سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سال ۱۴۸۰ از هر ۴ ایرانی ۲ نفر سالمند هستند

رئیسی با اشاره به وضعیت سالمندی جمعیت گفت: با ادامه روند کنونی، در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران ۴۲ میلیون نفر می‌شود، که از هر چهار نفرشان دو نفر سالمند است.

علیرضا رئیسی روز یکشنبه در نشست خبری اولین رویداد ملی نفس با بیان اینکه همکاری بسیج و وزارت بهداشت سابقه دیرینه دارد، گفت: یکی از اولویت‌های وزارت بهداشت موضوع جوانی جمعیت است و مهمترین نکته‌ای که نیاز است قبل از آمار و عملکرد بدانیم، تبیین موضوع است.

وی با بیان اینکه در طول یکسال در کشور، حدود ۴۵۰ هزار مرگ داریم، گفت: در حال حاضر تعداد تولد در کشور سالانه یک میلیون است و با حساب تعداد مرگ، در حقیقت سالانه ۵۵۰ هزار نفر به جمعیت کشور اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه حدودا ۱۷ سال دیگر از هر سه ایرانی یک نفر سالمند است، گفت: با وضعیت کنونی و سالمندی جمعیت، سالمندی میزان مرگ و میر را افزایش میدهد و میزان تولد پایین می‌آید و میزان تولد و مرگ مساوی می‌شود و رشد جمعیت به صفر می‌رسد و بعد از آن میزان مرگ به تولد پیشی می‌گیرد.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت کشور‌های همسایه گفت: زمانی که کشور ما ۴۲ میلیون نفر هستیم، برخی کشور‌های همسایه ۵۵۰ میلیون و ۳۵۰ میلیون نفر هستند و با این اعداد، عمق فاجعه را باید درک کنیم.

وی افزود: سالمندی اتفاقی است که برای کشور ژاپن افتاده و سالانه ۵۰۰ مدرسه در ژاپن تعطیل می‌شود.

به گفته وی، ما تنها کشوری در دنیا هستیم که این اتفاق فقط ظرف ۱۰ سال افتاده و از ۶ فرزند به ۱ فرزند رسیدیم و یکی ازمعضلات آینده کشور موضوع سالمندی است.

وی ادامه داد: اگر همین‌گونه پیش برویم، ۱۰۰ سال دیگر کشوری به اسم ایران وجود ندارد، مساله جدی است و باید آن را جدی گرفت.

رئیسی تاکید کرد: مهمترین عامل نجات جمعیت کشور این است که همه مسئولین باید به این موضوع اعتقاد جدی داشته باشند و نسبت به این موضوع تعهد عملی داشته باشند.

وی، تبین موضوع، تغییر نگرش مسئولین، اقدامات عملی را از جمله راهکار‌های کمک به افزایش جمعیت همگان عنوان کرد و گفت: هر برنامه‌ای در کشور باید پیوست جوانی جمعیت داشته باشد.

تاثیر فضای مجازی در سقط

معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان با بیان اینکه پدیده سقط در دنیا موضوع مهمی است، و در کشور‌های اروپایی سقط ممنوع است، اظهارداشت: در دنیا ۷۳ میلیون سقط القایی وجود دارد.

وی با اشاره به انجام مطالعه‌ای در دانشگاه کرمان و اراک، در خصوص دلایل سقط، خاطرنشان کرد: ۴۱ درصد به دلیل نخواستن فرزند بیشتر و ۲۱ درصد مشکلات مالی بوده است.

رئیسی تاکید کرد: شیوع سقط در خانم‌هایی که همسرشان شغل آزاد داشته و یا بیکار بوده بیشتر بوده است.

وی با اشاره به عوارض شدید سقط برای مادران تاکید کرد: ۸۴ درصد مادران دچار عارضه شدید و ۸۸ درصد نیز منجر به بستری شدن مادر می‌شود.

وی با بیان اینکه ۲۷.۷درصد مادران شخصا اقدام به سقط می‌کنند، تاکید کرد: در فضای مجازی دارو و سایر نیاز‌ها برای سقط وجود دارد که باید جلوگیری و برخورد‌های قهری انجام شود.

وی با بیان اینکه باید کاری کنیم که تقاضای سقط کم شود، گفت: برای جوانی جمعیت، نیز باید کار علمی انجام و از پرداختن به کار‌های نمایشی جلوگیری شود.

پدیده سالمندی و تبعات آن، موضوع همه خانواده‌ها است 

نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این رویداد گفت: پدیده سالمندی و تبعات آن و از بین رفتن امنیت کشور، موضوع همه خانواده‌ها است و نباید با آن ساده انگارانه برخورد کرد.

فاطمه محمدبیگی نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سقط جنین همان قتل جنین است و امروز به یک پدیده خانمان سوز تبدیل شده است. 

وی با بیان اینکه چرا باید یک سوم بارداری‌ها در خطر سقط به دست پدر و مادر باشند، گفت: آیا نمی‌اندیشید که این کودکان می‌توانند دانشمندانی باشند که جهان را روشن کنند.

وی افزود: این فرزندان آینده روشنی دارند و باید از طرق مختلف موضوع قتل جنین و قبیح بودن آن به مردم منتقل شود.

محمدبیگی تاکید کرد: علماء و مجتهدین، حرمت این موضوع را به عنوان ابرچالش کشور در دستور کار قرار دهند و با توجه به مسائل شرعی توجه خانواده‌ها را جلب کنند.

وی با اشاره به ضرورت اجرای قوانین مربوط به جمعیت، گفت: پنج بند قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با ممنوعیت سقط و مبازره با سقط و خرید و فروش لوازم و دارو‌هایی سقط مرتبط است. 

وی از مسئولین خواست با فساد تجارت جنین مبارزه کنند و خطاب به خانواده‌ها گفت: اگر پدری و مادری را خاتمه دهید، بدانید که در آینده مشکلات بسیاری را تحمل خواهید کرد.

نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پدیده سالمندی و تبعات آن و از بین رفتن امنیت کشور، موضوع همه خانواده‌ها است و نباید با آن ساده انگارانه برخورد کرد.

وی افزود: اگر قرار باشد کسانی کشور ایران را اداره کنند، همین کودکان هستند و به هیچ عنوان اجازه نداریم از تریبون رسمی از قانون شکنی و عدم اجرای قانون سخن بگوییم.

به گفته وی، مجلس شورای اسلامی، تمام و کمال در اختیار اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است و با بازوی نظارتی و برخورد با کسانی که ترک فعال دارند، می‌باشد. 

وی تاکید کرد: از رئیس جمهور می‌خواهیم، حمایت‌های قانونی، ارائه تسهیلات ازدواج و فرزندآوری، ارائه خودرو به مادران، اهدای زمین، حمایت از زنان خانه‌دار و زنان شاغل و... را در دستور کار اصلی خود قرار دهند.

پلیس فتا با خریدوفروش دارو‌های مربوط به سقط در فضای مجازی مقابله کند

امیرحسین بانکی پور نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این رویداد، اظهارداشت: فردگرایی و رفاه طلبی بشریت موجب شد در دنیا سقط افزایش یابد و این موضوع دوران مدرن، در کشور ما نیز رخ داده است.

وی افزود: شیء انگاری جنین خطایی بود که موجب افزایش سقط شد و اینکه از واژه ختم بارداری به عنوان سقط استفاده شد، مشکلات را بیشتر کرد. 

بانکی پور ادامه داد: حتی اگر از یک سقط جلوگیری شود، طبق آیات قرآن، از ارزش بالایی برخوردار است. 

رئیس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی، فعالیت گروه‌های نفس را به جنگ فلسطین و اسرائیل تشبیه کرد و گفت: در حال حاضر شما با سنگ میجنگید، اما اگر ۹ ماده در قانون جوانی جمعیت که مربوط به سقط است اجرایی شود، شما با اسلحه میجنگید.

به گفته وی، بر اساس این ۹ ماده قانون جوانی جمعیت، اگر داروی سقط در هر مطبی وجود داشته باشد، مجوز آن مرکز باطل می‌شود و این دارو فقط باید مجوز بیمارستانی داشته باشد.

بانکی پور تاکید کرد: اگر مجوز متخلفین باطل شود، بخشی از مشکلات رفع می‌شود و پلیس فتا باید با خرید وفروش این دارو‌ها در فضای مجازی مقابله کند.

وی با بیان اینکه، بحث فقهی در فرزندخواندگی مهم است و اگر بتوانیم در فقه شرایط را تغییر دهیم، بخشی از مشکلات این حوزه رفع می‌شود، گفت: به دلیل خلا قانونی و فقهی، بازار‌هایی درست شده است که ضرورت دارد خلا قانونی و فقهی رفع شود.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۴۹ ۲۰ آبان ۱۴۰۳
چقدرم که دولت و شهرداری به فکر سالمندان