این روزنامه آمریکایی به نقل از سه مقام آمریکایی گفت: این معامله عزم دولت آمریکا برای تداوم انتقال سلاحهای مهلک به رژیم اسرائیل را به رغم کشتار روز دوشنبه در حمله به این گروه و افزایش درخواستها از واشنگتن برای حمایت مشروط به منظور حفاظت از جان غیرنظامیان در منطقه جنگ نشان میدهد.
مقامات آمریکایی که به دلیل حساسیت توافقات تسلیحاتی خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که وزارت خارجه آمریکا انتقال بیش از ۱۰۰۰ بمب پانصد پوندی MK ۸۲ و بیش از ۱۰۰۰ بمب کوچک قطر و فیوز بمبهای MK ۸۰ را تصویب کرده است. مجوز انتقال همه این بمبها چند سال پیش قبل از آغاز دوباره جنگ بین رژیم اسرائیل و حماس از سوی کنگره داده شده بود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصویب انتقال این بمبها را تایید کرده و مدعی شد این تصمیم «قبل» از حمله هوایی رژیم اسرائیل به کاروان کمک رسان اتخاذ شده بود.
وی مدعی شد، آمریکا این اختیار را دارد که بسته تسلیحاتی را در هر زمانی قبل از تحویل به حالت تعلیق درآورد. به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، احتمالا تحویل این بمبها تا سال ۲۰۲۵ یا بعد از آن رخ نخواهد داد.
جمهوری خواهان کنگره به طور گسترده از انتقال تسلیحات به اسرائیل حمایت کرده و از تاکتیکها و روشهای این رژیم در درگیری شش ماهه دفاع کرده اند.
تازهترین اقدامات برای انتقال سلاحهای آمریکایی به رژیم صهیونیستی میلیونها دلار ارزش دارد و سهم اندکی از فروش تسلیحات آمریکا به خارج از این کشور است که سالها پیش از سوی کنگره تصویب شده و هرگز به طور کامل محقق نشده است. استفاده از موارد قدیمیتر در فروش تسلیحات به این معنا است که وزارت خارجه آمریکا دیگر ملزم به ارائه اطلاعیه جدید به کنگره نیست، حتی اگر دلایل ژئوپلیتیکی و بشردوستانه از زمان تصویب فروش تسلیحاتی تغییر کرده باشد.
واشنگتن پست در بخشی از گزارش خود آورده است آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوال این روزنامه درباره نقش وزارت خارجه آمریکا در تداوم انتقال تسلیحاتی مدعی شد تهدیدهای منطقهای علیه (رژیم) اسرائیل از سوی ایران و حزب الله علت این انتقالات است و هدف از آنها بازدارندگی است.
این درحالی است که سلاحهای آمریکایی همچنین در غزه استفاده میشوند و مقامات آمریکایی و تعداد فزایندهای از دموکراتها نگران آن هستند که باعث تهدیدهای امنیتی علیه آمریکا از سوی گروههایی شوند که به دنبال تلافی سیاستهای واشنگتن هستند.
منبع: ایرنا