سازمان امور مالیاتی در اطلاعیهای اعلام کرد که طی سه سال گذشته (۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲) از مجموع ۷۸۲ هزار و ۳۲۳ خودرو لوکس شناسایی و گزارش شده توسط نیروی انتظامی به سازمان امور مالیاتی، تعداد ۵۶۶ هزار و ۷۵۳ مالک خودرو مشمول مالیات به ارزش حدود ۷ هزار میلیارد تومان (همت) شدهاند.
از طرف دیگر از مجموع ۵۶۶ هزار و ۷۵۳ مالک خودرو مشمول مالیات شده نیز تعداد ۲۳۵ هزار و ۶۱۷ مالک تاکنون نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام نموده اند که از آنان مبلغ ۵/۲ همت (۴۲ درصد) وصول شده است.
با این حال ۴۲ هزار و ۷ مالک خودرو نیز به مالیات تعیین شده خود که در مجموع حدود یک هزار میلیارد تومان (همت) است، اعتراض کردند که روند بررسی مالیات آنها و طی کردن مراحل قانونی آن ادامه دارد.
به صورت جزئیتر میتوان گفت در سال ۱۴۰۰ از مجموع ۱۷۷ هزار و ۶۰۰ مالک خودروی لوکس شناسایی شده ۱۰۳ هزار و ۶۷۱ مالک مالیات خود را پرداخت کرد و در سال ۱۴۰۱ نیز از میان ۲۳۴ هزار و ۱۳۸ مالک خودروی لوکس شناسایی شده ۱۰۳ هزار و ۵۰۵ مالک اقدام به پرداخت مالیات نمودهاند.
اما در سال گذشته نیز از مجموع ۱۶۶ هزار و ۲۸۵ مالک خودرو لوکس شناسایی شده توسط نیروی انتظامی و گزارش آن به سازمان امور مالیاتی، تعداد ۱۵۵ هزر و ۱۵ مالک خودرو مشمول مالیات به ارزش نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان (همت) شده است.
از طرف دیگر در سال گذشته از تعداد ۱۵۵ هزر و ۱۵ مالک خودرو مشمول مالیات شده، تعداد ۲۸ هزار و ۴۴۱ مالک نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام نموده اند که مبلغ ۴۸۷ میلیارد تومان (۱۸ درصد) وصول شده است و مابقی نیز در فرآیند وصول و اجرا است که اطلاعات فوق الذکر در درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان بارگزاری گردید و از طریق پیامک نیز به مالکان خودروها اطلاع رسانی شده است.
برای مابقی مالکان خودروهای لوکس برگ اجرایی صادر و در پورتال شخصی مودیان بارگزاری و از طریق پیامک به ایشان اطلاع رسانی شده و در مرحله وصول میباشد.
اما در خصوص وصول نشدن کل مالیات متعلق به مالکان خودروهای لوکس باید در نظر داشت، از آنجایی که مجلس شورای اسلامی قانون گذار در جهت جلوگیری از تضییع حقوق مودیان، سازوکار اعتراض در هیات بدوی و تجدید نظر را پیش بینی کرده است، تعدادی از مالکان خودروهای لوکس به مالیات تعیین شده اعتراض دارندکه به این ترتیب وصول مالیات آنها به دورههای بعد موکول میشود.