سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شهروندان گوشت را فقط از مراکز عرضه مجاز تهیه کنند

با توجه به شناسایی مواردی از بیماری تب کریمه کنگو، شهروندان گوشت قرمز را فقط از مراکز عرضه مجاز تهیه کنند.

مهدی زنگنه، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در حاشیه نشست کمیته بین بخشی بیماری تب کریمه کنگو  گفت: هر ساله با شروع فصل گرما یعنی فصل بهار و تابستان و همزمان با رشد و بلوغ کنه ها، تعداد مبتلایان به بیماری تب خونریزی کریمه کنگو افزایش می یابد که لازم است با انجام اقدامات کنترلی و پیشگیرانه  از ابتلائ و به این بیماری و مرگ و میر ناشی از آن جلوگیری نماییم.
 
  زنگنه تصریح کرد: ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو حساس به گرما و محیط اسیدی است و در صورتی که گوشت برای ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود، به دلیل اسیدی شدن گوشت، ویروس از بین می رود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: با وجود اینکه ویروس عامل بیماری در خون حیوانات نشخوارکننده اهلی مثل گاو، گوسفند، بز و شتر به مدت یک هفته پس از آلودگی باقی می ماند و هیچ گونه علایم مشخصی از بیماری در دام وجود ندارد ولی خطر انتقال آن به انسان در طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد. قصابان، سلاخان، کشاورزان، کارکنان کشتارگاهها، دامپزشکان، پزشکان، شاغلین در آزمایشگاه ها از جمله افراد در معرض خطر محسوب می شوند. 
 
وی گفت: خوشبختانه به دلیل نظام مراقبت قابل قبول بیماری در استان و اقدامات به موقع و مناسب درمانی، میزان کشندگی بیماری در استان در سال های گذشته رو به کاهش بوده است  ولی می بایست با حساسیت ویژه ای نسبت به آموزش مردم و گروه های در معرض خطر بیماری در خصوص مراجعه به موقع و فوری در صورت بروز علائم شبه سرماخوردگی به ویژه در افراد در تماس با خون، ترشحات و بافتهای دام آلوده توجه ویژه ای داشت.
 
 وی ادامه داد: هنگام هر نوع تماس با دام یا لاشه آن مانند قصابی، کمک به زایمان دام، خرد کردن گوشت تازه، تیمار کردن، پشم چینی ، تمیز کردن آغل یا طویله و... از وسایل حفاظت فردی شامل کلاه، ماسک، عینک، دستکش، روپوش، پیش بند پلاستیکی و چکمه استفاده شود و در مناطقی که احتمال گزش کنه وجود دارد (مانند محل نگهداری دام) از مواد دور کننده حشرات استفاده کرده و هر 2 تا 4 ساعت بدن و لباس خود را از لحاظ وجود کنه بررسی کنید.
 
  نشست کمیته بین بخشی بیماری تب کریمه کنگو با حضور معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی  زاهدان مدیر کل دامپزشکی و مدیران برخی از دستگاه های اجرای جهت حساس سازی بیماری تب کریمه کنگو برگزار شد.
 

برچسب ها: تب کنگو ، علوم پزشکی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.