به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، یوسف فاضلی دهکردی نویسنده و پژوهشگر استان با گردآوری داستانها و قصههای عامیانه این استان، دومین جلد از کتاب «قصههای بام ایران» را به چاپ رساند.
کتاب قصههای بام ایران در دومین جلد، شامل ۵۰ قصه کوتاه و بلند عامیانه از مناطق مختلف استان است که به روشی میدانی و در گفتگو با زنان و مردان سالخورده و همچنین تعدادی از دانش آموزان که داستانها را از پدربزرگها و مادربزرگهای خود نقل میکنند، جمعآوری شده است.
فاضلی در نقل هر یک از این قصهها، مشخصات راویان و محل و سال گفتگو را هم آورده است که بر این اساس میتوان محدوده زمانی جمعآوری ۵۰ قصه جلد دوم کتاب او را نزدیک به ۱۵ سال برآورد کرد.
بیشتر بخوانید
این نویسنده و پژوهشگر استان در مقدمه جلد دوم کتاب قصههای بام ایران نوشته است که قصههای این مجموعه به صورت بازنویسی شده و با اندک دخل و تصرفی در روایت آنها به چاپ رسیده است.
یوسف فاضلی با بیان اینکه تاکنون آنطور که باید و شاید روی قصههای منطقه چهارمحال و بختیاری کار نشده است، افزود: قصهها، کم از دفینههایی که پس از هزاران سال سر از خاک در میآورند، ندارند و با استفاده از قصهها میتوان به ادبیات، تاریخ و هنر و همچنین بسیاری از نکات مجهول زندگی نسلهای پیشین پی برد.
وی در مقدمه کتاب قصههای بام ایران، اقدام در خور برای جمعآوری و پاسداشت ادبیات شفاهی شامل ترانهها، باورها و آدابورسوم را به عنوان میراث گذشتگان، ضروری دانست.
گفتنی است، جلد دوم قصههای بام ایران زمستان ۱۴۰۲ در شمارگان هزار نسخه در انتشارات سامان دانش به چاپ رسیده است که قصههایی همچون «به دنبال بیمرگی»، «مردی که توی تابستون برفهاشا میخواست»، «شاه و دزد»، «گاویار و گاوکُش» و «مرد سوارکار و آنه» در آن جای دارد.