سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برداشت آب از منابع زیرزمینی خراسان رضوی ۵۹۰ میلیون متر مکعب کاهش یافت

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: برداشت آب از منابع زیر زمینی استان در ۲ سال گذشته با اجرای طرح مدیریت مشارکتی آب، ۵۹۰ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.

غلامرضا ممدوحی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: از ابتدی سال ۱۳۹۶ تا کنون ۳۰ توافقنامه مدیریت مشارکتی با تشکل‌های کشاورزی در شهر‌ها و دشت‌های خراسان رضوی منعقد شده است.

او افزود: حضور موثر تشکل‌های کشاورزی در مدیریت آب باعث شد خشکسالی ویرانگر، کمبود برق، تامین آب شرب و بهداشت شهر‌ها و روستا‌ها را با همه مشکلات و سختی‌ها بدون هیچ گونه تنش اجتماعی پشت سر بگذاریم.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی ادامه داد: توزیع اخطار مشترک با تشکل‌های کشاورزی برای مالکان چاه‌های مجاز کشاورزی دارای اضافه برداشت، کمک به کاهش برداشت حجم از منابع آب زیر زمینی، همکاری در جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز و پر کردن این چاه‌ها، همکاری در زمان بندی خاموشی چاه‌های کشاورزی و قانع کردن کشاورزان به اجرای برنامه‌های مصوب و همکاری در راه اندازی بازار آب از جمله مزیت‌های طرح مدیریت مشارکتی آب در استان است.

ممدوحی بیان کرد: همکاری در خرید و نصب شمارشگر هوشمند با هزینه بهره‌برداران، کاهش رفت و آمد کشاورزان به شرکت و ادارات آب شهرستان از طریق دادن سطح دسترسی برای ثبت درخواست‌ها، کاهش حضور ارباب رجوع به شرکت و ادارات آب شهرستان‌ها از طریق تحویل دستگاه کارتخوان شارژ، پذیرش بررسی مالکیت اولیه و مسایل حقوقی چاه‌ها، حل اختلاف حقوقی بین کشاورزان و حل اختلاف کشاورزان و دستگاه‌های اجرایی از دیگر مزیت‌های این طرح است.

او تصریح کرد: همکاری در ارائه پیشنهاد و پروژه‌های آبی، ارائه پیشنهاد در خصوص نقشه کاداستر برای اراضی سطح زیر کشت چاه ها، همکاری در یکپارچه سازی اراضی، اتخاذ تصمیماتی در خصوص ارائه تخفیف خسارت وارده به آبخوان‌ها و هزینه‌های کارشناسی، ارسال لیست دستگاه‌های حفاری مستقر در دشت ها، تشکیل کارگروه‌های تخصصی و تامین آب برخی از صنایع از دیگر مزیت‌های حضور موثر تشکل‌های کشاورزی در طرح مدیریت مشارکتی آب در استان خراسان رضوی است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی اظهار امیدواری کرد که با مشارکت کشاورزان از اضافه برداشت از منابع زیرزمینی جلوگیری و وضعیت دشت‌های آبی ایمن شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۲۰ ۲۲ خرداد ۱۴۰۳
تهران چی؟ نارمک، چاهای لویزان،وشرق و شمال شرق،،نشست زمین و خانه ها رو دیدید؟؟اینا باید مدیریت بشه،یجا مرتب روشنه و سیرابه،یجا خشک،،