سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وقتی تصویر واقعی آمریکا در نزاع‌های انتخاباتی نمایان می‌شود

نزاع‌های انتخاباتی در ایالات متحده، واقعیت‌های بی‌پرده‌ای را در مورد جنبه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی این سرزمین افشا می‌کند.

دموکرات‌ها که ۸ سال قدرت را در دست داشته‌اند تلاش می‌کنند چهره‌ای بزک شده از آمریکا نشان دهند تا بار دیگر رأی مردم این کشور را به دست آورند؛ در مقابل جمهوری‌خواهان، واقعیت‌های بیشتری از زیرپوست ایالات متحده فاش می‌کنند به‌ویژه آنکه نامزد این حزب یعنی دونالد ترامپ چندان از قواعد معمول سیاستمداران دیگر پیروی نمی‌کند و برای کسب پیروزی، بسیاری از مسائل را آشکارا مطرح می‌کند.

خانواده‌هایی که به‌واسطه تورم از هم پاشیده‌اند

«ما با یک بحران تورمی روبرو هستیم که زندگی را غیرقابل‌تحمل کرده و دارد مردم ما را خرد می‌کند» این جمله دونالد ترامپ جمهوری‌خواه در توصیف وضعیت اقتصادی این کشور است. ترامپ بار‌ها در سخنرانی‌های انتخاباتی خود به وضعیت بغرنج تورمی در این کشور اشاره کرده است.

بحث در مورد تورم به یکی از اصلی‌ترین نقاط تمرکزی جمهوری‌خواهان تبدیل شده است. قیمت بالای مایحتاج روزانه از جمله خرید‌های معمول سوپرمارکتی و همچنین هزینه گاز از جمله مواردی است که جمهوری‌خواهان بار‌ها بر آنها تاکید کرده‌اند.

 رئیس‌جمهور سابق آمریکا معتقد است که: «تورم زندگی شهروندان ما را نابود کرده و طبقه متوسط را به افسردگی و ناامیدی کشانده است». او مدعی شده است که در صورت راهیابی به کاخ سفید این تورم را «به طور کامل» از بین می‌برد.

در نقطه مقابل، دموکرات‌ها تاحدامکان از صحبت در مورد تورم خودداری می‌کنند و یا مدعی پایین آمدن آن می‌شوند. اما همچنان این حزب هم برنامه‌هایی را برای مقرون‌به‌صرفه کردن مراقبت‌های پزشکی، مراقبت از کودکان و همچنین مسکن ارائه می‌کند. نظرسنجی‌ها نیز نشان می‌دهد که رأی‌دهندگان از «قیمت‌های بالا» گلایه‌مند و خسته هستند.

آمار بالای جرم و جنایت در ایالات متحده

«جرم و جنایت شهر‌های ما را تهدید می‌کند» این جمله یکی از پرتکرارترین جملات جمهوری‌خواهان در توصیف وضعیت کنونی آمریکا است. در مقابل، دموکرات‌ها بالابودن میزان جرائم را رد نمی‌کنند؛ بلکه تأکید می‌کنند که این میزان می‌توانست تحت‌نظر کسی مثل ترامپ که خود یک مجرم است؛ بیش از اینها افزایش پیدا کند.

جمهوری‌خواهان تأکید می‌کنند بسیاری از شهر‌های بزرگ به صحنه‌ای از بی‌نظمی‌ها و آشفتگی‌ها تبدیل شده‌اند. رئیس‌جمهور سابق آمریکا تصریح کرده است که «اگر من انتخاب نشوم، سال آینده باید کنوانسیون جمهوری‌خواهان را در ونزوئلا برگزار کنیم؛ چون شهر‌های آمریکا بسیار ناامن است» این توصیفی است که نامزد جمهوری‌خواه از وضعیت جرایم در آمریکا دارد.

درحالی‌که بایدن مدعی شده ست که میزان جرایم خشن در آمریکا به پایین‌ترین حد خود در ۵۰ سال گذشته رسیده است؛ اما نظرسنجی‌ها از بالابودن نگرانی مردم آمریکا از وضعیت جرم و جنایت در این کشور خبر می‌دهد.

امنیت مرز‌های آمریکا و سیاست‌های مهاجرتی

وضعیت حفاظتی از مرز‌های آمریکا یکی دیگر از مسائل پرچالش نزاع‌های انتخاباتی به شمار می‌رود به‌طوری‌که نامزد جمهوری‌خواه صریح کرده است: «این تهاجم گسترده به مرز جنوبی ما است که بدبختی، جنایت، فقر، بیماری و ویرانی را به جوامع سراسر سرزمین ما گسترش داده است.». ترامپ در سخنرانی خود حتی این مسئله را "بزرگ‌ترین تهاجم تاریخ" توصیف کرده است.

رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده بار‌ها هریس را به‌خاطر سیاست‌های مهاجرتی و وضعیت حفاظتی مرز‌ها به‌ویژه مرز جنوبی آمریکا مورد شماتت قرار داده داست. از سوی دیگر دموکرات‌ها نیز بر افزایش امنیت مرزی و کاهش پناهندگان تأکید کرده‌اند. ترامپ نه‌تن‌ها به دنبال کنترل مرز‌ها به‌ویژه مرز‌های جنوبی ایالات متحده و ممانعت از ورود مهاجران به این کشور است؛ بلکه اعلام کرده که «بزرگ‌ترین اخراج کشور آمریکا» را نیز رقم خواهد زد.

کاهش چشمگیر امنیت ملی آمریکا

«ما از امنیت و ایمنی کمتری در سطح بین‌المللی برخوردار هستیم.» این جمله «اریک هاوود»، سناتور جمهوری‌خواه ایالت ویسکانسین در توصیف وضعیت امنیت ملی ایالات متحده است. این سناتور به حضور روسیه در اوکراین، حماس در فلسطین، قدرت ایران و چین در منطقه اشاره و تصریح می‌کند که شرایط آمریکا در سطح بین‌المللی تنزل کرده است.

جمهوری‌خواهان در طول تبلیغات انتخاباتی خود بار‌ها با اشاره به قدرتمندشدن چین و ایران در سطح جهانی، نسبت به وضعیت ایالات متحده در عرصه بین‌المللی هشدار داده‌اند. در مقابل، دموکرات‌ها گرچه خود را پیروز رقابت با چین معرفی کرده‌اند؛ اما آنها نیز به قدرتمندشدن دو کشور چین و ایران اقرار کرده‌اند.

درحالی‌که جمهوری‌خواهان دائماً نسبت به دشمنان خارجی هشدار می‌دهند؛ دموکرات‌ها بر متحدان خود در سطح جهان تأکید می‌کنند. این دو حزب در یک مورد اشتراک نظر دارند و آن مسئله «حمایت از اسرائیل» است.

دموکرات‌ها همچنین بار‌ها رویکرد ترامپ در قبال کره شمالی و روسیه را مورد سرزنش قرار داده‌اند. این نامزد جمهوری‌خواه در دوران ریاست جمهوری خود روابط نزدیکی با روسیه و پوتین داشت و اخیراً هم مدعی شده است که می‌تواند ظرف ۲۴ ساعت مسئله اوکراین را حل کند.

امروز پرچالش و فردایی مبهم در انتظار مردم آمریکا

عرصه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده زمینه را برای مطرح‌شدن واضح‌تر مسائل و چالش‌های این کشور ایجاد کرده است. هزینه‌های بسیار ایالات متحده در جنگ‌های خارجی از جمله حضور در عراق و افغانستان، این کشور را با مسائل عدیده‌ای روبرو ساخته است. 

نامزد‌های ریاست جمهوری آمریکا در حالی به مردم برای کاهش تورم وعده می‌دهند که هر کدام پیش‌ازاین امتحان خود را در عرصه اداره کشور پس داده‌اند. کامالا هریس بیش از سه سال به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور در اغلب تصمیمات کلان مملکتی نقش داشته است و ترامپ هم پیش‌ازاین، ۴ سال سکان کاخ سفید را در دست داشته است؛ اما همچنان بسیاری از مشکلات مردم ایالات متحده به قوت خود باقی است. هیچ تضمینی وجود ندارد که فردایی درخشان‌تر از امروز در انتظار مردم آمریکا باشد.

منبع: فارس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.