هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۰.۳۰ درصد کاهش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۷۵ هزار واحدی و شاخص کل هموزن با کاهش ۰.۹۱ درصدی در پله ۶۷۲ هزار و ۹۷۸ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۱.۱۰ درصدی در ارتفاع ۲۲ هزار و ۲۶ واحدی ایستاد.
در ادامه کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری صنعت سایر معادن با افزایش ۶.۶۲ درصدی بیشترین رشد را بین صنایع بورسی داشت و صنعت بانکی هم در جایگاه بعدی قرار گرفت. همچنین صنعت محصولات چرمی با افت ۴.۴۶ درصدی در بین صنایع بیشترین کاهش را تجربه کرد.
او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۹ هزار و ۸ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه هزار و ۳۱۰ میلیارد، یکشنبه هزار و ۸۱۴ میلیارد تومان، دوشنبه ۲ هزار و ۳۴ میلیارد تومان، سهشنبه ۲ هزار و ۴۸ میلیارد تومان و چهارشنبه هزار و ۸۲ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.
خروج هزار و ۷۸۲ میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها از بازار سهام
او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته کاری هزار و ۷۸۲ میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد.
بازار سهام همچنان سوار بر نوار خروج پول حقیقیها
در ادامه هم رباب وفایی دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: این هفته نیز محدودیت دامنه نوسان ۲ درصد برای سهام و ۴ درصد برای صندوقهای سهامی برقرار بود. بورس همچنان با خروج سنگین پول حقیقی همراه است و در حالی که ارزش معاملات خرد سهام در شرایط جالبی نیست دامنه نوسان ۲% هم مزید بر علت شده است.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: در میانه هفته شاهد بهتر شدن معاملات و افزایش نمادهای مثبت بودیم که متاسفانه دوام نیاورد. تلاش بازار ساز برای حمایت از سهام شاخص ساز در حالی ادامه دارد که سهام شرکتهای کوچک و متوسط به حال خود رها شده اند. تابلوی معاملات ماحصل وعدههای است که بویی از واقعیت نداشت و جز بازی با پول و روان سهامدار چیزی عاید نشد.
او در ادامه بیان کرد: اگر بازار در حال شناسایی یک کف جدید باشد نیاز دارد که چندین بار این ناحیه را تست کند و هیجانهای افزایش تقاضا یا عرضه پیش میآید. این هفته بانکیها با لیدری تجارت کمی بهتر معامله شدند، این نمادها نیز ریزشهای سنگینی تجربه کردند، بانک تجارت بر اثر تسویه مطالبات ارزی خود ۱۹ همت شناسایی کرد. در همین مثبتهای این گروه هم شاهد فروش حقیقیها هستیم!
وفایی در نهایت گفت: ساعت معاملات صندوقهای سهامی و اهرمی مشابه سهام تا ساعت ۱۲:۳۰ شد. دلار نیما هم در ادامه روند رو به رشد خود به ۴۲,۶۰۰ رسید و همچنین معاون وزیر صمت مطرح کرد که هفتهای یک روز برق واحدهای صنعتی قطع میشود.
خبرنگار: کیمیا قلیپور
بورس فضای تولید است، باید دید چرا کمک ها و یارانه ها با تولید متفاوت است؟
یک دلیل می تواند این باشد که بورس تولید کننده کالای مصرفی است، نه کالای اساسی.