سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصل حلالیت غذایی بر دوش ناظرین شرعی و ذابحین است

نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: اصل حلالیت غذایی بر دوش ناظرین شرعی و ذابحین است و هر دو در کنار هم به تأمین غذای حلال مردم کمک می‌کنند.

 آیت الله سید حسن ربانی در همایش غذای حلال در تبریز با بیان اینکه وظیفه و مأموریت ناظرین شرعی و ذابحین یکی است اظهار کرد وگفت: هم ناظرین و هم ذابحین وظیفه دینی و مهمی بر دوش دارند و برای انجام این وظیفه باید جدیت لازم را داشته باشند.

 وی افزود: باید بین ناظر و ذابح اعتمادسازی شود البته این به معنی حذف ناظر شرعی نیست؛ بلکه دادن وقت و زمان بیشتر برای ناظرین برای رسیدگی به سایر امور در تأمین غذای حلال و امنیت غذایی است.

آیت الله ربانی بر آموزش ناظرین شرعی و ذابحین نیز تأکید کرد و گفت: برنامه‌ریزی‌های لازم برای تداوم آموزش این افراد در دستور کار است؛ زیرا اگر آموزش کافی نباشد این وظیفه مهم دینی به طور کامل ادا نخواهد شد.

 وی همچنین به مشکلات ناظرین و ذابحین در کشتارگاه‌ها اشاره کرد و افزود: بیشتر این مشکلات همچون نحوه اعزام ناظر و ذابح به حج و خارج، قرارداد همکاری با کشتارگاه‌ها و کارت ضابط قضایی از گذشته به ارث رسیده که البته پیگیری خواهیم کرد تا به نتیجه برسد.

 مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این همایش با ارائه گزارشی از وضعیت ذبح و تعداد کشتارگاه‌های استان، اظهار کرد: ۲۸ ناظر شرعی بر امر کشتار دام و طیور در ۲۶ واحد کشتارگاهی در استان نظارت دارند.

 حجت‌الاسلام والمسلمین مجید نجفی ادامه داد: در ۱۳ واحد کشتارگاهی دام و ۱۳ واحد کشتارگاهی طیور در استان ناظر شرعی مستقر است؛ اما در ۱۲ شهرستان استان به دلیل نبود کشتارگاه، ناظر شرعی مستقر نیست و کشتار‌ها در این شهرستان بیشتر در روستا‌ها یا در شهرستان‌های هم‌جوار صورت می‌گیرد.

 وی ادامه داد: ۹۰ نفر ذابح نیز به همراه ناظرین شرعی در کشتارگاه‌ها فعالیت می‌کنند که نداشتن اتحادیه و صنف و حقوق پایین و نبود امنیت شغلی از جمله مشکلات این قشر است.

 حجت الاسلام والمسلمین نجفی گفت: امنیت غذایی و غذای حلال از نظر شرعی، عرفی و قانونی فاکتوری مهم به شمار می‌رود؛ ازاین‌رو چالش‌های این حوزه همچون عدم تمرکز وظایف قانونی، عدم توجه به اسناد بالادستی، عدم استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان و نبود صنایع تبدیلی در حوزه گوشت باید جدی گرفته شود.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی نیز در این همایش به عملکرد ۶ ماهه این اداره کل در استان پرداخت و گفت: در این مدت ۷.۵ میلیون نوبت سر واکسیناسیون در استان انجام شده است و ۵۰ هزار رأس دام علیه سل و بروسلوز واکسینه شدند.

 یحیی شیری پور ادامه داد: همچنین ۹۷۵ هزار مترمربع اماکن نگهداری دام و ۲۰۸ هزار رأس دام در این مدت ضدعفونی و سم‌پاشی شد.

 وی به واکسیناسیون طیور در استان نیز اشاره کرد و گفت: در نیمه نخست امسال ۳.۳ میلیون واکسن نیوکاسل تزریق شده و به جز یک مورد، موردی از آنفلوانزای طیور در استان مشاهده نشده است.

 شیری پور به قرنطینه ۱۶ هزار تن گوشت در استان و ترخیص آن به مقاصد داخلی اشاره کرد و افزود: در این مدت ۷۰۰ میلیارد ریال گوشت به دلیل نداشتن استاندارد‌های لازم، معدوم و ۲ کانتینر به کشور برزیل عودت شد.

 وی به کسب رتبه اول نظارت در سطح کشور از سوی این اداره کل نیز اشاره کرد و گفت: در نظارت‌های صورت‌گرفته، ۵۵ نمونه از موارد مشکوک گرفته شد که پنج مورد آن مثبت و از نوع گوشت تک سمیان بود.

 وی همچنین از معدوم‌سازی ۲۵۶ قلم دارو در استان به علت سپری‌شدن تاریخ مصرف و غیرمجاز بودن در این مدت خبر داد.

برچسب ها: کشاورزی ، حج ، کشتارگاه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.