در دنیای امروز، پلهای فرهنگی به عنوان نمادهای ارتباط و همبستگی میان ملتها عمل میکنند. کرمانشاه و تاجیکستان، ۲ سرزمین با تاریخ و فرهنگ غنی، اکنون در مسیر همکاریهای جدیدی قرار دارند که میتواند به تقویت این پیوندها کمک کند.
استاندار کرمانشاه در دیدار با سفیر کشور جمهوری تاجیکستان در ایران و رئیس موسسه فرهنگی اکو که در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: خوشبختانه مشترکات متعدد و ظرفیتهای بسیار خوبی برای گسترش روابط با کشور تاجیکستان در استان وجود دارد و امیدواریم این ارتباطات و تعاملات با کشور تاجیکستان و کشورهای عضو اکو روز به روز گسترش پیدا کند و شاهد پیشرفت این برادریها و همگراییها در شکلهای مختلف باشیم که این زمینهها به نفع مردم این مناطق خواهد بود.
محمدطیب صحرایی گفت: اولین نکتهای که این دوستیها و رفت و آمدها را تقویت میکند وجود ریشههای مشترکی است که تبیین کننده پیوندهای جغرافیایی و تاریخی بسیار عمیق و گسترده بین مردم این مناطق (ایران- تاجیکستان - پاکستان و ...) است و همه ما در یک اقلیم بزرگ و یک سرزمین بزرگ تمدنی زندگی میکنیم.
وی با بیان اینکه شاهنامهخوانی یکی از افتخارات و جلوههای اشتراک تمدنی در منطقه بزرگ ایران فرهنگی است، ادامه داد: ریشههای بزرگ دیگری که شاهنامه هم از آن بسترها و آبشخورها تغذیه میشود، وجود گوهر ناب "دین الهی اسلام" است و همه کسانی که با شاهنامه خوانی آشنایی دارند این موضوع را به عینه مشاهده میکنند.
صحرایی در ادامه با تاکید بر استفاده از فرصتها و ظرفیتها برای گسترش روابط بین کشور تاجیکستان و استان کرمانشاه تصریح کرد: باید مجموعه کارها و اقدامات اثرگذارتری داشته باشیم که این روند را گسترش دهیم و ما دارای بسترهای بسیار مهم برای توسعه روابط با وجود مسیر عتبات عالیات و کربلا به ویژه در زمان اربعین هستیم.
استاندار کرمانشاه با اشاره به ظرفیتها و زمینههای بسیار قوی در کرمانشاه برای گسترش سطح روابط با کشور تاجیکستان و ظرفیتهای مناسب استان در حوزه اقتصادی، افزود: در کنار آن تاریخ بزرگ، امروز مجموعهای از فرصتهای اقتصادی بسیار گستردهای در کرمانشاه وجود دارد که میتواند چه برای مردم منطقه و چه برای مردم کشور تاجیکستان موثر واقع شود و استان در حال حاضر دارای ۱۲۰ میلیون تن تولیدات صنعتی و بیش از پنج میلیون تن تولیدات کشاورزی و باغی است و این موضوعات تنها گوشه کوچکی از ظرفیتهای موجود در استان برای توجه بیشتر برای گسترش روابط با تاجیکستان است.
وی همچنین ظرفیتهای بکر و دست نخورده طبیعی، اقلیمی و گردشگری و داشتن دانشگاههای معتبر استان را از دیگر مزیتهای مناسب برای لزوم رشد روابط استان کرمانشاه با کشورهای منطقه عنوان کرد.
استاندار کرمانشاه بیان کرد: دانشگاههای استان علاوه بر داشتن امکانات و تجهیزات مناسب، دارای اساتید برجسته در سطح بین المللی است که در این زمینه میتوانیم پذیرای دانشجو از کشور تاجیکستان باشیم و این موضوع میتواند به گسترش تعاملات فرهنگی و اجتماعی بین کرمانشاه و تاجیکستان کمک کند.
وی عنوان کرد: همچنین دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز از ۱۰ کشور مسلمان دانشجو دارد و این موضوع میتواند مد نظر کشور تاجیکستان و کشورهای عضو اکو برای تبادل اساتید و اجرای پروژههای فرهنگی و اجتماعی قرار گیرد.
استاندار کرمانشاه تاکید کرد: از ظرفیتها و مزیت، شهرداریها نیز میتوانیم برای گسترش تعاملات استفاده و به روند توسعه روابط کمک کنیم.
صحرایی ادامه داد: در سایه دوست خواهی و خیر خواهی انقلاب اسلامی و با توجه به دیدگاههای متعالی حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، اولین پیام برای کشورهای جهان به ویژه کشورهای همسایه، صلح، دوستی، برادری و همکاری است که ریشههای اسلامی و تاریخی ما را گسترش میدهد.
وی گفت: بسیار مشتاق به گسترش روابط و همکاری با کشور تاجیکستان در سطوح مختلف از جمله در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، علمی و ورزشی بر اساس خط مشیهای سیاسی بالادستی نظام هستیم و دولتهای ایران از جمله در دولت شهید رئیسی و دولت دکتر پزشکیان که بر اساس مردسالاری دینی رای آورده و رئیس جمهور کشور ایران اسلامی شده اند این ریشههای بنیادی برای گسترش ارتباطات را در دستور کار خود قرار دادند.
صحرایی گفت: امیدواریم این ارتباطات و تعاملات با کشور تاجیکستان و کشورهای عضو اکو روز به روز گسترش پیدا کند و شاهد پیشرفت این برادریها و همگراییها در شکلهای مختلف باشیم که همراهیها و همکاریها به نفع مردم این مناطق خواهد بود.
وی در پایان عنوان کرد: برگزاری جشنوارههای همچون شاهنامه خوانی به معرفی بیشتر کرمانشاه بخصوص در حوزههای فرهنگی و تاریخی کمک میکند.
استقبال سفیر تاجیکستان از پیشنهادات استاندار کرمانشاه
همچنین در این دیدار نظام الدین زاهدی، سفیر کشور تاجیکستان در ایران نیز با بیان اینکه ایران سرزمین بزرگ تمدنی است، گفت: در این سفر، استان کرمانشاه را استانی بسیار زیبا و پیشرفته دیدم و بسیار خوشحالم که به کرمانشاه آمدم.
وی بیان کرد: در این سفر امکان پیدا کردیم که از آثار تاریخی و جاذبههای گردشگری کرمانشاه بازدید کنیم و همچنین ملاقاتهای سودمندی از جمله با جنابعالی داشته باشیم.
وی ادامه داد: این ملاقاتها از دو جهت، هم ارائه پیشنهادات و هم، تقویت روابط و همکاری بین دو کشور دوست و همزبان بسیار موثر خواهد بود و باور دارم این پیشنهادات و استفاده از ظرفیتهای موجود میتواند برای گسترش همکاریها مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: خوشبختانه همکاریهای بسیار خوبی در زمینههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با کشور ایران صورت گرفته که امیدواریم سطح گسترش ارتباطات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی با استان کرمانشاه نیز داشته باشیم.
وی افزود: آیین جشنواره بین المللی شاهنامهخوانی که در کرمانشاه در حال انجام است زمینه بسیار خوبی برای گسترش سطح ارتباطات است.
پیشنهاد انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی کشورهای عضو اکو
در ادامه رئیس موسسه فرهنگی اکو هم گفت: کرمانشاه دارای بنیانهای مذهبی و زمینههای فرهنگی است که در صدد هستیم سال آینده به عنوان پایتخت فرهنگی کشورهای عضو اکو انتخاب شود.