عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستورالعمل اجرایی «آییننامه جذب و پرورش استعدادهای برتر ملی در حوزههای علمی، پژوهشی، فناوری، فرهنگی، هنری، تربیتی، قرآنی و ورزشی در دانشگاه فرهنگیان» را برای اجرا به مدت دو سال به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ کرد. طبق این آییننامه قرار است ۳۰۰۰ دانشآموز نخبه جذب دانشگاه فرهنگیان شوند.
دانشآموزان فقط تا دو سال بعد از فارغالتحصیلی میتوانند از این آییننامه استفاده کنند. براساس این دستورالعمل ۹ گروه دانشآموزی به شرح زیر میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند:
گروه اول: راهیافتگان المپیاد ملی و دارندگان مدالهای کشوری المپیادها (۱۴ المپیاد)
گروه دوم: برگزیدگان مسابقات رسمی قرآن، عترت و نماز
گروه سوم: برگزیدگان مسابقات رسمی فرهنگی هنری در سطوح استانی و کشوری
گروه چهارم: برگزیدگان مسابقات رسمی ورزشی در سطوح استانی و کشوری
گروه پنجم: برگزیدگان جشنوارهها و رویدادهای رقابتی معتبر (بنیاد ملی نخبگان)
گروه ششم: برگزیدگان جشنوارههای فنی مهارتی و المپیاد ملی مهارت (جشنواره پژوهشسراهای دانشآموزی)
گروه هفتم: برگزیدگان مسابقات رسمی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در سطح ملی
گروه هشتم: برگزیدگان مسابقات و جشنوارههای معتبر ملی حوزوی
گروه نهم: حافظان قرآن (حافظ ۱۰، ۱۵،۲۰ و کل قرآن کریم)
شایستگیهای عمومی شامل شرایط عمومی استخدام است و از طریق مصاحبه با متقاضی در کارگروه صلاحیت عمومی تعیین میشود. اعضای کارگروه صلاحیت عمومی هم توسط رئیس هیات جذب و پذیرش تعیین میشوند.
حد نصاب پذیرش (صلاحیت عمومی) برای داوطلبان کسب حداقل ۷۵ امتیاز است.
حد نصاب پذیرش در دانشگاه فرهنگیان کسب حداقل ۷۵ امتیاز از صلاحیت عمومی است که داوطلبان باید از ۱۵۰ امتیاز حداقل ۷۵ امتیاز را از طریق مصاحبه کسب کنند.
حداکثر سن قابل قبول برای داوطلبان در زمان انتشار فراخوان ۲۴ سال است.
حداکثر سن قابل قبول برای متقاضیان پذیرش در این دانشگاه از طریق استعدادهای برتر دانشآموزی برابر ٢٤ سال شمسی در زمان انتشار فراخوان پذیرش است؛ شایستگیهای معلمی (اختصاصی) دارای حداکثر امتیاز ۲۵۰ است که از طریق مصاحبه با متقاضی در کارگروه صلاحیت معلمی (اختصاصی) تعیین میشود.
حد نصاب پذیرش (صلاحیت اختصاصی) برای داوطلبان کسب حداقل ۱۲۵ امتیاز است
حد نصاب پذیرش در دانشگاه فرهنگیان کسب حداقل ۱۲۵ امتیاز از صلاحیت معلمی (اختصاصی) است. شایستگیهای تخصصی شامل شایستگیهای نشاندهنده استعداد برتر دارای حداکثر امتیاز ۱۰۰ است.
استمرار مشوقهای ارائهشده در ماده ۹ آییننامه (ماده ۹ مربوط به امتیازات و مشوقهایی است که در این آییننامه برای پذیرفتهشدگان در نظر گرفته شده است) برای دانشجویان پذیرفتهشده به عنوان استعداد برتر دانشآموزی، مشروط به حفظ شرایط پویایی شامل حداقل معدل کل ۱۶ برای گروه علوم انسانی و حفظ حداقل معدل کل ۱۵ برای گروه علوم پایه در طول دوره تحصیل در دانشگاه و همچنین حفظ صلاحیتهای عمومی بنا به تشخیص کارگروه مربوطه برای همه دانشجویان است.
مشوقها - ماده ۹:
۱ـ اعطاء بورسیه تحصیلی به دانشآموزان برگزیده نهایی تا اتمام دوره تحصیل و ورود به دانشگاه.
۲ـ متناسبسازی برنامه درسی تربیتمعلم مبتنی بر الگوهای استاد ـ شاگردی (رهیاری)، متناسبسازی الگوی کارورزی، غنیسازی فرصتهای یادگیری مستعدان از طریق تسهیل شرکت در دورهها، بازدیدها، فرصتهای مطالعاتی و … بر اساس دستورالعملهای مربوطه.
۳ـ اعطای تسهیلات مربوط اشتغال به تدریس در مدارس سمپاد و نمونه دولتی، ماندگار، هیأت امنایی در صورت اعلام نیاز و طی دورههای پودمان.
۴ـ اعطای تسهیلات در زمینه تحصیل همزمان در دو رشته در دانشگاههای دولتی، حوزههای علمیه و دانشگاه فرهنگیان در رشتههای متناسب یا دو رشته معلمی در دانشگاه فرهنگیان و ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر.
۵ـ اعطای تسهیلات برای ایفای مسئولیت اجتماعی بهویژه برای خدمت در مناطق محروم در قالب پژوهانه و ارتقا.
۶ـ اعطای تسهیلات در انتخاب محل تحصیل و محل خدمت و سنوات آغازین خدمت و کاهش محدودیتهای مربوط به مأموریت و انتقال درون آموزش وپرورش و اعطای تسهیلات مرتبط با دستورالعملها و ضوابط انتصابات، ارتقای شغلی و تصدی مسئولیت براساس مقررات مربوط به جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی کشور.
دبیرخانه اجرایی موظف است در صورتیکه این دانشجویان شرایط پویایی خود را از دست بدهند، مشوقها را قطع و در صورتیکه در ترمهای بعد مجددا شرایط پویایی را کسب کنند، مشوقها را برقرار کند.