سیداحمد هاشمی اظهار کرد: در راستای ارتقاء ایمنی دریانوردی در آبهای تحت نظارت سیستان و بلوچستان و با هدف دستیابی به عمق ایمن جهت تسهیل تردد، پهلودهی و جداسازی شناورهای متردد در آبراهها و بنادر استان؛ عملیات لایروبی بر اساس اولویت و نیازسنجی انجام شده انجام شد.
وی افزود: آبخور مناسب و زیرساختهای موجود در بندر چابهار امکان پهلوگیری کشتیهای بالای ۱۰۰ هزار تن را در این بندر ایجاد کرده است.
معاون دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه با ورود کشتیهای بزرگ غلات و محمولههای کالاهای اساسی به بندر چابهار و تکمیل سیلوی ۲۰۰ هزار تنی غلات در بندر شهید بهشتی؛ چابهار از بنادر اصلی کشور در تامین کالاهای دامی و کالاهای اساسی مورد نیاز کشور خواهد شد، خاطرنشان کرد: امسال برای نخستین بار کشتی حامل ۱۰۶ هزار تن کالا در اسکلههای بندر شهید بهشتی چابهار پهلوگیری و تخلیه شد.
وی تصریح کرد: با توجه به توسعه زیرساختهای ایمنی دریانوردی در آبراهها و سواحل تحت نظارت سیستان و بلوچستان و افزایش ترددهای دریایی در منطقه زیر پوشش؛ تامین تجهیزات مخابراتی و ایجاد بسترهای مناسب جهت بهبود ارائه خدمات هواشناسی دریایی به شناورهای متردد و جامعه دریانودان استان ضروری است.
هاشمی بروزرسانی و توسعه زیرساختهای مخابراتی و ارتباطی دریایی، ایجاد بسترهای هماهنگی مشترک دریایی در زمان بروز حوادث دریایی، ایجاد ساز و کار مناسب جهت توسعه هواشناسی دریایی و بهرهگیری شناورها و جامعه صیادی استان از خدمات مطلوب در حوزه هواشناسی دریایی و بررسی فرمتها و دستورالعملهای مخابراتی و هواشناسی را از اهداف برگزاری کمیته مخابرات و هواشناسی دریایی عنوان کرد.
وی با اشاره به برخی موفقیتهای بندرچابهار در سطح ملی، گفت: چندی پیش در مراسم بزرگداشت روز جهانی هیدرگرافی که در محل سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و با حضور مدیران و فرماندهان لشکری و کشوری برگزار شد از رئیس اداره ایمنی و حفاظت دریایی بندر چابهار بعنوان هیدروگراف نمونه کشوری تقدیر شد که این خدمت به پاس بالارفتن ایمنی دریانوردی آبهای دریانوردی کشور بویژه در دریای عمان تخصیص داده شد.
معاون دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان افزود: با مدیریت و همکاری تیمهای هیدروگرافی در محدوده آبی استان افزایش بالای ۱۰۰ درصد هیدروگرافی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ برای حفظ ایمنی دریانوردی انجام شده است.