سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه دیاری پر از زیبایی‌های خدادادی و دست‌ساز

کرمانشاه دیاری پر از زیبایی‌های خدادادی و دست‌ساز است که اگر به آن سفر کنید، می‌توانید جاذبه‌هایی کم نظیر و شگفت‌انگیز را در جای جای آن به نظاره بنشینید.

داریوش فرمانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در آستانه تعطیلات عید فطر با بیان اینکه کرمانشاه استانی سرشار از جاذبه‌های گردشگری متنوع است، گفت : در این استان برای گردشگرانی با هر سلیقه و ذائقه، جاذبه‌های گردشگری متعددی وجود دارد.

وی تصریح کرد: آثار تاریخی فراوان، مناطق طبیعی بکر و دست نخورده، پوشش جنگلی گسترده، سراب‌ها، آبشار‌ها و رودخانه‌های خروشان، روستا‌هایی با معماری اصیل و بومی، مردمانی با تفاوت‌های قومی، زبانی و مذهبی و نوع پوشش خاص و آداب و روسوم متنوع، یادمان‌های دفاع مقدس، خوارک‌های رنگارنگ و خوشمزه و هنر‌های دست ساز زیبا تنها بخشی از جاذبه‌های گردشگری این استان به شمار می‌روند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه با بیان اینکه در کرمانشاه ۴۲۰۰ اثر تاریخی وجود دارد که حدود ۲۲۰۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده، گفت: کرمانشاه از نظر تعدد آثار تاریخی رتبه سوم را در بین استان‌های کشور دارد.

وی از تاق بستان، کتیبه بیستون، معبد آناهیتا، تکیه بیگربیگی، تکیه معاون الملک، کتیبه آنوبانی‌نی، زیج منیژه، تاق گرا، کاخ خسرو، کانال آبرسانی ساسانی، قلعه یزدگرد، گوردخمه‌های متعدد همچون دکان داوود، اسحاق وند و دربند، چارقاپی، عمارت بان قلعه و... به عنوان مهمترین جاذبه‌های تاریخی استان نام برد و اظهار کرد: کتیبه جهانی بیستون که مربوط به ۲۵۰۰ سال قبل است و شرح پیروزی‌های داریوش اول هخامنشی را به تصویر کشیده، شهرتی جهانی دارد.

به گفته این مسئول، در اطراف کتیبه بیستون ۱۷ اثر تاریخی ثبت ملی شده از اداور مختلف تاریخی از عصر پارینه سنگی تا عصر حاضر وجود دارد که نشان می‌دهد این منطقه در زمان باستان دارای اهمیت استراتژیک بسیار بالایی بوده است.

فرمانی افزود: محوطه تاریخی تاق بستان نیز که زمانی تفرجگاه و شکارگاهی برای تعدادی از شاهان ساسانی بوده، شامل دو تاق بزرگ و کوچک است که در آن مراسم تاجگذاری چهار پادشاه ساسانی از جمله خسرو پرویز، مراسم شکار گوزن و نواختن موسیقی و ... به تصویر درآمده تا آیندگان با دیدن آن به شکوه و عظمت امپراطوری ساسانی پی ببرند.

وی تاکید کرد: محوطه تاق بستان با وجود یک سراب باستانی جوشان و درختان کهنسالی که یکی از این درختان با قدمت بیش از ۶۰۰ سال به درخت رحمت یا شیرین و فرهاد معروف است، قلب تپینده گردشگری کرمانشاه به شمار می‌رود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان به کاشی‌کاری‌های بی‌نظیر و هفت رنگ تکیه معاون الملک و آئینه کاری‌های منحصربفرد تکیه بیگربیگی هم اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از آثار تاریخی مهم کرمانشاه معبد آناهیتا است که در شهرستان کنگاور به عنوان دروازه ورود به استان واقع شده است.

وی افزود: علیرغم اینکه تاکنون دو مرحله کاوش باستان شناسی طی دهه‌های گذشته در این محوطه تاریخی صورت گرفته، اما هنوز برای باستان شناسان به صورت دقیق مشخص نیست که اینجا نیایشگاهی برای الهه آب‌ها در دوره اشکانی بوده یا کاخی ناتمام از خسروپرویز در دوره ساسانی است.

فرمانی در خصوص جاذبه‌های طبیعی مهم کرمانشاه برای بازدید گردشگران نیز گفت: پوشش جنگلی انبوه درختان بلوط در اسلام آبادغرب، طبیعت بکر و دیدنی اورامانات، آبشار پیران در سرپلذهاب و آبشار بدر و پریشان در سنقر و کلیایی، سراب‌های فراوان در همه نقاط استان از جمله دربند در شهرستان صحنه، رودخانه‌های خروشان مانند سیروان در اورامانات و هزار منطقه جذاب دیگر از جاذبه‌های طبیعی کرمانشاه به شمار می‌روند.

وی با بیان اینکه در این استان روستا‌هایی خاص با چشم‌اندازی مسحور کننده وجود دارد، گفت: روستا‌های هجیج، شمشیر، خانقاه در پاوه، ورمقان و چرمله علیا در سنقر و کلیایی، فش در کنگاور، حریر و شالان در دالاهو، هرسم و سرخه دیزه در اسلام آبادغرب، کندوله در صحنه، گلین در گیلانغرب، نجوبران در هرسین و پیران در سرپلذهاب، ۱۴ روستایی هستند که گردشگران می‌توانند در آنها خانه‌هایی را با معماری خاص، اصیل و بومی ببینند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان خاطرنشان کرد: روستا‌های کرمانشاه دارای مردمانی خونگرم و میهمانواز هستند که گویش‌ها، آداب و رسوم و فرهنگ‌های متفاوتی دارند که می‌تواند برای هر گردشگری جذاب باشد.

وی به تنوع آب و هوایی در کرمانشاه هم اشاره‌ای کرد و گفت: در غرب استان آب و هوایی معتدل و در شرق و شمال استان هم آب و هوایی سرد و خنک را در این فصل داریم.

فرمانی از کرمانشاه به عنوان جهانشهر خلاق خوراک هم نام برد و گفت: کرمانشاه به عنوان سی و هفتمین شهر خلاق خوراک در دنیا در یونسکو به ثبت رسیده، چرا که شرایط اقلیمی این منطقه و نوع زندگی مردمان آن باعث شده تا تنوع غذایی بسیار بالایی داشته باشند.

وی اضافه کرد: معروفترین خوراک‌های کرمانشاهی که در همه جای ایران آوازه آنها پیچیده، دنده کباب و خورشت خلال هستند که گردشگرانی که یک بار آنها را امتحان کرده‌اند، طعم بی نظیر این دو غذای اصیل را فراموش نخواهند کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان تاکید کرد: نان کلانه که در این فصل از سال در خیابان‌های شهر‌ها و روستا‌های اورامانات پخت می‌شود و عطر آن در همه جا می‌پیچد از دیگر خوراک‌های خوشمزه این دیار است که باید آن را همراه با روغن حیوانی کرمانشاهی مصرف کرد.

به گفته این مسئول، نان برنجی، کاک، نان خرمایی و بژی هم شیرینی‌های معروف کرمانشاهی هستند که گردشگران می‌توانند آنها را به عنوان سوغات با خود همراه ببرند.

فرمانی به حضور مستقیم کرمانشاه در هشت سال دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: در مناطق غرب استان یادگار‌های فراوانی را از این دوران همچون یادمان‌های بازی دراز، پادگان ابوذر یا دوکوهه غرب کشور، تنگه مرصاد و... داریم که می‌توانند مقصدی باشد برای گردشگران که علاقمند هستند از نزدیک شرح دلاوری‌های رزمندگان انقلاب و اسلام را بشنوند و ببینند.

وی از صنایع‌دستی مهم کرمانشاه یاد کرد و افزود: گردشگرانی که به کرمانشاه سفر می‌کنند، پس از پایان سفر خود برای اینکه یک یادگاری را از این استان به سوغات ببرند، می‌توانند از هنرمندان خلاق این دیار گیوه، گلیم، ساز‌های سنتی، زیورآلات سنتی، احجام چوبی و ... را خریداری کنند.

به گفته این مسئول، در طول تعطیلات عید سعید فطر در چهار نقطه از سطح استان یعنی محوطه جهانی بیستون، تاق بستان، سراب دربند و خانه گلیم در پارک شهر هرسین بازارچه‌های صنایع‌دستی برپا می‌شود.

وی با تاکید براینکه کرمانشاه مقصد خوبی برای کسانی خواهد بود که می‌خواهند تعطیلات عید سعید فطر را به سفر بروند، گفت: در سطح استان کرمانشاه جمعا پنج هزار تخت در ۲۲ هتل، ۵۵ اقامتگاه بوم گردی، ۱۴ مهیمانپذیر، ۴۸ خانه مسافر، پنج هتل آپارتمان، چهار هتل بوتیک، دو اقامتگاه سنتی و مراکز بین راهی وجود دارد که در ایام تعطیلات عید سعید فطر آماده اسکان و اقامت مسافران خواهند بود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان تاکید کرد: دستگاه‌های عضو ستاد خدمات سفر استان همچون میراث فرهنگی، پلیس‌راه و راهور، راهداری و هلال احمر از ۲۲ اسفند با شروع سفر‌های نوروزی خدمات‌رسانی خود را به مسافران آغاز کرده‌اند، تا پایان روز جمعه این هفته (۲۴ فروردین) کماکان به گردشگران و مسافران خدمات‌رسانی خواهند داشت .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.