۲۲ اسفند بود که آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی در دیدار روز نخست ماه رمضان در تذکری خطاب به قاریان قرآن فرمودند: «وقتی شما تلاوت میکنید، چکار میخواهید بکنید؟ قرآن را میخواهید نشان دهید، یا خودتان را میخواهید نشان دهید؟! این مهم است. خب ماها که ضعیفیم. اینکه ماها به کلی خودمان را کنار [بزنیم]، حذف کنیم، بزنیم برویم، از امثال بنده آدمای ضعیف که بر نمیآید. اما حداقل توجّه [کنیم]هدف اصلی مطرح کردن قرآن است. حالا خود هم در کنارش مطرح شد، شد. قرآن باید مطرح باشد!».
حجتالاسلام و المسلمین غلامرضا عادل، معاون فرهنگی - اجتماعی و سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه در واکنش به تذکر اخیر رهبری به قاریان قرآن گفت: آنچه که شاکله فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با جامعه قرآنی در اول ماه رمضان تشکیل داد، که قبل از آن در دیدار با متسابقین قرآنی مسابقات بینالمللی قرآن کریم اشاره کوتاهی شده بود، این بود که فراموش نشود ما آیات الهی را تلاوت میکنیم. خدا باید محور کارها قرار گیرد.
حجتالاسلام عادل ادامه داد: اگر به فنون تلاوت برای زیبا خواندن اشاره میشود، برای این است که کلام الهی در جان مخاطب بنشیند و برای او جذّاب باشد؛ چون کلام خداست و مخاطب را متوجه حضور خدا کند؛ بنابراین باید از پیرایههای دیگر مبرا بود، یکی از این پیرایهها این است که قاری خودش را مطرح کند. یعنی قاری قرآن با خواندن تلاوت زیبای قرآن بخواهد خودش را مطرح کند.
از آنجایی که بخش دیگر فرمایشات رهبری در خصوص غنای حرام در قرائت قرآن بود، ایشان فرموده بودند گاهی رادیو را بخاطر صدای قرائت شبههدار برخی افراد (قاریان مصری) خاموش میکنند.
به قول سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه، یک بحث شرعی و فقهی هم پیرامون غنا و موسیقی داریم. رهبر انقلاب در آن سخنرانی مثالی زدند که ممکن است حتی در قرائت قرآن اگر دقت لازم صورت نگیرد و خدا را محور کارهایمان قرار ندهیم، غنا در قرائت نفوذ کند. ایشان بیان کردند که برایم شبهه پیش میآید و با قاطعیت نگفتند آن غنا حرام بوده است. این نکته دقیق است. قاریان باید در رفتارشان به این نکته توجه کنند. آنها باید الگو برای مخاطبان بخصوص نسل جوان باشند. به هر حال، مسابقات و تلاوتهای قرآنی بخاطر این است که به آیات الهی عمل کنیم و به قرب الهی برسیم.