سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بی رئیس‌ها و بد سرپرست ها؛ معضل وزارت ورزش در فدراسیون‌ها

وزیر ورزش و جوانان از برگزاری مجامع فدراسیون‌های بدون رئیس تا پایان سال جاری خبر داد.

احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان روز گذشته در پاسخ به برگزاری مجامع انتخاباتی فدراسیون‌های بدون رئیس گفت: تا پایان سال جاری تمامی مجامع انتخاباتی فدراسیون‌های سرپرستی را برگزار خواهیم کرد.

هشت فدراسیون ورزشی در حال حاضر در انتظار برگزاری انتخابات هستند تا با حضور رئیس جدید برنامه ریزی برای حضور قدرتمند در رقابت‌های داخلی و بین المللی را انجام دهند.

فدراسیون‌های شطرنج، بولینگ و بیلیارد، ورزش‌های دانشگاهی و ورزش‌های روستایی عشایری، اسکی، پزشکی ورزشی، بدنسازی و غریق نجات فدراسیون‌هایی هستند که تا پایان سال باید مجامع انتخاباتی خود را برگزار کنند و به این فدراسیون‌ها باید مهمترین فدراسیون رزمی کشور یعنی کاراته را نیز اضافه کرد. چالش برگزاری انتخابات ۹ فدراسیون ورزشی پیش روی وزیر ورزش است و البته فدراسیون دهم نیز فدراسیون روئینگ در رشته قایقرانی است که توسط احمد دنیا مالی تاسیس شده است.

وزیر ورزش و جوانان پس از حضور در ساختمان سئول تصمیم حمید سجادی وزیر پیشین دولت رئیسی مبنی بر تاسیس فدراسیون بادبانی و راگبی را وتو کرد و با انحلال این فدراسیون‌ها اقدام به تاسیس فدراسیون روئینگ کرد. قایقرانی اگر چه فدراسیون بادبانی را دوباره به عنوان یک انجمن یا کمیته در زیر مجموعه خود دارد، اما از سوی دیگر بخشی به نام روئینگ را از دست داد.

دنیامالی در سال‌های قبل ریاست فدراسیون قایقرانی را بر عهده داشته است و به این رشته اشراف دارد و ایرادی به تصمیم وی وارد نیست، اما همان فدراسیون نیز در حال حاضر با سرپرست اداره شود. 

در بحث برگزاری مجامع انتخاباتی چند موضوع مطرح است ابتدا اساسنامه‌های فدراسیون‌ها است که شبهاتی را در مورد مهندسی انتخابات در سال‌های اخیر مطرح کرده است و خوشبختانه دنیامالی در این دوره مدعی است که جلوی لابی‌های انتخاباتی را خواهد گرفت و این را با وضع قوانین رقم خواهد زد مثلا اینکه سرپرست‌های فدراسیون‌ها که سابق بر این می‌توانستند بعد از دوران حضور به عنوان سرپرست خود را نامزد جدید معرفی کنند و در انتخاباتی حضور داشته باشند که خودشان نفرات را منصوب و چینش را از قبل مهیا کرده اند.

دنیامالی معتقد است سرپرست‌ها نمی‌توانند در پست ریاست فدراسیون‌ها نامزد شوند و فقط می‌توانند زمینه را برای برگزاری انتخابات فراهم کنند و حق عزل و نصب در اعضای مجمع را ندارند.

مورد مهمتر اینکه هر کدام از فدراسیون‌ها طبق اساسنامه می‌توانند انتخابات برگزار کنند و اساسنامه فدراسیون‌ها به تصویب هیئت دولت وقت و شورای نگهبان هم رسیده است، اما در برخی فدراسیون‌ها قوانین بین المللی بر قوانین داخلی چربش دارد و همین موضوع باعث اتفاقات ریز و درشت در انتخابات می‌شود که در گزارش‌های آتی در مورد اساسنامه‌ها و نوع ایرادی که به آن وارد است بحث خواهیم کرد.

دنیامالی وزیر ورزش و جوانان در مورد اساسنامه برخی فدراسیون‌های ورزشی اظهارات عجیبی داشته است. او گفته است: ورزش نیاز به برنامه، پایش، رقابت، همت، اراده ملی و برنامه‌ریزی بلندمدت دارد و اگر مراقبت نکنیم و حواس‌مان به خودمان نباشد، به خطا می‌رویم. رئیس فدراسیونی را که طبق قوانین نظام و کشور حرکت نکند نمی‌توانیم آن را قبول کنیم. نمی‌پذیرم فدراسیونی که بخواهد اساسنامه خود را تنها براساس فدراسیون جهانی تنظیم کند و از ما انتظار داشته باشد آن را قبول کنیم. درست است که ما قوانین جهانی را قبول کرده‌ایم، ولی قوانین داخلی نیز برای ما مهم است. هرچند که خوشبختانه اکثر روسای فدراسیون‌های ما بچه‌های خوب و از خانواده ورزش هستند. ما می‌خواهیم با خرد جمعی کار را به جلو ببریم و حضور ما در اینجا برای کمک به توسعه ورزش و فدراسیون‌ها است.

آقای وزیر ورزش که خودش زمانی با همین اساسنامه رئیس فدراسیون قایقرانی بوده است می‌داند که مقابله با قوانین فدراسیون‌های جهانی برای ایران تبعات دارد و تصمیماتی که خلاف اساسنامه گرفته شده در سال‌های گذشته چالش‌های زیادی بر‌ای برخی رشته‌ها به وجود آورده است. مثلا یادمان نرفته تعلیق فدراسیون‌های تیر و کمان، فوتبال و. یا همین سال قبل که زهرا اینچه درگاهی رئیس فدراسیون ژیمناستیک را که برای دور بعد نامزد شده بود به مجمع راه ندادند و البته رئیس مورد علاقه وزیر انتخاب شد، اما پیگیری‌های اینچه درگاهی با همراهی فدراسیون جهانی باعث شد او دوباره در دوره کیومرث هاشمی بر صدر فدراسیون بنشیند.

حال اینکه وزیر با این آگاهی چطور معتقد است در اساسنامه‌های فدراسیون‌های ورزشی می‌توان دست بُرد بر ما پوشیده است. در حال حاضر ۱۰ فدراسیون نیاز به برگزاری انتخابات دارند و یا دوره رئیس تمام شده است و یا انتخابات ابطال شده و طبق اعلام وزیر این اتفاق تا پایان سال رخ می‌دهد.

در میان این فدراسیون‌های ورزشی ۲ فدراسیون از شرایط ویژه‌ای برخوردار هستند اولی فدراسیون شطرنج است که در ۲ سال اخیر چالش‌های زیادی را پشت سر گذاشته است. وزیر ورزش برای مهیا کردن شرایط برگزاری انتخابات فدراسیون شطرنج محمد رضا امیاری را طی حکمی به عنوان سرپرست فدراسیون معرفی کرد و شادی پریدر سرپرست قبلی را برکنار کرد و این در حالی است که پریدر برای دور بعد نامزد نشده است و ۱۳ نفر برای تصدی این سمت ثبت نام کردند که در میان آنها یکی از روسای فدراسیون شطرنج در سال‌های قبل نیز وجود دارد.

فدراسیون شطرنج در بازی‌های آسیایی کار بزرگی انجام داد و موفق به کسب مدال طلا در حضور تیم‌های قدرتمند آسیا شد و این طلا برای کشورمان بسیار پر ارزش بود و امروز شظرنج در پی این موفقیت‌ها نیازمند برنامه ریزی صحیح و سریع برای آینده است تا این قهرمانی برای کشورمان تداوم داشته باشد. دومین فدراسیون که نیازمند برگزاری مجمع انتخاباتی است یکی از وسیع‌ترین فدراسیون‌های رزمی یعنی کاراته است.

مرتضی محجوب استاد بزرگ شطرنج ایران در خصوص اداره شدن فدراسیون شطرنج با سرپرست گفت:  انتخابات هر فدراسیونی باید در مدت زمان مشخص شده برگزار شود، اما متاسفانه انتخابات فدراسیون شطرنج بار‌ها به بهانه‌های واهی برگزار نشده است و آیین نامه‌های وزارت ورزش و جوانان در این خصوص اجرایی نشده است. هر سرپرست فدراسیون موظف است که در مدت زمان ۶ ماه انتخابات فدراسیون را برگزار کند که این اتفاق برای شطرنج رخ نداده است که این موضوع باعث آسیب به شطرنج کشور شده است.

او ادامه داد: آقای امیاری نیز ۱۵ روز است که از طرف وزارت ورزش و جوانان به عنوان سرپرست فدراسیون شطرنج منصوب شده اند و ان شاالله که با حضور ایشان وضعیت فدراسیون بهبود پیدا کند تا فدراسیون از این بلاتکلیفی خارج شود. در چهار سال اخیر فضای فدراسیون ملتهب بوده است رئیسی برای فدراسیون انتخاب شد که پس از ۲ سال از سمتش استعفا داد و حتی فردی از خود شطرنج نیز سرپرست فدراسیون شد، اما وضعیت فدراسیون بهبود پیدا نکرد.

محجوب در خصوص اینکه بلاتکلیفی در مدیریت فدراسیون شطرنج چقدر به تیم‌های ملی آسیب زده است، گفت: در دوره‌ای در رده‌های نوجوانان و جوانان شطرنج بازانی همچون مقصودلو، ایدنی و طباطبایی حضور داشتند که شطرنج بازان بزرگی شدند، اما در حال حاضر ما در این رده‌ها ضعف مشهودی می‌بینیم. خیلی از سفر‌های تیم‌های ملی به مسابقات لغو شد و حتی ما اعزام‌های کمی هم به مسابقات آسیایی داشتیم که عدم اعزام شطرنج بازان به مسابقات ضعف فنی خود را برجای گذاشته است، همچنین در این مدت با آمدن هر سرپرستی مدیران کمیته‌های فدراسیون نیز تغییر می‌کردند که این موضوع نیز دیگر تاثیر منفی بر وضعیت فنی شطرنج است.

او در خصوص اینکه آیا ترجیح می‌دهد فردی از خانواده شطرنج به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شود، گفت: بهتر است در شرایط عادی بهتر است در انتخابات فدراسیون‌ها فردی از خود رشته مربوطه به عنوان رئیس انتخاب شود، اما در شرایطی که فضای شطرنج در این مدت ملتهب بوده است بهتر است فردی خارج از خانواده شطرنج به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شود. ما در دوره‌ ای که آقای عظیمی به عنوان سرپرست فدراسیون انتخاب شدند او آرامش را به فدراسییون تزریق کرد و ما در دوران او مدال طلای بازی‌های آسیایی را کسب کردیم و خانواده شطرنج خواهان حضور او در انتخابات بودند، چرا که او امکانات خوبی نیز برای شطرنج بازان فراهم کرد و خانواده شطرنج از زحمات او کاملا سپاس گزار بود، اما او به دلایلی حاضر به شرکت در انتخابات نشد.

ماجرای چالش انتخاباتی فدراسیون کاراته از ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۱ آغاز شد جایی که انتخابات فدراسیون کاراته از سوی مراجع قضایی در پی شکایت یکی از کاندیدا‌ها باطل شد. انتخاباتی که در پی اشتباهات مسئولان وقت وزارت وزارت ورزش در برگزاری آن، حسن طباطبایی رئیس فدراسیون کاراته شد، اما با شکایت فرد حککم ابطال انتخابات صادر شد و طباطبایی از این سمت برکنار و مزدا صوفی به عنوان سرپرست موقت برای برگزاری انتخابات معرفی شد.

در اوج شلوغی فدراسیون کاراته و موفقیت‌هایی که درعرصه بین المللی بدست آمده این فدراسیون باید یک دوره رکود را تجربه کند تا رئیس جدید بر مسند قدرت بنشیند.

علیرضا احسانی عضو کمیته فنی فدراسیون کاراته در خصوص تغییر و تحولات در این فدراسیون گفت: به هرحال این تصمیم گرفته شده است و نباید بابت این موضوع در بین اهالی کاراته تشنجی ایجاد شود و باید به فکر منافع کاراته باشیم. صوفی سرپرست جدید فدراسیون خودش از اهالی این رشته است و داور بین المللی نیز است و با شرایط کاراته آشنا است.

او در خصوص اینکه تعیین سرپرست برای فدراسیون کاراته در آستانه مسابقات جهانی درست بوده است یا خیر، بیان کرد: این تغییر می تواند تاثیر روانی داشته باشد، اما از لحاظ تاثیر فنی قطعا نمی تواند تاثیری بر روی کاراته کاهای کشورمان داشته باشد. کاراته کاهای کشورمان در مسابقات وقتی انگیزه داشته باشند می توانند نتایج خوبی بگیرند و تغییر در ریاست فدراسیون نمی توانند روی آن ها تاثیری داشته باشد.

 احسانی خاطرنشان کرد: باید آرامش را در فدراسیون کاراته ایجاد کنیم تا انتخابات برگزار شود البته فدراسیون تا ۶ ماه می‌تواند با سرپرست اداره شود، اما تا برگزاری انتخابات نباید در بین اهالی کاراته دسته بندی به وجود بیایید. آقای طباطبایی در فدراسیون کاراته کار‌های زیادی انجام داد و من برای او آرزوی موفقیت می‌کنم چرا که او یک مدیر خوب ورزشی است.

برگزاری انتخابات در اسفند ماه و یا تا پایان سال یعنی چند ماه کار جدی در فدراسیون‌ها به تعویق می‌افتد و این برای آرزو‌ها و آمال آقای دنیامالی سم است و ورزش در این رشته‌ها با رکود قطعی روبرو می‌شود و باید هر چه سریعتر تکلیف انتخابات فدراسیون‌های بدون رئیس مشخص شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.