سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نقش کلیدی هوش مصنوعی در‌ پاسخ به چالش های پیش روی بخش کشاورزی

مسئول راه اندازی پژوهشکده های هوش مصنوعی و کلان داده های کشاورزی گفت: استفاده از هوش مصنوعی نقش کلیدی در پاسخ به چالش های پیش رو در بخش کشاورزی و حفظ امنیت غذایی دارد.

محمدرضا غفاری مسئول راه اندازی پژوهشکده های هوش مصنوعی و کلان داده کشاورزی در مراسم رویداد هوش مصنوعی کشاورزی گفت: امروز هوش مصنوعی  یکی از مهم ترین حوزه هایی است که آینده کشاورزی را در جهان خواهد داد و با توجه به حجم وسیع از کلان داده ها و اطلاعات که در بخش های مختلف کشاورزی تولید می شود، هوش مصنوعی می تواند انقلابی در بهره وری و توسعه پایداری ایجاد کند‌.

او با بیان اینکه هوش مصنوعی نقش کلیدی درپاسخ به چالش های پیشرو در بخش کشاورزی و حفظ امنیت غذایی دارد، افزود: برگزاری این رویداد برای گشودن درهای جدید در مسیر نوآوری و پیشرفت در شرایطی است که تغییرات اقلیمی و محدودیت منابع طبیعی روز به روز بیشتر ما را دچار چالش می کنند که بهره برداری از هوش مصنوعی می تواند نقش تعیین کننده ای در ارتقای بهره وری و کاهش مصرف منابع ایجاد کند‌.

غفاری ادامه داد: رویداد هوش مصنوعی فرصتی برای شبکه سازی و ارتباط بین شرکت ها، کشت و صنعت های پیشتاز و نوآور پیشرو است، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، این رویدار را زمینه ای برای ایجاد یک شبکه قوی و موثز میان شرکت ها و موسسات تحقیقاتی قلمداد کرده تا از این طریق دانش و تجربه در شرکت ها و در بین نخبگان به اشتراک گذاشته شود.

دبیر علمی رویداد هوش مصنوعی با بیان اینکه استفاده از هوش مصنوعی و فناوری های نوین می تواند چالش کشاورزی کشور را به فرصت هایی برای پیشرفت تبدیل کند، افزود: در این دوره از رویداد که فاز اجرایی آن از تیرماه آغاز شد، ۶۵ شرکت فعال از سراسر کشور تمایل خود را برای شرکت در رویداد اعلام کردند که این امر بیانگر پتانسیل بالای ایران در حوزه کشاورزی هوشمند است.

گفتنی است پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار کننده این رویداد با برخورداری از زیرساخت های پیشرفته محاسباتی، پردازشی و تیم علمی توانمند قادر است این امکان و ظرفیت را ایجاد نمایند تا با همکاری شرکت های پیشرو در این حوزه شاهد توسعه و پیاده سازی فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی در بخش کشاورزی باشیم.

کشاورزی دقیق به زودی عملیاتی می‌شود

در ادامه محسن مردی رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: تغییر اقلیم الگو‌های آب و هوایی و بدنبال آن الگو‌های تولید را در آینده تغییر خواهد داد، از این رو اگر بخواهیم امنیت غذایی پایدار داشته باشیم ضروری است که الگو‌های تولید را با شرایط جدید تطبیق دهیم تا بتوانیم غذای کافی، سالم و قابل دسترس را برای کشور تامین کنیم.

او با تاکید بر اجرای کشاورزی دقیق افزود: ما ناگریز هستیم که به زودی کشاورزی دقیق را عملیاتی کنیم و در این خصوص ضروری است که از فناوری‌های مختلف هوش مصنوعی برای تهیه داده‌های دقیق با استفاده از ماهواره ها، حسگر‌ها و همچنین از الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل در تمامی مراحل کاشت، داشت، برداشت و زنجیره تامین ارزش استفاده کرد.

مردی ادامه داد: در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و سایر موسسات سازمان تحقیقات، توجه ویژه‌ای به این موضوع داریم. اکنون در پژوهشگاه در حال تاسیس دو پژوهشکده هوش مصنوعی و کلان داده هستیم، اما روش متفاوتی را دنبال می‌کنیم.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی گفت: بنابر آمار در ۴۰ سال گذشته تولید بخش کشاورزی بیش از ۴۰۰ درصد رشد داشته است که علت اصلی آن ناشی از رسوخ دانش و افزایش بهره وری است.
مردی گفت: امروز بیش از ۵۰ شرکت با پژوهشگاه بیوتکنولوژی همکاری می‌کنند و به زودی مرکز نوآوری افتتاح می‌شود.

خبرنگار: آزاده محبی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.