خداداد شیخ زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، بیماری ویروسی خونریزی دهندهی تب دار و حادی است که میتواند از طریق گزش کنه آلوده یا تماس مستقیم با خون، ترشحات یا لاشه گوشت دام آلوده یا خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ فرد مبتلا به بیماری انتقال یابد.
وی ادامه داد؛ این بیماری در دام هیچ گونه علائم مشخصی ندارد.
وی با بیان اینکه از جمله علائم بیماری میتوان به شروع ناگهانی تب، سردرد شدید، درد شدید در ناحیه پشت و کمر، تهوع و استفراغ، اسهال و درد شکم و در برخی از مواقع خونریزی از تمام نقاط بدن به خصوص بصورت زیرپوستی اشاره کرد گفت؛ در صورت تاخیر فرد بیمار در مراجعه به بیمارستان، میتواند منجر به مرگ وی شود.
دکتر شیخ زاده توصیه کرد: مردم از خرید لاشههای بدون مهر اداره دامپزشکی (کشتار غیر مجاز) خودداری کنند، هنگام هر نوع تماس با دام یا لاشه آن مانند قصابی، کمک به زایمان دام، خرد کردن گوشت تازه، تیمار کردن، پشم چینی، تمیز کردن آغل یا طویله و... از وسایل حفاظت فردی شامل کلاه، ماسک، عینک، دستکش، روپوش، پیش بند پلاستیکی و چکمه استفاده کنند.
وی همچنین گفت؛ قبل از خرد کردن، دستکاری و مصرف گوشت تازهی دام ذبح شده، حداقل به مدت ۲۴ ساعت و امعاء و احشای آن مانند دل، جگر و قلوه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و در دمای ۴ تا ۸ درجه نگهداری کنند، از مصرف جگر و گوشت دام به صورت خام یا نیم پز جدا خودداری کرده و هرگز کنه را با دست جدا یا له نکنند.
وی یادآور شد: در صورت مشاهده فردی با علایم شبیه سرماخوردگی و یا خونریزی از نقاط مختلف بدن با سابقه تماس با دام؛ فورا وی را به بیمارستان بوعلی زاهدان و در سایر شهرستانها به نزدیکترین بیمارستان یا مرکز خدمات جامع سلامت راهنمایی کنید.
علوم پزشکی زاهدان