سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارائه ســطح جدیـدی از امنیــت ارتباطـات با توسعه پروتکل امن در برابر حمله‌کننده کوانتومی

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی با توسعه پروتکل امن در برابر حمله‌کننده کوانتومی شــبکه، ســطح جدیــدی از امنیت ارتباطــات در سازمان‌ها را محقق کرد.

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی با توسعه پروتکل امن در برابر حمله‌کننده کوانتومی در محصــولات امن کننده دروازه خروجــی (Gateway) شــبکه، ســطح جدیــدی از امنیت ارتباطــات در سازمان‌ها را محقق کرد.

این شرکت که توسط دو تن از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۹۳ با هدف امن سازی زیرساخت های حیاتی کشور تأسیس شد،  تاکنون با امن سازی زیرساخت های ارتباطی سازمان های حساس در کشور موفق به حرکت در راستای ماموریت خود شده و چشم انداز خود را تقویت امنیت سایبری نقاط حساس در کشور با رویکرد بومی و استفاده از دانش و مهارت داخلی تعریف کرده است. در همین راستا، تیم طراحی و پیاده سازی شرکت دانش بنیان نوع اول نآد از جوانان نخبه و متخصص دانشگاه های شریف، تهران و علم و صنعت تشکیل شده که در زمینه امنیت، طراحی سیستمی، سخت افزار و برنامه سازی با FPGA توانمند هستند.

محمود اقوامی‌پناه، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به افزایش روزافزون تهدیدات سایبری اظهار کرد: محصولات دماوند و دنا که با بهره‌گیری از آخرین دستاوردهای فناوری دیجیتال تولید شده اند می‌توانند نقش مهمی در حفاظت از اطلاعات حساس سازمان‌ها و زیرساخت‌های حیاتی کشور ایفا کنند. این محصولات با ایجاد یک لایه دفاعی قدرتمند که با استفاده از الگوریتم های پیشرفته پساکوانتومی ایجاد شده است، امنیت شبکه‌های سازمان‌ها را در برابر حملات سایبری که توسط رایانه های کوانتومی اجرا شوند، به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

وی در خصوص کاربرد این محصولات گفت: با توسعه پروتکل امن در برابر حمله‌کننده کوانتومی برای محصولات دماوند و دنا، ســطح جدیــدی از امنیت ارتباطــات در سازمان‌ها محقق می شود. ایــن محصــولات بــه طور خاص بــا هــدف اتصــال شــبکه‌های حســاس در ســازمان‌هایی کــه از زیرســاخت های حیاتـی و صنعتــی کشــور نگهــداری می‌کننـد طراحــی و ســاخته شــده‌ است. ایـن محصـول در کنـار ایجـاد امنیـت بـا اسـتفاده از معمـاری منحصـر بـه فـرد خـود، می‌توانـد نفـوذ بـه سـازمان را تقریبـاً غیرممکـن کند، دارای رابـط کاربـری بسـیار سـاده‌ای بــوده و نصــب و بهره‌بــرداری از آن در هــر شـبکه را آسان می‌کند.

اقوامی‌پناه، دنــا و دماونــد را در دســته بندی محصــولات امن کننــده دروازه خروجــی (Gateway) شــبکه خواند و گفت: این محصولات بـا هــدف جلوگیــری از نفــوذ حمله کننـده بــه ســازمان و جلوگیــری از نشــت اطلاعـات حسـاس سـازمان، شـبکه‌های محلـی متنـوع سـازمان را بـا سـطح امنیتـی متفـاوت بــه هــم متصــل می‌کننــد. افزایش سطح امنیت زیرساخت‌های حیاتی کشور، رابط کاربری آسان، امکان اتصال ایمن شبکه‌های ایزوله با حساسیت بالا و معماری منحصر به فرد از جمله ویژگی‌های این محصول است.

وی درباره چالش‌های پیش روی این پروژه تصریح کرد: یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها، پیچیدگی بالای تحقیق و توسعه (R&D) برای توسعه پروتکل‌های امنیتی پساکوانتومی و پیاده‌سازی آن‌ها در محصولات سخت‌افزاری است که نیازمند دانش فنی بسیار بالا و انجام تحقیقات گسترده است. با توجه به جوان بودن این دانش در دنیا و رقابت شدید در بازار کار، جذب نیروی متخصص مرتبط با این موضوع، از چالش‌های این حوزه محسوب می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در پایان عنوان کرد: با توجه به اهمیت روزافزون امنیت سایبری، توسعه دانش امنیت پساکوانتومی در ایران، این محصول می‌تواند فرصت‌های بسیار خوبی را برای کشور ایجاد کند. امیدواریم که این دستاورد بتواند به عنوان الگویی برای سایر شرکت‌های دانش‌بنیان باشد و به توسعه فناوری‌های بومی در کشور کمک کند.

برچسب ها: ارتباطات ، کوانتوم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.