سید محمدمهدی میرزایی قمی؛ مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای شهر تهران در آئین رونمایی از سردیس شهید والامقام سرلشگر حسن آبشناسان که در مرکز معاینه فنی خودرو شهید آبشناسان برگزار شد، اظهار کرد: پیام اجرای این طرح در مرکز معاینه فنی شهید آبشناسان تکریم خانواده شهدا، ایثارگران و فرزندان شهیدان در راستای حفظ فرهنگ ارزشی شهادت و دلاورمردیهای آنها در هشت سال دفاع مقدس و جنگ تحمیلی یک ضرورت و وظیفه است.
وی بیان داشت: اگر اکنون تصور کنیم که بحث جنگ و ایثار تمام شده است، اشتباه است؛ چرا که مردم ایران در جبهههای دیگری مشغول به جنگ هستند. خدمت به مردم و مسئولیت پذیری اجتماعی خود به نوعی عمل به تکلیف و شرکت در جهاد است. در احادیث و روایات اسلامی از کار کردن به عنوان عملی دنیوی و اخروی که دارای اجر و ثواب بسیار است یاد و نسبت به آن توصیههایی بسیاری شده است به طوری که به کارگری که برای اداره زندگی خانواده اش سعی و تلاش میکند عنوان جهاد کننده در راه خدا داده شده است.
میرزایی قمی گفت: در وصیت نامه شهیدان معزز تلاش همه مردم برای خدمت و کار جهادی برای اسلام مورد تاکید قرار گرفته که بی شک این اصل مهم سرلوحه کار این مجموعه خدماتی خواهد بود. این سردیس یادآور مجاهدت و رشادتهای بزرگوارانی است که در راه عزت و خدمت به مردم از جان خود گذشتند و ما نیز بایستی ادامه دهنده راه ایشان باشیم.
وی بیان داشت: مرکز معاینه فنی شهید آبشناسان، یکی از هشت مرکز معاینه فنی شهر تهران است که تحت مالکیت شهرداری قرار دارد. این مرکز در اسفند ماه سال ۱۳۸۱ فعالیت خود را آغاز کرده و یکی از پر مراجعهترین مراکز در غرب تهران میباشد. این مرکز با هدف پوشش خودروهای شمال غربی و غرب شهر تهران (منطقه ۲ و ۵) راه اندازی شده است و خوشبختانه در این سالها توانسته خدمات خوبی را به شهروندان ارائه کند. ضمن اینکه این مرکز اخیراً با نوسازی تجهیزات آزمون آلایندگی و با توجه به استانداردهای روز جهانی آماده ارائه خدمات بهتر به شهروندان شده است.
وی با اشاره به رونمایی از سردیس شهید سرلشگر حسن آبشناسان تصریح کرد: قصد داشتیم هفته پیش در مراسمی که به مناسبت هفته دفاع مقدس و سالگرد شهادت شهید آبشناسان برگزار شود، از یاد و نام این شهید گرانقدر رونمایی کنیم، اما به دلیل شهادت شهید سید حسن نصرالله و وقایع ناگوار لبنان، مراسم به تعویق افتاد و در هفته جاری برگزار شد.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران با اشاره به اهمیت نوسازی تجهیزات مراکز معاینه فنی ادامه داد: هدف اصلی از نوسازی تجهیزات آزمون مراکز، بهبود دقت و قابلیت اطمینان نتایج آزمونهاست. دستگاههای جدید نصبشده، عمر مفید بیشتری دارند و دقت بالاتری در ارزیابی آلایندگی و ایمنی خودروها فراهم میکنند. شهروندان میتوانند با اطمینان خاطر به این مراکز مراجعه کنند و حتی در شرایطی که الزام قانونی برای معاینه فنی ندارند، از وضعیت فنی خودروی خود مطلع شوند. این تجهیزات در برخی موارد در سطح کشور منحصربهفرد بوده و نمیتوان مشابه آنها را در سایر مراکز معاینه فنی کشور پیدا کرد.
وی همچنین افزود: با توجه به اینکه مراکز معاینه فنی تهران ظرفیت پذیرش سالانه ۳.۵ میلیون خودرو را دارند، اما سال گذشته تنها ۱.۶ میلیون خودرو مراجعه کردهاند. یکی از دلایل این کاهش، مراجعه خودروهای پلاک تهران به مراکز خارج از شهر است. ما پیشنهادی به شورای اسلامی شهر تهران ارائه کردهایم تا خودروهای پلاک تهران ملزم به مراجعه به مراکز معاینه فنی تهران شوند. بدون تردید پیش بینی راهکارهای قانونی در این ارتباط میتواند در اثربخشی معاینه فنی در کاهش آلودگی هوای شهر تهران و کاهش تصادفات مؤثر باشد.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران همچنین از برنامههای ستاد برای ارتقای خدمات تشویقی گفت: ما برای خودروهایی که معاینه فنی برتر خود را از مراکز شهر تهران دریافت کنند، تخفیف ۲۰ درصدی در عوارض تردد در محدودههای ترافیکی (طرح ترافیک- طرح کاهش) در نظر گرفتهایم.
میرزایی قمی گفت: یکی از مسائل مهمی که باید به آن اشاره کرد، تعداد پایین مراجعات موتورسیکلتها به مراکز معاینه فنی است. با توجه به حجم بالای تردد موتورسیکلتها در شهر تهران و نقشی که این وسایل نقلیه در آلودگی هوا و تصادفات دارند، لازم است تا مراجعه بیشتری به مراکز معاینه فنی داشته باشند. متأسفانه در سال گذشته، کمتر از ۹۰۰ دستگاه موتورسیکلت برای معاینه فنی مراجعه کردهاند.
وی گفت: برای رفع این مشکل، برای نخستینبار در کشور، طرح راه اندازی خطوط سیار معاینه فنی موتورسیکلتها را اجرا خواهیم کرد. این طرح با همکاری پلیس راهور و با هدف کاهش آلایندگی و افزایش ایمنی اجرا میشود و از منطقه ۱۲ تهران و محدوده بازار آغاز خواهد شد. در این طرح، موتورسیکلتها میتوانند بهصورت تشویقی معاینه فنی خود را دریافت کنند و نیاز نیست برای این منظور به مناطق دیگر تهران مراجعه کنند.