سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موردی از آبله میمونی در استان گزارش نشده است

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: تا کنون موردی از بیماری آبله میمونی در استان کرمان مشاهده نشده است.

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: تا کنون موردی از بیماری آبله میمونی در استان کرمان مشاهده نشده و مراقبت‌های لازم برای پیشگیری و کنترل این بیماری در حال انجام است.

سعید صحبتی افزود: همچنین، بر اساس نظام مراقبت بیماری‌های واگیر، تمامی موارد مشکوک به بیماری چه در مرز‌های ورودی و چه در میان زائران پیاده‌روی اربعین و مسافران هوایی تحت نظارت قرار دارند.

وی گفت: آبله میمونی یک بیماری ویروسی حاد تب‌دار است که با بثورات پوستی مشابه آبله مرغان خود را نشان می‌دهد. این بیماری عمدتاً در کشور آفریقا ریشه دارد و معمولاً از طریق افرادی که به این کشور سفر می‌کنند یا حیوانات حمل شده از آفریقا به سایر کشورها، منتقل می‌شود.

وی افزود: دوره نهفتگی این بیماری بین ۵ تا ۲۱ روز طول می‌کشد و پس از آن علائم اولیه آن با تب همراه است. پس از یک تا دو روز، علائم دیگری از قبیل گلودرد، ترشح بینی، احساس خستگی و درد‌های شدید مانند سردرد و کمر درد بروز می‌کند.

وی بیان کرد: در مرحله سوم، ضایعات پوستی که تمام بدن را درگیر می‌کند، نمایان می‌شود. این ضایعات بر خلاف آبله مرغان همه مشابه و متحدالشکل بوده و معمولاً با درد و خارش همراه هستند و بین دو تا چهار هفته به طول می‌انجامند.

وی با بیان اینکه بروز ضایعات آبله مانند در کف دست‌ها و کف پا‌ها از ویژگی‌های تشخیصی این بیماری است، بیان داشت:پس از طی شدن دوره ضایعات پوستی؛ در بیشتر موارد، بیماران بهبود می‌یابند، اما درصد کمی از بیماران به دلیل ضعف سیستم ایمنی یا بیماری‌های زمینه‌ای ممکن است دچار عوارض شدید شوند که در برخی موارد منجر به مرگ می‌شود.
وی با بیان اینکه مرگ و میر ناشی از آبله میمونی در سطح جهانی بین ۲ تا ۴ درصد گزارش شده و بیشتر بیماران بهبود می‌یابند، اظهار داشت: درمان این بیماری عمدتاً مراقبتی است و شامل کنترل درد و تب، کاهش خارش و تنظیم آب و الکترولیت‌های بدن می‌شود. در موارد شدیدتر، برخی دارو‌های ضدویروس نیز ممکن است به کار برده شود.

 صحبتی گفت: سازمان بهداشت جهانی هنوز استفاده عمومی از واکسن‌های M.pox را در اغلب کشور‌ها من جمله ایران توصیه نکرده است.

وی با بیان اینکه این بیماری از طریق تنفس و تماس پوستی نزدیک منتقل می‌شود، گفت: در صورت مواجهه با مورد مشکوک رعایت بهداشت فردی از جمله شست‌وشوی مکرر دست‌ها و استفاده از ماسک در پیشگیری از این بیماری موثر است.

 مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه گفت: این بیماری در همه رده‌های سنی وجود دارد، اما در کودکان زیر ۸ سال شایع‌تر و شدیدتر است و در طغیان‌های اخیر در مردان میان‌سال نیز موارد بیشتری ثبت شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.