هاشمی تصریح کرد: پس از مصوبه دو دعوتنامه طی ماههای تیر و مرداد امسال برای مسئولان این استان فرستاده شده که جهت اجرای مصوبه بوده است و مسئولان استان به نشانه اعتراض در جلسه حاضر نشدند.
فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد هم ۲۰ مرداد در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار به موضوع دنا اینگونه اشاره میکند که در گذشته مدیرکل محیط زیست استان طی نامهای به سازمان محیط زیست کشور آورده که به دلیل کمبود امکانات نمیتوانیم از بخشی از دنا در استان اصفهان مراقبت کنیم و مدیریت این بخش به این استان واگذار شود.
سردار حمید خرمدل افزود: این درخواست در زمان دولت آقای روحانی بوده اما در دولت شهید رئیسی مصوب شد که بعد از شهادت ایشان مصوبه توسط آقای مخبر اعلام شد.
وی بیان کرد: با آقای بادامفیروز از کارشناسان محیط زیست کشور که فرزند همین استان است صحبت کردم وی نگرانیهایی از احداث سد خرسان داشت که اگر سد ساخته شود ۱۰ درجه هوای اطراف را گرم تر می کند و کل بارش دنا از ۱۲۰۰ میلیمتر به ۷۰۰ میلیمتر کاهش خواهد یافت و بر روی بارش برف در دنا نیز تاثیر منفی خواهد داشت و کهگیلویه و بویراحمد و استانهای همجوار را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی ادامه داد: برای ساخت سد ماندگان استان اصفهان از محیط زیست استان استعلام گرفته که جواب رد دادیم و اگر این سد در استان ساخته شود، بلایی که سر دریاچه ارومیه آمده بر سر دنا میآید و ۱۰ هزار درخت بلوط قطع می شود و این موضوع باعث دغدغه است که در شورای تامین مطرح کردیم.
فرمانده ارشد نظامی کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه شورای عالی محیط زیست میتواند مدیریت واگذار کند اما نمیتواند یک وجب خاک را واگذار کند، گفت: استاندار استان، خواستار کار کارشناسی با حضور کارشناسان شدهاست.
سردار خرمدل با اشاره به اینکه در موضوع دنا بحث جابهجایی یک وجب خاک از استان اصفهان و یا این استان مطرح نیست، گفت: دغدغه ما سدهایی است که گفته می شود ساخته می شود؛ چرا که آثار زیست محیطی زیادی در دنا به همراه دارد که می توانیم برای دولت، دستگاه قضایی و مجلس از آثار زیان باری که ساخت این سدها دارد، حرف علمی و عالمانه ای بزنیم و از دنا دفاع کنیم.
سد ماندگان خطری برای تغییر اقلیم دنا و نابودی حیات وحش میشود
۲۹ مرداد مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به خطری که با احداث سد ماندگان متوجه دنا خواهد شد، گفت: سد ماندگان سبب تغییر اقلیم دنا و در معرض خطر قرار گرفتن حیات وحش این منطقه میشود.
اسلام جاودان خرد با بیان اینکه به همه مکاتبات مسئولان استان اصفهان و سازمان مرکزی در خصوص احداث این سد، جواب منفی دادهایم، گفت: شرکت آب منطقه ای اصفهان ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ طی مکاتبه ای با محیط زیست استان ما، خواهان مطالعات ارزیابی زیست محیطی تامین بخشی از آب شرب استان اصفهان در محدوده منطقه روستای ماندگان واقع در منطقه تحت مدیریت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد شد.
وی اضافه کرد: مکان پیشنهادی در محدوده جغرافیایی شهرستان سمیرم استان اصفهان قرار دارد، اما با توجه به اینکه از سال ۱۳۶۹ تاکنون حفاظت از آن منطقه در قالب طرح" مدیریت یکپارچه دنا " به استان ما واگذار شده و بخشی از مکان مطالعاتی درخواستی در محدوده اراضی تحت مدیریت محیط زیست ما قرار گرفته است نیاز بود که از استان کهگیلویه و بویراحمد استعلام گرفته شود.
جاودان خرد ادامه داد: کمتر از ۲۴ ساعت به تاریخ ۱۷ بهمن ماه طی ۱۲ بند به استعلام دریافتی پاسخ شفاف و مستدل داده شده که با مطالعه ژئوتکنیک طرح موافق اما با هر گونه ساخت و ساز و اقدامات عمرانی و سد سازی در محدوده منطقه تحت مدیربت محیط زیست استان مخالف هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: مطابق با قانون ساخت سد منوط به اخذ مجوز زیست محیطی است و قانونا" باید ۱۰۰ متر با مرز منطقه حفاظت شده فاصله داشته باشد بنابراین به دلیل اینکه بخشی از این سد در محدوده منطقه تحت مدیریت ما قرار دارد شرایط لازم را دارا نبوده و اینکه متولیان سد قبل از دریافت مجوز ، اقدامات عمرانی انجام دهند مخالف قانون است.
جاودان خرد گریزی هم به مصوبه سی و هشتمین جلسه شورای عالی محیط زیست زد و تاکید کرد: سی و هشتمین مصوبه شورای عالی محیط زیست که در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ به استان ابلاغ شد و محیط زیست استان کمتر از یک هفته مراتب اعتراض خود را بصورت مکتوب به سازمان مرکزی ابلاغ کرد، بدلیل مخالفت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد به مفاد مصوبه ، همراهی مسئولان ارشد استانی، یکصدایی مجمع نمایندگان استان و مهمتر از همه ، مطالبه بحق مردم طبیعت دوست استان تاکنون آن بخشی از مفاد مصوبه که مربوط به استان ما بوده اجرا نشده است.
چهارمحال رو خشکوندند حالا نوبت استان کهگیلویه و بویراحمد هست . چرا صنایع رو داخل همین دو استان که اب دارند ایجاد نمیکنند