمان ملل نظیر خاویر پرز دکوئیار و کوفی عنان پرداخت که در شرایط حساس، عملکرد بهتری از خود نشان دادند. به گفته جوانمرد، امروزه عموم مردم دنیا، حتی در کشور‌های غربی مانند آمریکا و انگلیس، به اعتراض علیه جنایات اسرائیل پرداخته‌اند و دانشجویان آمریکایی در خیابان‌ها علیه سیاست‌های حمایت‌گرانه کشورشان از رژیم صهیونیستی تجمع می‌کنند.

جوانمرد با بیان اینکه در طول بیش از چهارصد روز جنگ غزه، بیش از شصت هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند، گفت: «آمار فعلی کشته‌شدگان تنها شامل افرادی است که شناسایی شده‌اند؛ افراد بسیاری نیز در زیر آوار‌ها مدفون هستند و از آنها اطلاعی در دست نیست.» وی افزود: «حتی در جنگ‌ها نیز قواعدی وجود دارد، اما اسرائیل هیچ قاعده‌ای را رعایت نمی‌کند. این رژیم به نیرو‌های حافظ صلح حمله کرده و آنها را که برای نظارت بر آتش‌بس به لبنان اعزام شده بودند، هدف قرار داده است.»

دکتر جوانمرد با اشاره به عدم رعایت قوانین حقوق بشر از سوی اسرائیل، گفت: «اسرای جنگی باید از حفاظت برخوردار باشند؛ اما نتانیاهو حتی به این اصل هم پایبند نیست. این در حالی است که آمریکا به‌راحتی قطعنامه‌های سازمان ملل را وتو می‌کند و از اقدامات اسرائیل حمایت می‌کند، چرا که منافع خود را در این حمایت می‌بیند.»

نتانیاهو و پروژه اسرائیل بزرگ؛ اصرار بر جنگ و نادیده گرفتن حقوق بشر

در ادامه گفت‌وگوی ویژه رادیو گفتگو و رادیو مقاومت، دکتر سعید جوانمرد به اهداف پنهان و جاه‌طلبی‌های نتانیاهو و جناح یهودی ملی‌گرا اشاره کرد و گفت: «نتانیاهو هیچ اعتقادی به آتش‌بس ندارد؛ او و دولتمردان حامی‌اش به دنبال توسعه مرز‌های اسرائیل و اجرای طرح اسرائیل بزرگ هستند. نتانیاهو در داخل اسرائیل هم محبوبیت چندانی ندارد و کارشناسان معتقدند اگر او از قدرت کنار برود، مجبور به پاسخگویی در دادگاه و پاسخ دادن به اتهامات مختلف در داخل رژیم صهیونیستی خواهد بود. اما در صورت ادامه حضورش، جنگ فعلی هیچ دستاوردی برایش نخواهد داشت و به یک جنگ فرسایشی تبدیل شده است که حتی در داخل رژیم صهیونیستی هم حمایتی از آن وجود ندارد.»

دکتر جوانمرد همچنین به محکومیت نتانیاهو در دادگاه کیفری بین‌المللی اشاره کرد و گفت: «این دادگاه او را به عنوان جنایتکار جنگی محکوم کرده، اما مشکل اصلی ضعف در ضمانت اجرایی قوانین آن است. با وجود این محکومیت‌ها، او همچنان از حمایت کشور‌های قدرتمند برخوردار است و در سایه حمایت آنها به جنایاتش ادامه می‌دهد.»

وی ادامه داد: «در حالی که مردم غزه و فلسطینیان برای دهه‌ها با حداقل امکانات از خود دفاع کرده‌اند، اتاق جنگ اسرائیل در واقع توسط فرماندهان آمریکایی و انگلیسی اداره می‌شود و این نبرد نه تنها با فلسطینیان بلکه با کل محور مقاومت ادامه دارد. با این حال، مردم غزه و مقاومت فلسطین و حزب‌الله لبنان تاکنون توانسته‌اند در برابر این نیروی تا دندان مسلح ایستادگی کنند. علی‌رغم شرایط نابرابر، آنها موفق شده‌اند با امکانات محدود به مدت بیش از چهارصد روز در برابر ائتلافی از کشور‌های غربی و رژیم اسرائیل مقاومت کنند.»

جوانمرد در انتقاد از عملکرد مدعیان حقوق بشر گفت: «سازمان ملل و دولت‌های غربی که ادعای حقوق بشر و مردم‌دوستی دارند، در عمل سکوت کرده‌اند و حتی با حمایت از جنایات اسرائیل، حقوق بشر را نقض می‌کنند. آمریکا، که به ظاهر از حقوق انسانی دفاع می‌کند، در عمل بدترین خیانت‌ها و جنایات را علیه بشریت انجام می‌دهد و هیچ نهادی هم نیست که آنها را به پاسخگویی وادارد.»

نقض حقوق بشر و بی‌اعتنایی نتانیاهو به قوانین بین‌المللی؛ ناتوانی سازمان ملل در حفظ صلح جهانی

در ادامه گفت‌وگوی رادیویی، دکتر سعید جوانمرد به حملات مکرر رژیم صهیونیستی به مراکز پزشکی، مدارس، و اردوگاه‌های آوارگان اشاره کرد و این اقدامات را به عنوان نمونه‌های واضح نقض حقوق بشر مطرح کرد. وی اظهار داشت: «در سراسر جهان، حمله به بیمارستان‌ها و نیرو‌های امدادی امری کاملاً منسوخ و محکوم است، اما رژیم صهیونیستی با بی‌توجهی به اصول انسانی، به راحتی به مراکز درمانی، مدارس و چادر‌های پناهندگان فلسطینی حمله می‌کند.»

دکتر جوانمرد به نقش ناکارآمد سازمان ملل در این بحران اشاره کرد و افزود: «سازمان ملل حتی نتوانسته به نیاز‌های اولیه مردم غزه و لبنان رسیدگی کند و از نظر تأمین آب، برق و تجهیزات پزشکی نیز این مردم در بدترین شرایط ممکن به سر می‌برند. این در حالی است که کشور‌های مدعی حقوق بشر، به جای انجام تعهدات خود، تنها به گفتاردرمانی حقوق بشر می‌پردازند.»

وی با یادآوری شهادت شهید هنیه در کشور ایران، به نقض آشکار حاکمیت ملی توسط رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: «این جنایت‌ها در حالی رخ می‌دهد که دیوان بین‌المللی کیفری و دادگاه‌های بین‌المللی، نتانیاهو و سران رژیم صهیونیستی را به عنوان جنایتکار جنگی محکوم کرده‌اند، اما به دلیل نفوذ و لابی صهیونیست‌ها در آمریکا و سایر کشور‌های غربی، هیچ ضمانت اجرایی برای احکام این دادگاه‌ها وجود ندارد.»

دکتر جوانمرد در بخش دیگری از صحبت‌هایش به نقش آمریکا و لابی صهیونیستی در جلوگیری از اقدامات جهانی علیه رژیم صهیونیستی پرداخت و بیان کرد: «با وجود اجماع بین‌المللی و محکومیت گسترده اقدامات این رژیم، لابی‌های صهیونیستی در سطح جهان، به‌ویژه در آمریکا، همچنان مانعی برای اجرای عدالت بین‌المللی هستند. این لابی‌ها به نحوی عمل می‌کنند که همه تلاش‌ها و قوانین بین‌المللی در برابر آنها بی‌اثر شده است.»

وی با اشاره به اختلافات داخلی درون دولت اسرائیل و استعفای اخیر یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، افزود: «خود اسرائیل نیز از وضعیت فعلی و سیاست‌های جنگ‌طلبانه نتانیاهو آسیب دیده است. چهار روز پیش، وزیر جنگ اسرائیل به دلیل اختلافات عمیق با نتانیاهو از سمت خود برکنار شد و شخصی جدید جایگزین او شد. این تغییرات نشانه آشکار از مشکلات و شکاف‌های عمیق در درون رژیم صهیونیستی و نادیده‌گیری آشکار قوانین بین‌المللی توسط این رژیم است.»

موضع‌گیری ترامپ و بایدن در قبال جنگ غزه؛ نقش آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی

دکتر جوانمرد در ادامه سخنان خود به حمایت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر، دونالد ترامپ جمهوری‌خواه بار دیگر به میدان آمده و در شعار‌های انتخاباتی‌اش ادعا کرده که اهل جنگ نیست و قصد دارد به درگیری‌های خاورمیانه پایان دهد؛ چیزی که بایدن از انجام آن عاجز بوده است. ترامپ تأکید کرده که رویکرد او با دموکرات‌ها متفاوت است و در صدد است که سیاست‌های حزب دموکرات در حمایت از جنگ را دنبال نکند.»

دکتر جوانمرد افزود: «یکی از دلایلی که دولت بایدن و دموکرات‌ها، از جمله کامالا هریس و اوباما، در موفقیت‌های خود در خاورمیانه ناکام مانده‌اند، مسئله جنگ غزه و حمایت بی‌قید و شرطشان از رژیم صهیونیستی بوده است. حتی در چند روز گذشته، جو بایدن در سخنانی که در کاخ سفید ایراد کرد، اذعان داشت که هیچ رئیس‌جمهوری در آمریکا به اندازه او از رژیم صهیونیستی حمایت نکرده است. این تأییدیه از سوی خود بایدن نشانگر موضعی آشکار و قدرتمند در قبال حمایت از رژیم صهیونیستی است، موضعی که حتی تصور نمی‌شود ترامپ نیز در صورت بازگشت به قدرت، بیش از این از رژیم صهیونیستی حمایت کند.»

ناکارآمدی سازمان ملل و سیاست‌های متناقض آمریکا در قبال خاورمیانه

دکتر حسین کنعانی مقدم در ادامه این برنامه با اشاره به عملکرد سازمان ملل متحد در یک سال گذشته بیان کرد: «ما شاهد ناتوانی سازمان ملل در برگزاری هرگونه نشست مؤثر برای پایان دادن به نسل‌کشی‌ها و اقدامات آپارتاید رژیم صهیونیستی بوده‌ایم. این ناکارآمدی در شرایطی است که فلسفه وجودی سازمان ملل، ایجاد صلح و ثبات و امنیت در جهان از طریق همکاری ملت‌ها و دولت‌هاست؛ اما متأسفانه، پنج عضو دائمی شورای امنیت که حق وتو دارند، عملاً مناقشات جهانی و نقض‌های حقوق بشری را به نفع خودشان تفسیر و توجیه می‌کنند. با اتکا به حق وتو، هیچ گونه اقدام الزام‌آوری برای جلوگیری از جنایات جنگی و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه و جنوب لبنان صورت نگرفته است.»

کنعانی مقدم تأکید کرد که سازمان ملل به جای تلاش برای مداخله و توقف جنایات، کشور‌های دیگر را به خویشتن‌داری دعوت می‌کند. وی افزود: «اگر کشور‌های اسلامی و کشور‌های منطقه یک ائتلاف نظامی قوی مشابه ناتو داشتند، می‌توانستند در برابر اقدامات رژیم صهیونیستی از ابزار زور استفاده کنند، زیرا رژیم صهیونیستی تنها زبان زور را می‌فهمد و به قوانین بین‌المللی و حقوق بشر پایبند نیست.»

او در خصوص سیاست‌های آمریکا در خاورمیانه و فلسطین خاطرنشان کرد که تاکتیک‌ها تغییر می‌کنند، اما استراتژی‌ها ثابت می‌مانند. «اوباما از سیاست عدم جنگ و تلاش برای خنثی‌سازی کشور‌های خط مقدم جبهه مقاومت صحبت می‌کرد. دموکرات‌ها همیشه ترجیح می‌دهند از ابزار مذاکره استفاده کنند و به نوعی با پنبه سر ببرند. در مقابل، جمهوری‌خواهان با رویکرد میلیتاریستی و جنگ‌افروزی عمل می‌کنند، چراکه اقتصاد آمریکا به کارخانه‌های تسلیحاتی وابسته است و هر جنگی برای جمهوری‌خواهان منفعت دارد.»

کنعانی مقدم با اشاره به ترامپ افزود: «ترامپ به تهدید کردن مخالفان پرداخت و اکنون، پس از چهار سال سیاست بایدن که حمایت صد درصدی از رژیم صهیونیستی بود، دوباره مدعی شده که خواهان پایان جنگ‌هاست. به نظر می‌رسد که این پارادوکس در سیاست‌های ترامپ همچنان حل نشده باقی مانده است.»

تغییرات رویکرد ترامپ و نقش آمریکا و اروپا در بحران خاورمیانه

دکتر حسین کنعانی مقدم در ادامه صحبت‌های خود به تغییرات در رویکرد ترامپ از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ اشاره کرد و گفت: «ترامپ ۲۰۲۰ با ترامپ ۲۰۲۴ تفاوت‌های بسیاری دارد؛ تجربه چهار سال شکست و شرایط داخلی آمریکا باعث شده بخشی از سیاست‌های خود را پنهان کند تا به قدرت برسد. انتقال قدرت از بایدن به ترامپ ممکن است با مشکلاتی، حتی درگیری‌های داخلی همراه باشد. به همین دلیل، ترامپ اکنون با وعده‌های صلح و دوستی تلاش می‌کند قدرت را به دست گیرد. اما پس از تصاحب قدرت، احتمالاً حمایت بیشتری از رژیم صهیونیستی خواهد کرد، زیرا این رژیم بازوی اصلی آمریکا برای اجرای سیاست‌های هژمونیک در خاورمیانه است. یکی از اولویت‌های اصلی ترامپ تسلط بر منابع انرژی در خاورمیانه خواهد بود.»

کنعانی مقدم با اشاره به نقش آمریکا و اروپا در تضعیف سازمان ملل، گفت: «برخلاف تصور برخی که فکر می‌کنند اروپا و آمریکا دو رقیب هستند، این دو بیشتر مانند شریک هستند و در مسائل خاورمیانه با یکدیگر همکاری می‌کنند. منافع اروپا در خاورمیانه ممکن است در رقابت با چین و روسیه دیده شود، اما در رابطه با آمریکا هماهنگی و همکاری وجود دارد. برخی سران اروپایی برای راضی نگه داشتن افکار عمومی که اکنون بیدار شده‌اند، درباره حقوق بشر صحبت می‌کنند و برای کاهش فشار داخلی چراغ سبزی به سمت صلح و سازش نشان می‌دهند. اما ناتو، به عنوان اتحاد نظامی آمریکا و اروپا، در عمل به دنبال جنگ‌افروزی و تسلط بر منطقه است و عقب‌نشینی‌هایشان در افغانستان و عراق عمدتاً تاکتیکی است تا بتوانند توجه و نیرو‌های خود را به سمت چین معطوف کنند.»

چشم‌انداز صلح و مقاومت در برابر اسرائیل از دید فلسطینیان

دکتر حسین کنعانی مقدم در ادامه بحث خود درباره چشم‌انداز صلح و مقاومت در خاورمیانه اظهار کرد که تلاش‌های جو بایدن پیش از انتخابات برای ایجاد یک صلح کوتاه‌مدت در سرزمین‌های اشغالی، غزه، و لبنان ناکام ماند و بعید است که دونالد ترامپ نیز بتواند در این زمینه موفقیتی کسب کند. وی گفت: «فلسطینی‌ها بیش از هفتاد سال است که در برابر جنایات صهیونیست‌ها، با همکاری آمریکا و اروپا، ایستادگی کرده‌اند. عملیات طوفان الاقصی برای آنها یک نقطه بی‌بازگشت است؛ فلسطینی‌ها اکنون به این درک رسیده‌اند که نمی‌توانند برای احقاق حقوقشان منتظر سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی بمانند و به همین دلیل خودشان دست به عمل زده‌اند. طوفان الاقصی نشان از تصمیم قاطع آنها برای عدم بازگشت به میز مذاکرات صلح و سازش دارد، و اگر کسی فکر می‌کند که فلسطینی‌ها دوباره به صلح تمایل پیدا خواهند کرد، دچار خطای محاسباتی شده است.»

کنعانی مقدم همچنین تاکید کرد که جبهه مقاومت به نقطه رهایی رسیده است و افزود: «پس از حملات اسرائیل و عملیات‌هایی مانند وعده صادق یک و دو، جبهه مقاومت به نقطه‌ای از اتحاد و توانایی دست یافته که دیگر نیازی به عقب‌نشینی نمی‌بیند. فلسطینی‌ها، لبنانی‌ها و حتی حزب‌الله هرگز به دنبال صلح و سازش و تسلیم نخواهند بود، چرا که ذات آنها بر اساس مقاومت است. همان‌طور که بایدن و اوباما نتوانستند، ترامپ نیز کاری از پیش نخواهد برد. تنها راه رسیدن به صلح این است که رژیم صهیونیستی از اراضی اشغالی عقب‌نشینی کند و زمینه برای تشکیل یک دولت فلسطینی فراهم شود، همان‌طور که رهبری فرمودند. در غیر این صورت، این جنگ‌ها و حوادث ادامه خواهد داشت و هیچ چشم‌اندازی برای صلح و سازش دیده نمی‌شود، مگر سقوط رژیم صهیونیستی.»

نقش آمریکا و اروپا در تضعیف جایگاه جهانی سازمان ملل و حمایت از رژیم صهیونیستی

دکتر جوانمرد در ادامه برنامه با اشاره به نقش آمریکا و اروپا در تضعیف جایگاه سازمان ملل و حمایت‌های بی‌قید و شرط از اسرائیل گفت: «جنگ غزه و حمایت آمریکا از اسرائیل، به ویژه از نتانیاهو، به شدت به اعتبار جهانی آمریکا ضربه زده است. رفتار‌های اخیر آمریکا در خاورمیانه و حمایت‌های بی‌دریغش از اسرائیل موجب کاهش آبروی این کشور در سطح جهانی شده است. حدود یک سال است که آمریکا، علی‌رغم تلاش‌هایش، نتوانسته در برابر موج قدرتمند طوفان الاقصی که اسرائیل را به زانو درآورده و زیرساخت‌های آن را آسیب جدی زده است، کاری از پیش ببرد.»

دکتر جوانمرد همچنین بر لزوم حمایت جامعه جهانی و کشور‌های اسلامی از مردم مظلوم فلسطین و لبنان تاکید کرد و افزود: «به عقیده من، کشور‌های جهان، به‌ویژه مسلمانان، باید بدون هیچ‌گونه چشم‌پوشی از مردم بی‌دفاع فلسطین حمایت کنند. در این میان، مردم اروپا نیز به‌وضوح با مردم مظلوم فلسطین همدلی دارند. دانشجویان و مردم عادی در کشور‌هایی مانند فرانسه و انگلیس، به حمایت از مردم فلسطین برخاسته‌اند، در حالی که دولت‌هایشان و دیگر قدرت‌ها همچنان با ارسال تجهیزات نظامی از اسرائیل پشتیبانی می‌کنند.»

او در ادامه به سیاست‌های دوگانه دونالد ترامپ و جو بایدن اشاره کرد و گفت: «ترامپ در ظاهر از جنگ حمایت نکرده و تلاش دارد خود را حامی صلح نشان دهد. در مقابل، بایدن و دولتش به‌طور آشکار از نتانیاهو و جنگ غزه حمایت کرده‌اند و کمک‌های تسلیحاتی پیشرفته از جمله بمب‌های سنگر شکن را در اختیار اسرائیل قرار داده‌اند. این رفتار‌های دموکرات‌ها، به‌ویژه حمایت‌های کامل بایدن از اسرائیل، باعث شده است تا جامعه مسلمانان آمریکا نیز به سمت مخالفت با دموکرات‌ها گرایش پیدا کند.»

حمایت آمریکا از اسرائیل و تأثیر آن بر سیاست‌های داخلی آمریکا

دکتر جوانمرد در ادامه با اشاره به سیاست‌های دوگانه آمریکا و تاثیرات آن بر انتخابات و حمایت‌های داخلی از اسرائیل افزود: «بایدن به راحتی از شهادت رهبران مقاومت همچون هنیه و سنوار و حتی سید حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان، حمایت کرد. این حمایت‌ها نشان می‌دهند که سیاست‌های آمریکا، حتی تحت ریاست جمهوری دموکرات‌ها، در جهت حمایت از رژیم صهیونیستی و گسترش طرح اسرائیل بزرگ است.»

او در ادامه به شرایط سیاسی و اقتصادی آمریکا اشاره کرد و گفت: «ترامپ در دو راهی بزرگی قرار دارد. اگر بخواهد حمایت خود را از نتانیاهو ادامه دهد، احتمال از دست دادن حمایت مردم آمریکا برای او وجود دارد. این دقیقا همان چیزی است که باعث شکست ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ شد. یکی از دلایل اصلی شکست ترامپ در دور اول، مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم آمریکا بود که در آن زمان به اوج خود رسیده بود، به ویژه در دوران بحران کرونا. ترامپ نتوانست مشکلات اقتصادی و کمبود تجهیزات پزشکی را به درستی حل کند. مردم آمریکا در آن زمان دچار مشکلات جدی بودند و در حالی که در کشور‌های دیگر این مشکلات به خوبی مدیریت شد، آمریکا نتوانست بحران‌ها را حل کند.»

دکتر جوانمرد همینطور تاکید کرد که سیاست‌های آمریکا، چه در دوران جمهوری‌خواهان و چه دموکرات‌ها، حمایت از اسرائیل را دنبال می‌کند و افزود: «من بعید می‌دانم ترامپ از حمایت خود از نتانیاهو عقب‌نشینی کند. او همچنان بر تسلط اسرائیل بر مناطق بیشتر و گسترش شهرک‌ها و سرزمین‌ها تاکید دارد. در نهایت، حمایت از نتانیاهو و اسرائیل برای ترامپ و دیگر مقامات آمریکایی در اولویت باقی خواهد ماند.»

سیاست‌های دوگانه سازمان ملل و واکنش جامعه جهانی

دکتر کنعانی مقدم در ادامه صحبت‌های خود به سیاست دوگانه سازمان ملل و غرب در زمینه حقوق بشر و بحران غزه اشاره کرد و گفت: «سیاست‌های یک بام و دو هوای سازمان ملل در مواجهه با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و سایر مناطق فلسطین، واقعاً برای جامعه جهانی غیرقابل پذیرش است. آنچه که در غزه در حال وقوع است، به وضوح نسل‌کشی است، و تصویر نوزادی که جان خود را در اثر حمله رژیم صهیونیستی از دست داد، هر انسانی را تحت فشار روحی قرار می‌دهد. این جنایات همچنان ادامه دارد و در برابر آن سکوت سازمان‌های بین‌المللی و نهاد‌های حقوق بشری همچنان پابرجاست.»

او به استاندارد دوگانه در سیاست‌های غرب اشاره کرد و افزود: «غرب و آمریکا در برخورد با مسائل جهانی همیشه به نفع خودشان عمل کرده‌اند. برای مثال، هنگامی که فلسطینی‌ها یا لبنانی‌ها برای دفاع از سرزمین خود می‌جنگند، غرب آنها را تروریست می‌خواند. اما رژیم صهیونیستی که هر روز به کشتار مردم فلسطین ادامه می‌دهد، خود را صاحب حق مشروع در سرزمین‌های اشغالی می‌داند. این نشان می‌دهد که غرب در دفاع از حقوق بشر، آزادی و دموکراسی تنها به منافع خود توجه می‌کند و اصول انسانی برای آنها ارزش چندانی ندارد.»

دکتر کنعانی مقدم با اشاره به عملکرد سازمان ملل گفت: «سازمان ملل در شرایطی قرار دارد که تفسیر‌هایی از آزادی، استقلال و صلح ارائه می‌دهد که بیشتر به نفع قدرت‌های غربی است. هر قطعنامه‌ای که علیه رژیم صهیونیستی صادر شود، یا با کارشکنی‌های آمریکا و قدرت‌های غربی مسکوت می‌ماند یا عملاً اجرایی نمی‌شود. در حالی که فشار‌های جهانی بر سازمان ملل برای صدور قطعنامه‌های ضد اسرائیلی وجود دارد، این سازمان هیچ‌گاه به طور جدی در مقابل سیاست‌های رژیم صهیونیستی اقدام نمی‌کند.»

او همچنین افزود: «الان تنها نیرویی که توانسته رژیم صهیونیستی را زمین‌گیر کند، همین مقاومت است. اگر ما در لبنان نتوانیم رژیم صهیونیستی را مهار کنیم، به زودی شاهد حملات جدیدی به کرانه باختری خواهیم بود. نقشه‌های رژیم صهیونیستی، که در مجامع بین‌المللی مطرح شده، نشان می‌دهند که آنها همچنان قصد دارند کل منطقه را تحت کنترل خود درآورند، حتی لبنان را که اکنون در برنامه‌های خود به عنوان بخش از خاک اسرائیل مطرح کرده‌اند.»

بی‌تأثیری نشست‌های بین‌المللی و سیاست‌های کشور‌های عربی

دکتر کنعانی مقدم در ادامه سخنان خود به بی‌تأثیری نشست‌های بین‌المللی و سیاست‌های برخی کشور‌های عربی در قبال بحران غزه و فلسطین اشاره کرد و گفت: «حجم و شدت حملات رژیم صهیونیستی به غزه اکنون به حدی است که معادل پنج برابر بمباران هیروشیما با مواد انفجاری مصرف شده، و بیش از دویست هزار نفر کشته، زخمی یا مجروح شده‌اند. این در حالی است که در یک سال گذشته هیچ قطعنامه‌ای از سوی جامعه جهانی علیه رژیم صهیونیستی برای بازداشتن آن از جنایات جنگی تصویب نشده است. متاسفانه هیچ امیدی به تغییر وضعیت از سوی سازمان‌های بین‌المللی وجود ندارد.»

او سپس به نشست‌های اضطراری سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب اشاره کرد و افزود: «این نشست‌ها از یک سو شاید اثرات جزئی داشته باشند، اما از سوی دیگر برخی از کشور‌های عربی سیاست دوگانه‌ای را در پیش گرفته‌اند؛ از یک سو در این نشست‌ها حضور می‌یابند، و از سوی دیگر پشت پرده توافقاتی با رژیم صهیونیستی انجام می‌دهند.»

دکتر کنعانی مقدم در ادامه گفت: «برگزاری نشست‌های این‌چنینی به خودی خود مفید است، اما زمانی که این نشست‌ها تکراری شده و بیانیه‌های مشابه صادر می‌شود بدون اینکه اقدام مؤثری در پی داشته باشد، دیگر تأثیر خود را از دست می‌دهند. برخی از کشور‌های عربی حتی وقتی با بزرگان آنها در مورد فلسطین صحبت می‌کنیم، به این موضوع به‌عنوان یک مسئله داخلی نگاه می‌کنند و به شدت از آن فرار می‌کنند. این کشور‌ها بیشتر به دنبال حفظ حاکمیت‌های خود هستند.»

دکتر کنعانی مقدم در پایان تأکید کرد: «واقعیت این است که این کشور‌ها به جای حل بحران‌ها به دنبال منافع خودشان هستند، و اگر فلسطینی‌ها تسلیم خواسته‌های رژیم صهیونیستی شوند، آنگاه این کشور‌ها حاضرند برای بازسازی غزه هزینه کنند.»

تاثیر عملکرد جبهه مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی

دکتر جوانمرد در تحلیل خود از نشست‌های اضطراری و تأثیر آنها بر حل بحران غزه و لبنان گفت: «در ابتدا باید اشاره کنم که قوانین بین‌المللی باید ضمانت اجرایی داشته باشند. قوانین جزایی و کیفری در سطح بین‌المللی زمانی می‌توانند مؤثر واقع شوند که دارای ضمانت اجرایی واقعی باشند. در غیر این صورت، این قوانین صرفاً مانند حبابی در هوا خواهند بود. نمونه بارز آن، مواضع نتانیاهو در سازمان ملل است که بدون هیچ ترس و واهمه‌ای به سخنرانی می‌پردازد و به راحتی نقض قوانین بین‌المللی را بیان می‌کند، بدون اینکه حتی از سوی این سازمان‌ها فشاری احساس کند.»

او ادامه داد: «رژیم صهیونیستی رژیم ضعیفی نیست. اسرائیل یکی از پیشرفته‌ترین و محکم‌ترین سیستم‌های اطلاعاتی و امنیتی دنیا را در اختیار دارد. در این مدت، شاهد بودیم که به راحتی سران گروه‌های مقاومت مانند حماس و حزب‌الله را به شهادت رسانده است. این رژیم از نفوذ زیادی در داخل سازمان‌ها و گروه‌های مختلف برخوردار است و به راحتی افراد را از میدان نبرد خارج می‌کند. اما در مقابل، کسانی مانند سید حسن نصرالله، یحیی سنوار و اسماعیل هنیه که هرکدام به نوعی یک لشکر بودند، نه تنها این ضربات را تحمل کردند، بلکه قدرت مقابله با اسرائیل را داشتند. این افراد کاملاً مسلط به نقاط ضعف و قوت اسرائیل بودند و با تجربه بسیار بالا در این زمینه، به مقابله با آنها پرداختند.»

دکتر جوانمرد همچنین به تحلیل وضعیت حزب‌الله و حماس اشاره کرد: «این گروه‌ها به راحتی به اینجا نرسیده‌اند و بیش از هفتاد سال است که در برابر رژیم صهیونیستی مقاومت می‌کنند. در حال حاضر شاهد یک تغییر عمده در میدان نبرد هستیم. حزب‌الله به‌طور خاص از حالت دفاعی به حالت تهاجمی حرکت کرده و جنگ‌های نامنظم خود را با موفقیت ادامه می‌دهد. در آینده هم، سید حسن نصرالله‌ها در حزب‌الله حضور خواهند داشت و مقاومت همچنان ادامه خواهد داشت.»

او افزود: «این مقاومت‌ها اگرچه با مشکلات فراوانی روبه‌رو هستند، اما نباید فراموش کرد که آنها از یک تاریخ طولانی و تجربه عملی در مقابله با دشمن برخوردارند. بنابراین، برای رژیم صهیونیستی دشوار است که این مقاومت‌ها را از بین ببرد.»

شکست اسرائیل و واکنش جهانی به جنایات آن در غزه

دکتر جوانمرد در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد: «در حال حاضر معتقدم که اعتبار رژیم صهیونیستی کاملاً خدشه‌دار شده است. تعداد تلفات در غزه بسیار بیشتر از آن چیزی است که اسرائیل و نتانیاهو پیش‌بینی کرده بودند. خود اسرائیل هم به اندازه‌ای آسیب دیده که دستاورد قابل توجهی از این جنگ نداشته است. به مدت چهارصد روز، حزب‌الله لبنان و نیرو‌های مقاومت در غزه به‌طور مؤثری در برابر این رژیم مقاومت کرده‌اند. نیرو‌های اسرائیلی که مجهز به سلاح‌های پیشرفته‌ای، چون موشک‌ها و بمب‌های سنگرشکن بودند، نتواسته‌اند در برابر نیرو‌های مقاومت، پیروز شوند و جالب‌تر اینکه نیرو‌های اسرائیلی در برخی مواقع اسیر هم شده‌اند.»

او ادامه داد: «اما نکته‌ای که بیشتر این رژیم را در سطح جهانی بی‌اعتبار کرده، این است که به جای مواجهه با نیرو‌های مقاومت، از طریق بمباران بیمارستان‌ها، مدارس، چادر‌های آوارگان و مناطق مسکونی، مردم بی‌گناه را هدف قرار می‌دهد. این نوع از اقدامات نه تنها نشان‌دهنده ضعف اسرائیل در برابر نیرو‌های مقاومت است، بلکه در سطح جهانی یک رسوایی برای این رژیم به حساب می‌آید.»

دکتر جوانمرد همچنین به واکنش جهانی به جنایات اسرائیل اشاره کرد: «این رفتار‌های رژیم اسرائیل باعث شده که حتی مردم کشور‌های غربی، که شاید پیشتر از این حمایت می‌کردند، به‌طور گسترده‌ای از این جنایات نگران شوند. شاهد بودیم که مردم آمریکا، فرانسه، انگلیس و دیگر کشور‌ها به خیابان‌ها آمدند و اعتراضات گسترده‌ای علیه سیاست‌های اسرائیل انجام دادند. این اعتراضات نشان‌دهنده این است که هر انسان آزاداندیش، چه در اروپا و چه در هر نقطه از دنیا، نمی‌تواند از این نسل‌کشی و کودک‌کشی که رژیم صهیونیستی در غزه به راه انداخته، بی‌تفاوت بماند. هر قلب انسانی که در خود احساس مهربانی و انسانیت داشته باشد، از این وضعیت رنج می‌برد.»

نشست‌های منطقه و تاثیر آن بر روح و روان اسرائیل

دکتر جوانمرد در ادامه سخنان خود گفت: «در مورد نشست‌ها و محافلی که کشور‌های عربی و اسلامی در سازمان ملل برگزار می‌کنند، باید بگویم که این جلسات هرچند که شاید از نظر عملی و اجرایی تأثیر کمی داشته باشند، اما به‌طور قطعی در سطح روحی و روانی اثرگذار هستند. در مواقعی که وارد میدان فیزیکی نمی‌توان شد، همین نشست‌ها و قطعنامه‌ها می‌توانند تأثیرات قابل توجهی داشته باشند. حتی اگر ضمانت اجرایی قطعنامه‌ها ضعیف باشد، از نظر روانی می‌توانند رژیم اسرائیل را تحت فشار قرار دهند. به‌طور خاص، در صورتی که نتانیاهو در برابر این فشار‌های جهانی دچار ضعف روحی شود، این خود پیامی است که به جهان و به خود اسرائیل فرستاده می‌شود.»

او افزود: «همچنین باید اشاره کنم که زمانی که اسرائیل تحت فشار قرار می‌گیرد، ما شاهد ضعف‌هایی در رهبران اسرائیل هستیم. همانطور که خود نتانیاهو در مقابل برخی تحولات از ترس و اضطراب لرزید، این نشان‌دهنده ناتوانی اوست. اما در مقابل، رهبر معظم انقلاب اسلامی، با صلابت و بدون هیچ ترسی از تهدیدات، در صحنه حضور پیدا می‌کنند. ایشان در نماز جمعه به همراه مردم کشور به‌طور آشکار از هویت و استقلال کشور دفاع کرده و پیامی قوی به نتانیاهو فرستادند. این حرکت نه تنها از نظر سیاسی بلکه از نظر روحی و روانی نیز نشان‌دهنده اقتدار و پایداری ملت ایران در برابر تهدیدات است.»

جوانمرد ادامه داد: «من به شما این نوید را می‌دهم که خون شهدای غزه و فلسطین، این کودکان بی‌گناه و مردم مظلوم فلسطین، قطعا دامن نتانیاهو و حامیانش را خواهد گرفت. خون این شهدا هرگز پایمال نخواهد شد و در نهایت پیروزی از آن مردم غزه و فلسطین خواهد بود. در پایان، این جنگ نه تنها جنگی فیزیکی است، بلکه جنگی روحی و روانی است که ملت‌های آزاد در برابر ظلم و جنایات اسرائیل ایستاده‌اند و در این میدان، مردم غزه و فلسطین پیروز خواهند شد.»

وضعیت شورای امنیت سازمان ملل و حقوق بشر

دکتر جوانمرد در ادامه صحبت‌های خود اظهار داشت: «یکی از مسائلی که باید مورد توجه قرار گیرد، بحث حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل است. کشور‌هایی مانند آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس حق وتو دارند و می‌توانند مصوبات شورای امنیت را لغو کنند. آیا وقت آن نرسیده است که این حق به کشور‌های اسلامی داده شود؟ کشور‌های اسلامی باید بتوانند از حق میلیون‌ها مسلمان در سراسر جهان، به‌ویژه مسلمانان غزه، دفاع کنند. رژیم اسرائیل بیش از هفتاد سال است که به مردم فلسطین ظلم می‌کند، نسل‌کشی و کودک‌کشی را انجام می‌دهد. آیا اکنون زمان آن نرسیده که در ساختار سازمان ملل تغییراتی ایجاد شود تا این کشور‌ها بتوانند صدای مظلومین را بشنوند و از حقوقشان دفاع کنند؟»

او افزود: «تا زمانی که آمریکا کشوری با قدرت چانه‌زنی بسیار قوی در کنار اسرائیل در سازمان ملل است، این مشکلات پابرجا خواهند بود. باید تجدید نظر شود تا کشور‌هایی که حق وتو ندارند، بتوانند در این سازمان اثرگذار باشند. سازمان ملل باید از مظلومان دنیا حمایت کند نه از مجرمان. ما می‌بینیم که رژیم اسرائیل به بهانه دفاع از خود، بی‌رحمانه به مردم بی‌گناه حمله می‌کند. آنها در مقابل اسلحه‌های پیشرفته و مجهز قرار ندارند، بلکه در مقابل کودکان، زنان و پیرمردان قرار دارند.»

جوانمرد ادامه داد: «سازمان ملل و حقوق بشر کجا هستند؟ چرا در برابر نسل‌کشی و کودک‌کشی اسرائیل سکوت کرده‌اند؟ باید از کشور‌های حامی اسرائیل خواسته شود که در آینده پاسخگو باشند. همه کسانی که از رژیم اسرائیل حمایت می‌کنند باید در مقابل محاکم بین‌المللی پاسخگو باشند. باید بدانند که دنیا دار مکافات است و در نهایت باید پاسخگوی اقدامات خود باشند.»

او در ادامه گفت: «مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مسئله‌های مختلف از جمله افغانستان، سوریه و داعش، با حضور نیرو‌های مدافع حرم، از مرز‌های کشور دفاع کردند. اگر آن نیرو‌ها نبودند، شاید داعش وارد مرز‌های ما می‌شد. همچنین شهید قاسم سلیمانی با از بین بردن داعش در مدت سه ماه در تلاش برای حفظ امنیت بود. روزی خواهد رسید که وضعیت مشابهی برای اسرائیل پیش بیاید و در نهایت اسرائیل نیز به پایان خواهد رسید.»

جوانمرد تاکید کرد: «دولت‌های غربی اکنون از اسرائیل حمایت می‌کنند و اتاق جنگ اسرائیل تنها به این رژیم محدود نیست؛ چندین کشور ابرقدرت از آن حمایت می‌کنند. این حمایت‌ها شامل تجهیزات نظامی پیشرفته‌ای است که به اسرائیل می‌دهند. اما در مقابل چه کسانی قرار دارند؟ مردم بی‌دفاع، کودکان، زنان و پیرمردان. این یک نابرابری آشکار است. باید نیرو‌های جنگی در مقابل نیرو‌های جنگی قرار گیرند، نه در مقابل بی‌دفاع‌ها.»

جوانمرد در ادامه سخنان خود گفت: «رژیم صهیونیستی با تمام تجهیزات و امکانات جنگی خود در مقابل کودکان قرار گرفته است و در حقیقت در طول چهارصد روز جنگ، حتی در مقابل کودکان نیز کم آورده است. این نشان از ضعف و ناتوانی رژیم اسرائیل است. وزیر جنگ اسرائیل، گالانت، را از سمت خود برکنار می‌کند که این خود نشان‌دهنده شکست آنها در جنگ با مردم بی‌دفاع غزه است. اگر رژیم اسرائیل چنین توانمندی داشت، باید در این چهارصد روز جنگ پیروز می‌شد. اما هیچ دستاوردی جز خدشه‌دار شدن حیثیت و آبروی خود نداشته است.»

او افزود: «ایالات متحده آمریکا و دولتمردانش، به همراه سران انگلیس و فرانسه که به نوعی از این رژیم حمایت می‌کنند، هیچ دستاوردی برای اسرائیل نداشته‌اند. مثلا قطع آب و برق غزه و حمله به بیمارستان‌ها، به عنوان افتخار اسرائیل معرفی می‌شود. اما اینها افتخار نیست، بلکه نشان‌دهنده ضعف رژیم اسرائیل است که به‌طور نامحسوس سران حزب‌الله را هدف قرار داده است. این جنگ رودررو نبوده است، بلکه جنگ علیه مردم بی‌دفاع است.»

دکتر جوانمرد در پایان افزود: «من معتقدم که جنگ در نهایت به نفع حماس خواهد بود و این نبرد ادامه خواهد یافت. به نظرم آتش‌بسی در پیش نیست، چرا که حمایت آمریکا از اسرائیل، به‌ویژه به‌دلیل منافع آن کشور، بسیار قوی است و نمی‌توان به راحتی از آن چشم‌پوشی کرد.»

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.