سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا کمبود خواب در افزایش وزن نقش دارد؟

به گفته یک متخصص غدد، کمبود شدید خواب می‌تواند تمایل به خوردن غذا‌های چرب و شیرین را در فرد افزایش دهد.

کمبود خواب مزمن منجر به افزایش تولید موادی می‌شود که لذت غذا‌های چرب و شیرین را افزایش می‌دهد. اولگا چرنیتسکایا، متخصص غدد در یک مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی،  با بیان این موضوع، ادامه داد: در نتیجه، فردی که کمبود خواب دارد، بیشتر از چنین مواد غذایی استفاده می‌کند و دچار اضافه وزن می‌شود.

با کمبود خواب، سطح اندوکانابینوئید‌ها در خون افزایش می‌یابد که بر لذت خوردن غذا تأثیر می‌گذارد. اینها موادی هستند که توسط بدن انسان سنتز می‌شوند و گیرنده‌های کانابینوئید را فعال می‌کنند. سیستم  اندوکانابینوئید‌ شبکه ای از اجزای درون بدن انسان است که نقش مهمی در حفظ تعادل بیولوژیکی داخلی ایفا می‌کند. اندوکانابینوئید عملکردهای مختلفی از جمله اشتها، متابولیسم، پاسخ ایمنی، ارتباط سلولی و موارد دیگر را تنظیم می کند. 

به گفته پزشک متخصص، به طور معمول، سطح ۲-AG در خون در شب حداقل است، در صبح به تدریج شروع به افزایش می‌کند، در اواسط روز به حداکثر می‌رسد و به تدریج دوباره کاهش می‌یابد. با کمبود خواب، غلظت ۲-AG در روز افزایش می‌یابد و تا ساعت حدود ۹ شب بالا می‌ماند. این همان چیزی است که باعث مصرف بیش از حد غذا‌های پرکالری بر اثر کمبود خواب می‌شود.

کم خوابی تأثیر منفی بر نحوه مصرف مواد غذایی دارد، اما رابطه معکوس آن نیز از نظر علمی ثابت شده است، به این معنی که نحوه مصرف و نوع مواد غذایی نیز بر چگونگی خواب تاثیرگذار است. تغذیه متعادل بسیار مهم است و همه چیز از رشد ماهیچه‌ها گرفته تا سلامت مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

گفتنی است افرادی که کمتر از هفت ساعت در شب می‌خوابند، به طور متوسط مقادیر کمتری از ویتامین‌ها و مواد معدنی خاص را در مقایسه با افرادی که بیش از هفت ساعت در شب می‌خوابند، مصرف می‌کنند.

علاوه بر این، این مطالعه نشان می‌دهد که کمبود برخی مواد مغذی ممکن است با کیفیت پایین خواب، مشکل در به خواب رفتن و حتی اختلالات خواب مرتبط باشد.

منبع: gazeta.ru

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.