رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان گفت: مدیریت استان اصفهان نسبت به منطقه دنا پس از پیگیریهای سازمان محیطزیست کشور در راستای حفظ گونههای گیاهی و جانوری منطقه در شورایعالی محیطزیست در اردیبهشتماه سال جاری عنوان شد و به تصویب رسید که این امر در راستای مدیریت محدوده جغرافیایی استان اصفهان و در چهارچوب قانون بوده است.
حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی،با انتقاد از برخی رویکردها در استان کهگیلویه و بویراحمد در راستای واگذاری مدیریت بخشی از منطقه حفاظت شده دنا به استان اصفهان، افزود: هیچگونه تغییری در مرز دو استان ایجاد نشده و تنها مدیریت منطقه پادنا واقع در خاک اصفهان با ارتقای به منطقه حفاظت شده، به استان اصفهان واگذار شده است، چرا برخی دراینخصوص موضعگیری کردهاند و مدیریت استان اصفهان در حوزه جغرافیایی خودش مورد اعتراض قرار میگیرد؟
وی در خصوص مدیریت بخشی از منطقه حفاظت شده دنا توسط محیطزیست استان اصفهان، افزود: از سالهای دور منطقه حفاظت شده دنای شمالی مورد کمتوجهی بوده و استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل کمبود نیروی انسانی، عدم منابع و فاصله منطقه امکان نظارت صحیح را نداشتند و اساساً واگذاری مدیریت بخشی از استان اصفهان به استانی دیگر از اساس امر اشتباهی بوده است و مکرراً اهالی شهرستان سمیرم و منطقه پادنا نسبت به این امر و بُعد مسافت در امور اداری اعتراض داشتند.
حجت الاسلام نقدعلی گفت: اتفاقهایی که در این منطقه رخ داد و حیواناتی که شکار شدند برای کشور به پروژهای بینالمللی تبدیل شد و حفظ حیاتوحش در ایران را زیر سؤال بود.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان خاطرنشان کرد: برخی گونههای جانوری که سالیان اخیر در این منطقه به طور بیرحمانهای کشته شد، دستمایه بیگانگان قرار گرفت و این منطقه فضایی برای جولان شکارچیان غیرقانونی شده بود که گونههای گیاهی و جانوری از دست مافیای شکار آسایش نداشتند.
وی گفت: چندین بار نیز استان اصفهان از نحوه نگهداری این مجموعه گلایهمند و معترض بود، اما مسئولان محیطزیست استان کهگیلویه و بویراحمد اذعان میکردند ما نمیتوانیم باتوجهبه کمبود ظرفیت نیروی انسانی و منابع از این منطقه حفاظت صحیحی داشته باشیم.
حجت الاسلام نقدعلی به نامهنگاریهای چند سال اخیر مسئولان محیطزیست استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره و عنوان کرد: در این مورد چندین مرتبه طی سالهای ۹۶، ۹۷ و ۹۸ رئیس سازمان محیطزیست و دیگر مسؤولان استان کهگیلویه و بویراحمد به مدیران ملی و مدیران استان اصفهان نامه نوشتند و اذعان کردند که این منطقه را استان اصفهان محافظت کند و این نامهها اکنون نیز موجود است و اگر مسؤولان این استان در راستای تبیین واقعی این موضوع برای مردم بیش از این سکوت کنند مجبور به انتشار این نامهها جهت تنویر افکار عمومی هستیم.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان ادامه داد: مدیریت استان اصفهان نسبت به منطقه دنا پس از پیگیریهای سازمان محیطزیست کشور در راستای حفظ گونههای گیاهی و جانوری منطقه در شورایعالی محیطزیست در اردیبهشتماه سال جاری عنوان شد و به تصویب رسید که این امر در راستای مدیریت محدوده جغرافیایی استان اصفهان و در چهارچوب قانون بوده است.
وی بیان کرد: در این جلسه بار جدیدی بر دوش استان اصفهان گذاشته شد و این موضوع را صراحتاً عنوان میکنم که هیچگونه تغییری در مرز دو استان ایجاد نشده و تنها منطقه شکار ممنوع پادنا واقع در خاک اصفهان به منطقه حفاظت شده پادنا ارتقا و مدیریت آن به استان اصفهان واگذار شده است.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان تصریح کرد: برای ما تعجب است مگر مرزی جابهجا شده که شاهد برخی موضعگیریهای تند و یا خارج از چهارچوب هستیم.
نقدعلی افزود: اینکه یک مسئله ملی را دستمایه بیگانگان میکنند امری است که انتظار میرود توجه دقیقتری به آن شود از طرفی بایستی برای مردم تبیین شود، گونههای گیاهی و جانوری که در این منطقه مادام در معرض آسیب هستند و پاتوق سودجویان و شکارچیان شده است، متعلق به همه مردم ایران است و استان اصفهان تنها درصدد است تا از این منطقه بهدرستی حفاظت کند و این امری است که در سراسر کشور رایج بوده و از وظایف ارکان اداری هر استان نسبت به محدوده جغرافیایی آن استان است.
منبع: فارس