سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

جمهوری خواه و دموکرات رویکرد واحدی را در قبال جنگ غزه دنبال میکند

کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به انتخابات آمریکا نکاتی را بیان کرد.

حنیف غفاری کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به انتخابات آمریکا بیان کرد: مسلم است که در طول  بیش از ۱۳ ماهی که از جنگ غزه میگذرد دولت مستقر در آمریکا دولت دموکرات بوده است و کامالا هریس هم در مواضع اعمالی و هم در مواضع اعلامی خودش و دولت آمریکا حامی مطلق رژیم اشغالگر قدس چه در موضوع نسل کشی غزه و چه در حمایت‌های میدانی و نظامی در تلاویو بوده است؛ ما این را در مواضع خاص را در پنتاگون و سنتکام که مورد تایید کامالا هریس است هم مشاهده میکنیم.

یکی از اهداف خاص هریس این است که در دقیقه ۹۰ انتخابات آرای منتقدین جنگ غزه را به سمت خود جذب کند

وی ادامه داد:  قطعا یکی از اهداف خاص هریس در دوره کنونی این است که بتواند در دقیقه ۹۰ انتخابات آرای منتقدین جنگ غزه را که در انتخابات سال ۲۰۲۰ به سود بایدن به گردش در آمده بود و الان به سبب حمایت کاخ سفید از جنایات صهیون‌ها قصد نداند به هریس یا ترامپ رای دهند و به عبارتی تبدیل به آرای منفعل شدند را مجدد به سمت خودش و طیف دموکرات جذب کند. چرا که در نظر سنجی‌های ایالتی و عمومی هم آرای طرفین یعنی ترامپ و هریس به هم نزدیک است و آرای مسلمانان خصوصا در ایالت میشیگان که ایالتی بسیار مهم است و همچنین پنسیلوانیا و ویسکانسین هم از اهمیت بسزایی برخوردار است.

این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: رویکرد اخیر هریس یک رویکرد کاملا تاکتیکی و ابزاری و یک آدر س غلط به افکار عمومی آمریکا و خصوصا جامعه مهم رای دهندگان این کشور است در نتیجه نباید این مفاهیم را در دو گانه جمهوری خواه و دموکرات را درباره جنگ غزه متفاوت در نظر بگیریم.

مراکز فکری در آمریکا برتری اندک کامالا هریس بر ترامپ را پیش بینی میکنند

غفاری افزود: فراتر از موضوعات مورد بحث مبنی بر اینکه جمهوری خواهان و دموکرات‌ها در موضوعات تاکتیکی با هم اختلاف نظر دارند، اما یک استراتژی واحد دارند. باید این را در نظر گرفت که در صحنه جنگ غزه و در بحث منطقه‌ای که شاید مهمترین دغدغه سیاست خارجی ایران است جمهوری خواهان و دموکرات‌ها یک همپوشانی مطلق تاکتیکی دارند و ما در طول ۱۳ ماه اخیر این مساله را هم در مذاکرات آتش بس شاهد بودیم یعنی جایی که  همواره واشنگتن همگام با تلاویو سعی در تحمیل آتش بس موقت (به جای آتش بس دائم) به گروه‌های موقت داشته است  هم در مواضع میدانی حمایتی و اطلاعاتی و عملیاتی  کاخ سفید در قبال تحولات منطقه؛ بنابراین در اینجا عملا تفکیکی بین جمهوری خواهان و دموکرات‌ها در آمریکا وجود ندارد.

این کارشناس سیاست خارجی در پیش بینی نتایج انتخابات آمریکا نیز خاطر نشان کرد: همه چیز به گردش آرا در دقایق نود بستگی دارد، اما آنچه که رسانه‌ها و مراکز فکری در آمریکا پیش بینی میکنند برتری اندک کامالا هریس بر ترامپ است؛ یعنی به گونه‌ای که با اختلاف اندکی ممکن است آرای الکترال را به نفع خود تمام کند هرچند که همواره خصلت دقیقه نودی انتخابات آمریکا بر جا بوده است.

خبرنگار: فاطمه تورانلو

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.