سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برداشت ۱۷ تن انار از هر هکتار باغ در قم

سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی استان قم گفت: با توجه به سابقه دیرینه کشت انار در قم و وجود ارقام باکیفیت مانند قجاق و ملس ساوه، استان نه تنها در تأمین نیاز داخلی، بلکه در صادرات به کشور‌های روسیه، عربی و آسیای میانه نیز فعال است.

علی محمد ملاتقی سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی استان قم، با بیان اینکه سطح زیر کشت باغات انار استان قم حدود ۲۴۰۰ هکتار است، گفت: میزان کل برداشت سال گذشته ۳۷ هزار تن بوده و پیش‌بینی می‌شود که امسال نیز همین مقدار برداشت شود.

او  ادامه داد: عملکرد انار در این استان به‌طور میانگین حدود ۱۷ تن در هکتار است و تعداد بهره‌برداران فعال در زمینه کاشت، داشت و برداشت انار به ۲۵۰۰ نفر می‌رسد.

ملاتقی بیان کرد: عمده مناطق کشت انار در قم، مناطق دشتی هستند، از جمله جاده قدیم اصفهان، حومه قم، جاده ساوه و بخش جعفرآباد که از منابع آب کافی و با کیفیت برخوردارند.

سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی استان قم افزود: کشت انار در قم سابقه‌ای دیرینه دارد و نام دیگر رودخانه قمرود، اناربار است؛ با توجه به وجود منابع آب مطمئن، کشت انار در این منطقه رواج یافته است.

او  ادامه داد: اخیراً برنامه جدیدی به‌عنوان طراحی پایلوت برای رقم یوسف‌خانی پیشنهاد شده که می‌تواند به افزایش سطح زیر کشت در آینده منجر شود.

سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی تصریح کرد: رقم‌های عمده انار در استان قم شامل؛ ارقام اجاق و ملس ساوه هستند که بخش بزرگی از باغات استان را به خود اختصاص داده و صادرات خوبی نیز دارند.

ملاتقی عنوان کرد: عمده صادرات انار از استان قم به کشور‌های روسیه، کشور‌های عربی و آسیای میانه انجام می‌شود و این صادرات هر ساله ادامه دارد.

سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی استان قم اضافه کرد: در خصوص افزایش عملکرد، اقدامات مؤثری در زمینه آموزش، بازدید، معرفی ارقام جدید و ارائه توصیه‌های فنی در زمینه تغذیه، هرس و تغییر روش‌های کاشت انجام شده است که به افزایش عملکرد نسبت به قبل کمک کرده است.

ملاتقی اعلام کرد: امید داریم که با توجه به توصیه‌های فنی ارائه‌شده از سوی مرکز تحقیقات و کارشناسان باغبانی، کشاورزان بتوانند عملکرد خود را از ۱۷ تن به ۲۰ تن در هکتار افزایش دهند.

 سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی افزود: چالش‌هایی که با آنها مواجه هستیم شامل ریزگردها، گرد و غبار، افزایش دما، آفتاب‌سوختگی و مگس مدیترانه‌ای است؛ در صورتی که انار دچار آفت‌زدگی یا آفتاب‌سوختگی شود، بازارپسندی و قابلیت حمل و نقل خود را از دست خواهد داد.

ملاتقی در پایان به بهره‌برداران توصیه کرد: برای کاهش میزان آب مصرفی و کنترل علف‌های هرز، پیشنهاد می‌کنیم از سایبان‌ها استفاده شود که در مقابله با این دو چالش بسیار مؤثر است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.