سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اتهام‌زنی مشاور دفاعی دولت جدید انگلیس علیه چهار کشور

مشاور امور دفاعی دولت جدید انگلیس مدعی شد که ارتش بریتانیا باید توانایی رویارویی با آنچه او «گروه مرگبار چهارگانه» نامید، داشته باشد.

جرج رابرتسون ملقب به لرد رابرتسون که از سوی کی‌یر استارمر نخست‌وزیر جدید انگلیس برای بازنگری سیاست‌های دفاعی این کشور انتخاب شده است، ادعا کرد که «ما با گروه چهارگانه مرگباری از کشور‌ها مواجه هستیم که به طور فزاینده‌ای با هم کار می‌کنند.»

وی افزود: ما در انگلیس و ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) باید بتوانیم با این گروه خاص و همچنین سایر مشکلاتی که جهان را فرا گرفته است، مقابله کنیم.

رابرتسون به نام کشور‌های این «گروه مرگبار» اشاره نکرد، اما به گزارش رسانه‌های انگلیس، اشاره او به چین، روسیه، ایران و کره شمالی بوده است.

رابرتسون طی سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۳ در دولت تونی بلر رهبر آن زمان حزب کارگر، وزیر دفاع بود و در پایان آن نیز یک دوره دبیر کلی ناتو را بر عهده داشت. وی به تازگی در یک نشست خبری در لندن، چالش‌هایی را که انگلیس با آن روبه‌روست تشریح کرد.

وی مدعی شد که اجلاس اخیر سران ناتو در هفته گذشته «کاملا روشن کرد که تهدید ناشی از چین، موضوعی است که باید بسیار بسیار جدی گرفته شود. آن‌چه که در آسیا- اقیانوسیه در جریان است می‌تواند خیلی سریع در اروپا- آتلانتیک هم رخ دهد».

بر اساس گزارش رسانه‌های انگلیس، این برای نخستین بار است که یک مقام دولتی از واژه مرگبار برای توصیف چین استفاده می‌کند. دولت سابق محافظه‌کار انگلیس به رغم فشار نمایندگان جناح راست، از توصیف چین به‌عنوان یک کشور متخاصم برای جلوگیری از تیره شدن روابط با پکن اجتناب می‌کرد.

جان هیلی وزیر دفاع جدید انگلیس در همین نشست مدعی شد که این کشور به «دوران جدیدی برای دفاع» نیاز دارد. وی بر همین اساس نقش گسترده‌تری در برنامه‌های رشد اقتصادی دولت برای بخش دفاعی و صنایع نظامی را خواستار شد و افزود: اگر صرفاً از بودجه اضافی برای کاهش فشار‌های موجود در برنامه‌ها و طرح‌های فعلی استفاده کنیم، نمی‌توانیم با وضعیت بسیار خطیری که با آن روبه‌رو هستیم، مقابله کنیم. ما باید کاری کنیم که برای جنگیدن در آینده آمادگی بهتری داشته باشیم، بهتر بتوانیم از کشور دفاع کنیم و بتوانیم از تهدیداتی که ممکن است در آینده با آن مواجه شویم، جلوگیری کنیم.

بر اساس این گزارش، ماموریت رابرتسون طیف وسیعی از بازنگری‌ها از جمله در حوزه استخدام نیرو‌های نظامی و آموزش آنها تا مشارکت در همکاری بین‌المللی و مدرن‌تر کردن قوای نظامی را شامل می‌شود. قرار است دو شخصیت دیگر به رابرتسون در تحقق این اهداف کمک کنند و به‌طور منظم نخست‌وزیر را در جریان پیشرفت اهداف طرح بازنگری راهبردی قرار دهند.

فیونا هیل، کارشناس امور روسیه که تابعیت آمریکا را نیز دارد به همراه ژنرال سِر ریچارد بارونز که در گذشته رئیس ستاد نیرو‌های مسلح بود، همکار جرج رابرتسون خواهد بود. البته از آن‌جا که خانم هیل در جریان استیضاح کنگره علیه دونالد ترامپ شهادت داده بود، رسانه‌های انگلیس ابراز نگرانی کردند که انتصاب او موجب انتقاد ترامپ خواهد شد که بخت بالایی برای بازگشت به کاخ سفید دارد.

رابرتسون درحالی ماموریت بازنگری در سیاست‌های دفاعی انگلیس را برعهده گرفته است که قوای نظامی این کشور از نظر بیشتر کارشناسان نظامی، در وضعیت بغرنجی قرار دارد.

چندی پیش تایمز در گزارشی نوشت که توان ارتش انگلیس به حدی کاهش یافته است که از سوی ایالات متحده به‌عنوان یک نیروی نظامی در سطح بالا محسوب نمی‌شود. فروردین ماه گذشته نیز شماری از وزرای دفاع و مدیران امنیتی پیشین انگلیس وضعیت ارتش را «بحرانی» توصیف و تاکید کردند که دولت باید به موضوع کمبود سرباز و مهمات جنگی رسیدگی کند.

در همین حال خبرگزاری اسکای گزارش داد که اگر جنگی آغاز شود، مهمات نیرو‌های مسلح انگلیس «در عرض چند روز» تمام می‌شود؛ این کشور توانایی دفاع از آسمان خود را در برابر حملات موشکی و پهپادی که اوکراین در حال تحمل آن است، ندارد. پنج تا ۱۰ سال طول می‌کشد تا ارتش بتواند یک لشکر جنگی متشکل از ۲۵ تا ۳۰ هزار سرباز را با پشتیبانی تانک، توپخانه و بالگرد به میدان بیاورد.

برچسب ها: انگلیس ، ایران ، روسیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.