سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از سوی رئیس شورای انتقالی دولت چهاردهم؛

معیار‌ها و روند انتخاب اعضای کابینه چهاردهم تشریح شد

رئیس شورای انتقالی دولت چهاردهم معیار‌ها و روند انتخاب اعضای کابینه چهاردهم را تشریح کرد.

رئیس شورای انتقالی دولت چهاردهم معیار‌ها و روند انتخاب اعضای کابینه چهاردهم را تشریح و تاکید کرد: تا به امروز هیچ مسئولیتی در دولت دکتر پزشکیان تعیین نشده است و حتی هیچ نامزدی برای هیچ مسئولیتی نهایی نشده است.

 محمدجواد ظریف یکشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۳ با انتشار کلیپی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام، بیان کرد: مشارکت مردم در انتخابات چه آنهایی که به دکتر پزشکیان رای دادند و چه آن‌هایی که به رقیب آقای پزشکیان رای دادند و چه آنهایی که رای ندادند زمینه‌ای را فراهم کرده است تا یک امید و نشاطی در جامعه سیاسی ایران فراهم شود و این امید را دولت در دولت آتی در نظر خواهد گرفت تا با تمام تلاش و شفافیت پیش ببرد.

وی اظهار کرد: همه اقشار جامعه ایرانی از جمله بانوان، اقوام، اقلیت‌ها، کارگران، اقشار فرودست، کارفرمایان و همه اقشار در این فرآیند باید حضور داشته باشند. ما با جدیت معتقد به حضور جامعه مدنی در فرآیند تشکیل دولت هستیم و معتقدیم که نهاد‌های مختلف جامعه مدنی، انجمن‌های علمی، دانشگاه‌ها، انجمن‌های صنفی باید در این فرآیند حضور داشته باشند. به همین دلیل یک شورای راهبری تشکیل شده است. بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخابات و از روز یکشنبه این شورا جلسات منظمی داشته است. ابتدا سنجه‌های ضروری برای نامزد‌های عضویت در هیات دولت را تعیین کرده است.

رئیس شورای انتقالی دولت چهاردهم، تصریح کرد: سپس این سنجه‌ها را برای انجمن‌های علمی، انجمن‌های صنفی، احزاب و شخصیت‌ها ارسال کرده است. جالب است اطلاع داشته باشید که این احزاب شامل احزاب مخالف هم هست و شخصیت‌ها شامل رقبای انتخاباتی آقای پزشکیان نیز می‌شوند؛ چراکه این دولت معتقد به وفاق است. معتقد به دولت وحدت ملی است. معتقد به همدلی و همبستگی برای رفتن به سوی آینده است.

وی تاکید کرد: برای ما مهم این است که در یک روند بسیار شفاف که به صورت مرتب به استحضار مردم بزرگ ایران رسید، این کار را پیش ببریم. پس از این‌که پیشنهادات را دریافت کردیم این پیشنهادات در کمیته‌هایی بررسی شوند.

ظریف درباره ترکیب کمیته‌ها خاطرنشان کرد: مهم است دوستان ما بدانند که در هر کمیته‌ای دو نخبه دانشگاهی داشته، دو نخبه متخصص غیردانشگاهی داریم. یک نفر از جبهه اصلاحات داریم و از سایر احزاب. دو نفر از تشکل‌های تخصصی و نظام‌های صنفی و سازمان‌های مردمی داریم. یک نماینده از بخش خصوصی داریم. یک نفر از ستاد‌های مرکزی و استان‌ها داریم. یک نفر لااقل از بانوان در همه کمیته‌ها باید حضور داشته باشد. یک نفر از اعضای اقوام یا اقلیت‌های مذهبی حتما در تک تک کمیته‌ها حضور خواهند داشت. کارگروه‌های ما روسا و دبیرانی دارند که همه دبیران از جوانان زیر ۴۰ سال و عموما زیر ۳۰ سال هستند. این روند را شروع کردیم و اکنون به مراحل خوبی رسیدیم.

وی با اشاره به سنجه‌های لحاظ شده برای انتخاب اعضای کابینه، تصریح کرد: حاصل کار ما که به رئیس جمهور ارائه خواهد شد شامل ۶۰ درصد افرادی خواهد بود که سن آن‌ها از ۵۰ الی ۵۵ پایین‌تر است. ۶۰ درصد آنان برای بار اول است که وارد هیات دولت می‌شوند. حالا نه این‌که ۶۰ درصد زیر ۵۰ سال باشند و همان ۶۰ درصد نیز بار اولشان باشد. ممکن است ۶۰ درصد بار اولشان باشد و یک ۶۰ درصد دیگر یعنی اگر شش تا پیشنهاد می‌کنیم، سه نفر زیر ۵۰ سال باشد و سه نفر از آنان بار اولشان باشد. فراخوان‌ها ارسال شده است و امیدواریم از روز یکشنبه شروع کنیم به بررسی شرح حال‌هایی که آمده است.

وی افزود: اعتقاد به قانون اساسی و اسناد بالادستی، اجتهاد به پاکدستی، صداقت و شجاعت که مبنای کار دکتر پزشکیان است. نگرش ملی به دور از گرایش‌ها قومی، مذهبی، جناحی و منطقه‌ای، همراهی و وفاداری به گفتمان و رویکرد رئیس‌جمهور که آن را در مراحل انتخابات به خوبی شنیده‌اید. عدالت‌گرایی، صدای بی صدایان بودن، حقوق و مطالبات جوانان و زنان، تعامل فرهنگی و اجتماعی، احیای کرامت و شخصیت فرهنگیان، هم گرایی و وفاق داخلی، تخصص‌گرایی و شایستهسالاری، مقاومت و انعطاف و تعامل خارجی شاخص‌های گفتمان رئیس جمهور هستند.

 رئیس شورای انتقالی دولت چهاردهم در ادامه بیان کرد: سنجه بعدی ما شناخت ماموریت و توانایی حل مسئله است. مدرک مهم است. افرادی که حاصر می‌شوند باید مدرک قابل قبولی مانند کارشناسی ارشد یا بالاتر داشته باشند. تجربه مدیریت مهم است. حالا نه در سطح وزیر و عضو کابینه، اما باید افراد سابقه‌ای داشته باشند که قابل دفاع باشد. اما مهم‌تر از آن نوآوری است. بتوانند نوآوری داشته باشند. درگذشته گیر نباشند بلکه به آینده فکر کنند.

وی خاطرنشان کرد: نگرش و رویکرد راهبردی داشته باشند. مهارت کار جمعی و اعتقاد به کار کارشناسی که یکی از مهم‌ترین موضوعات انتخاباتی دکتر پزشکیان بوده است. نهایتا باید مقبولیت داشته باشند در دستگاهی که قرار است خدمت کنند. یکی از ضرورت‌های کمیته‌ها این است که افرادی را معرفی کنند که از دستگاه برآمده باشد و از خارج از دستگاه مربوطه نباشند. مجموع اعضای کمیته‌ها نزدیک به ۴۰۰ نفر خواهد بود و این روند شفافی خواهد بود. 

وی تاکید کرد: تا به امروز هیچ مسئولیتی در دولت پزشکیان تعیین نشده است. حتی هیچ نامزدی برای هیچ مسئولیتی نهایی نشده است. همه نامزد‌ها از درون این کمیته‌ها به دکتر پزشکیان پیشنهاد خواهد شد و در نهایت این رئیس جمهور است که حق دارد افراد مورد نظر را انتخاب و به مجلس معرفی کند.

وی در پایان بیان کرد: من از دوستان خواهش می‌کنم اولا گمانه‌زنی نکنند و ثانیا اگر گروهی گمانه زنی کردند توجه داشته باشند که این احتمالا تلاش برای خبرسازی است. هیچ تصمیمی گرفته نشده است و هر تصمیمی که گرفته شود به شکل شفاف به مردم اطلاع داده خواهد شد. امیدواریم این روند رضایت مردم بزرگ ایران را فراهم کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۲۵ ۲۴ تير ۱۴۰۳
ظریف خواهشا تو برو خونه بشین ، تو نیای همه چی درست میشه
ناشناس
۱۴:۱۹ ۲۴ تير ۱۴۰۳
این سمت رئیس شورای انتقالی قبلا وجود داشته یا
جدید تاسیس شده
ناشناس
۱۲:۰۱ ۲۴ تير ۱۴۰۳
خواهشا از ظریف ، جهرمی، طیب نیا ، زنگنه ، آخوندی، جهانگیری کمک نگیرید اینا یکی مثل خودشون را پیشنهاد می کنند که منافع اونا را تامین کنه به فکر مردم نیستند اگه می خواستند کاری به نفع مردم بکنند دوره روحانی می کردند
ناشناس
۱۱:۵۰ ۲۴ تير ۱۴۰۳
من قبلا فکر میکردم ظریف خیلی متشخص است ولی چند تا کلیپ ازش دیدم یاد عمو قناد و مستر بین افتادم نظرم عوض شد .
ناشناس
۱۱:۴۹ ۲۴ تير ۱۴۰۳
درکابینه افراد دارای تخصص ، متدین ، دلسوز وکارآزموده ومردمی وانقلاب مد نظر قرار گیرد .
ناشناس
۱۱:۲۹ ۲۴ تير ۱۴۰۳
یکی به ما بگه داشتن سمت چیه؟!!
ایشون در دولت آینده سمت نداره ولی قبل از دولت آینده بر صاحبان سمت های آینده تسلط و نظر داره بدون اینکه تو مجلس بخواد در معرض رای اعتماد قرار بگیره و احیانا راحع به عملکرد ش به سوالات پاسخ بده!!!
بعدشم ظاهرا نمایندگی ایران در سازمان مثلا ملل و بازگشت به آمریکا در کنار پسرشون و روند زندگی قبلی که ایشون بهش عادت داشتند و دوستش داشتند...
ناشناس
۱۳:۴۲ ۲۴ تير ۱۴۰۳
اینها به این دلیل هست که به گفته خودشون قرار نبوده سمت بگیرند ولی هنوز دوره دولت شروع نشده سمت رو گرفتند
ناشناس
۱۱:۲۴ ۲۴ تير ۱۴۰۳
کاش از چهره های جدیدی استفاده بشه
من یکی دیگه تحمل دیدن قبلیا رو ندارم
ناشناس
۱۱:۰۶ ۲۴ تير ۱۴۰۳
من به پزشکیان رای ندادم
ولی الان به عنوان رییس جمهور قبولش دارم


ولی با ظریف دلم صاف نمیشه نمیدونم چرا
سلام
۱۰:۴۴ ۲۴ تير ۱۴۰۳
به به
برجام نخوانده
استاد تفاهم بدن و زبان
کسی که گفت اگر فقط یک قرارداد ببندند من فلان می کنم

خدایی خیلی پررویی که دوباره پیدات شده

رییس نکشیمون
ناشناس
۱۰:۲۵ ۲۴ تير ۱۴۰۳
اگر دولت‌ها این جرأت و جسارت را داشتند که استادان و پژوهشگران به نام وزارت علوم را از وزارت علوم در می آوردند و بر صندلی‌های عمل در وزارت خانه می نشاندند وضعیت ما خیلی بهتر بود. باید به این افراد میدان داد تا کشور را نجات دهند.
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۴ تير ۱۴۰۳
خاندوزی از دانشگاه اومد پدر ملتو دراورد
ناشناس
۱۰:۰۷ ۲۴ تير ۱۴۰۳
مثل ادم صحبت کن اقشار فرودست چیه که میگی چرا توهین میکنی خودت خیلی آدم درست و با اصل و نسب هستی