سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۲۵ میلیون مترمکعب آب از سد گلورد وارد آب‌بندان‌های نکا و بهشهر شد

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: ۲۵ میلیون مترمکعب آب از سد گلورد وارد آب‌بندان‌های نکا و بهشهر شد.

جواد دادویه مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: ۴۰ میلیون متر مکعب از آورد رودخانه نکارود در سال آبی جاری وارد مخزن سد گلورد شد که با رهاسازی ۲۵ میلیون مترمکعب از این میزان اکنون ۸۰ درصد حجم آب‌بندان‌های ۲ شهرستان نکا و بهشهر پر شده است.

او افزود: سد گلورد هرچند که هنوز به طور کامل آبگیری نشد، اما نقش اثرگذاری در مهار سیلاب‌های نکارود و تأمین آب مورد نیاز کشتزار‌های پایین‌دست این سد در شرق مازندران دارد.

دادویه گفت: با توجه به بارش‌های خوب چند ماه اخیر برنامه‌ریزی برای بهره‌گیری مناسب از آورد نکارود انجام شد که افزایش ۱۰۶ درصدی ذخیره آب در آب‌بندان‌های ۲ شهرستان نکا و بهشهر را به دنبال داشت و ذخیره آب در این سازه‌های بومی مهار آب‌های سطحی را از ۱۵ میلیون متر مکعب در زمان مشابه پارسال به ۳۱ میلیون متر مکعب در حال حاضر افزایش داد.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران افزود: در حال حاضر حدود ۱۵ میلیون متر مکعب از آورد ۴۰ میلیون مترمکعبی رودخانه نکارود در مخزن سد گلورد موجود است. ۲۵ میلیون متر مکعب دیگر نیز با رهاسازی و انتقال از طریق شبکه آبیاری و زهکشی گلورد، میزان آب موجود در آب‌بندان‌های نکا و بهشهر را به ۳۱ میلیون متر مکعب رسانده است.

دادویه با بیان این‌که ۴۴ آب‌بندان در شهرستان بهشهر و هفت آب‌بندان در شهرستان نکا در تأمین آب کشاورزی این ۲ شهرستان نقش دارند، گفت: مجموع حجم ذخیره آب این ۵۱ آب‌بندان ۳۸.۵ میلیون متر مکعب است که ۸۰ درصد از این ظرفیت در حال حاضر پر شده و نگرانی کشاورزان این ۲ شهرستان را برای آبیاری کشتزار‌ها در هفته‌های پیش رو کمتر کرده است.

او افزود: با توجه به وضعیت مناسب ذخیره آب در آب‌بندان‌های این ۲ شهرستان که امسال نسبت به سال گذشته شاهد هستیم امیدواریم چالش‌های کشاورزان نیز با همراهی آنها در رعایت مصرف و نوبت‌بندی‌ها طی ماه‌های پیش رو برای تأمین آب برطرف شود. برنامه‌ریزی برای مدیریت تأمین و توزیع آب در این منطقه با توجه به این‌که معمولا تنش آبی بیشتری نسبت به سایر نقاط استان دارد با دقت و حساسیت دنبال می‌شود تا شاهد کمترین تنش و چالش در بخش آب کشاورزی منطقه باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.