سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سخنگوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح مطرح کرد:

از تولید سلاح مصاف ایرانی تا پرتاب ۲۰ ماهواره توسط وزارت دفاع در ۴ سال آینده

سردار طلایی‌نیک گفت: سلاح مصاف سلاح انفرادی جدیدی است که قرار است به تدریج جایگزین سلاح ژسه شود که قابلیت‌های خوبی را داراست.

سردار طلایی نیک معاون برنامه ریزی راهبردی و سخنگوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح در گفت و گویی در ارتباط با موضوع دستاورد‌های صنعت دفاعی کشور اظهار کرد: سلاح مصاف یک سلاح انفرادی جدید است که قرار است به تدریج جایگزین سلاح ژسه بشود و هم از جهت وزن، هم از جهت قدرت تاکتیکی و نقطه زنی و دقت شلیک قابلیت‌های بیشتری دارد. این سلاح الان به مرحله تولید رسیده ان‌شاالله منابع اعتباری آن به گونه‌ای باید پیش‌بینی بشود که ظرف چند سال به تدریج جایگزین سلاح ژسه در ارتش جمهوری اسلامی ایران شود.

وی درباره فاصله زمانی این جایگزینی اظهار کرد که «بر اساس منابع اعتباری خواهد بود. این را در حال هماهنگی با تامین منابع اعتباری از طریق سازمان برنامه و بودجه و تایید ستاد کل نیرو‌های مسلح هستیم.»

وی همچنین گفت: در سال‌های اخیر ما به دنبال پارک‌های علم و فناوری بودیم، علم و فناوری دفاعی که اولین پارک علم و فناوری دفاعی در شیراز با مجوزی که از وزارت علوم و مراجع ذیربط گرفته شد خوشبختانه راه اندازی شده و بیش از ۶۰ شرکت دانش بنیان در زنجیره همکاری نزدیک با بخش دفاعی قرار گرفتند و دو پردیس هم برای این پارک‌ها در نظر گرفتیم یکی در اصفهان و یکی هم در تهران در حوزه میکروالکترونیک که اینها دستاورد‌های جدیدی است. ان‌شاالله این پردیس‌های پارک علم و فناوری دفاعی تا ۱۰ پردیس در برنامه چهار سال آینده امیر دکتر نصیرپور اضافه خواهد شد.

 سخنگوی وزارت دفاع درباره برنامه‌های وزارت دفاع در سامانه‌های موشکی پدافند جدید در دست تولید نیز گفت: آن مقداری که می‌شود گفت این است که ما به دنبال سامانه‌های ترکیبی هستیم. یعنی قابلیتی که تا حالا سامانه‌های پدافندی ما داشته اینها بتوانند به صورت سامانه‌های ترکیبی از مرحله کشف رهگیری و درگیری با استفاده از سامانه‌های متعدد عمل کنند و اینها در یک یکپارچگی با همدیگر در واقع عملیات ترکیبی داشته باشند، مثلاً استفاده از پهپاد‌ها برای حوزه پدافند الان در اولویت‌های برنامه‌های ما دنبال می‌شود به طور خاص مثلاً موشک‌های صیاد را ما بتوانیم از طریق پهپاد در حوزه پدافند هوایی استفاده کنیم و یا سامانه باور ۳۷۳ که قبلاً به بهره‌برداری رسید.

وی یادآور شد: در حوزه شناوری و هم در حوزه هوایی و هم در حوزه سامانه‌های زمین پایه، مثلاً رزم ناو‌های ما خودشان یک پدافند خودشناوری هم داشته باشند که نمونه‌های اولیه‌اش تولید شده الان عملیاتی شده و اینها در واقع سعی می‌شود که کاملاً در یک سامانه‌های ترکیبی قرار بگیرد. این سامانه‌های ترکیبی قابلیت مانور و قابلیت کشف رهگیری و درگیری دارد. مخصوصاً همزمان با چند هدف و متناسب با نوع تهدیدات، چون تمام سامانه‌ها متناسب با تهدیدات در واقع باید ساخته و طراحی شود. امروزه تهدیدات هوایی فقط جنگنده هوایی نیست موشک‌های بالستیک هم هست؛ بنابراین سامانه‌های هوایی مراحل پیشرفت را دنبال می‌کنند که علاوه بر جنگنده‌های متجاوز بتوانند با موشک‌های حتی کروز و موشک‌های بالستیک هم سامانه‌های پدافندی قابلیت رهگیری را داشته باشد.

وی درباره ماهواره‌بر‌های در دست تولید گفت: به طور مشخص امیر نصیرزاده در برنامه‌ای که اعلام کردند پرتاب ۲۰ ماهواره در برنامه ۴ سال آینده وزارت دفاع با همکاری سازمان فضایی کشور هست. تا قبل از دولت شهید رئیسی یک مقدار برنامه‌های فضایی متاسفانه راکد شده بود و خیلی در واقع حمایت نمی‌شد و در این سه سال اخیر تقریباً میزان حمایتی که شده چندین برابر سال‌های گذشته است که نمونه‌هایش را هم در سازمان هوافضای وزارت دفاع و هم در سازمان فضایی که زیر نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و هم در نیروی هوافضای سپاه ما شاهد بودیم که هر چند ماه یکبار یک دستاورد جدید در حوزه فضایی دارد اتفاق می‌افتد که این هم قابلیت برای بهره‌برداری حوزه‌های غیرنظامی دارد و بخش‌های مختلف کشور را در آینده می‌تواند خدمات بدهد و هم در حوزه دفاعی امکان بهره‌برداری دارد، لذا هم پرتاب ماهواره‌های جدید و هم سوخت دو مرحله‌ای؛ در ماهواره بر سیمرغ وزارت دفاع به دنبال این است که این سوخت سه مرحله‌ای، سوخت ترکیبی، سوخت جامد، سوخت مایع و در واقع ماهواره‌بر‌های جدید را با ماهواره‌های با وزن بیشتر و در مدارات بالاتر و پایداری بیشتر را ان‌شاالله در برنامه داشته باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.