سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستیار پوتین در امور سیاست خارجی:

بریکس تضمین‌کننده منافع اکثریت جهان است

دستیار رئیس‌جمهوری روسیه، گروه بریکس را تضمین‌کننده منافع اکثریت مردم جهان دانست و گفت: پیوستن اعضای جدید از ابتدای سال ۲۰۲۴ میلادی، تقویت این گروه را به دنبال دارد.

خبرگزاری تاس گزارش داد، یوری اوشاکوف در گفتگو با این رسانه روس با موضوع اولویت‌های سال ۲۰۲۴ بریکس در دوره ریاست دوره‌ای روسیه و چشم‌انداز توسعه این گروه افزود: افزایش دو برابری تعداد اعضای گروه بریکس، بدون شک چشم‌انداز‌های وسیعی را برای تقویت بیشتر نقش‌آفرینی و اقتدار این گروه در سطح بین المللی می‌گشاید.

اوشاکوف که با حکم ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه، ریاست کمیته راهبری رویداد‌های کلان بریکس در دوره ریاست دوره‌ای این کشور را برعهده دارد، همچنین گفت: روسیه به عنوان رئیس دوره‌ای بریکس، مسئولیت ویژه‌ای برای سرعت‌بخشیدن و روان کردن مسیر ادغام و مشارکت اعضای جدید در همه فرایند‌ها و سازوکار‌های این گروه را برعهده دارد.

در اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی در تابستان ۱۴۰۲، سیریل رامافوزا رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که اعضای این سازمان تصمیم گرفته اند از آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات برای عضویت کامل بریکس دعوت کنند. رئیس‌جمهوری جدید آرژانتین در ماه‌های اخیر اعلام کرد که کشورش به این گروه نمی‌پیوندد.

حرکت در مسیر نظم جهانی چندقطبی
دستیار رئیس‌جمهوری روسیه در امور سیاست خارجی در بخش دیگری از این گفتگو، همکاری در چارچوب بریکس را یکی از برنامه‌های کلیدی سیاست خارجی بلندمدت روسیه دانست و گفت: تعامل با اعضای بریکس، منافع اساسی ملی کشورمان را تامین می‌کند و با سیاست سیستماتیک ما برای تشکیل یک نظم جهانی چندقطبی منصفانه و ایجاد فرصت‌های برابر برای توسعه همه کشور‌ها به خوبی همخوانی دارد.

وی با اشاره به پیام اول ژانویه ۲۰۲۴ ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه به مناسبت آغاز ریاست این کشور بر گروه بریکس گفت: همانگونه که در این پیام اشاره شده است، تلاش‌های خود را بر ارتقای طیف وسیعی از مشارکت و همکاری در چارچوب این بریکس در سه حوزه کلیدی متمرکز خواهیم کرد: سیاست و امنیت، اقتصاد و مالی، و روابط فرهنگی و بشردوستانه.

اوشاکوف ادامه داد: هر سه حوزه از اهمیت اساسی و مساوی برخوردار هستند؛ همکاری در این حوزه‌ها به عنوان اولویت‌های ریاست دوره‌ای روسیه که با شعار مشترک "تقویت چندجانبه گرایی برای توسعه و امنیت جهانی عادلانه" دنبال می‌شود، پیگیری خواهد شد.

پیش‌بینی حدود ۲۵۰ رویداد بریکس در ده‌ها شهر روسیه
رئیس کمیته راهبری رویداد‌های کلان گروه بریکس در دوره ریاست روسیه همچنین گفت: در سال ۲۰۲۴، برگزاری حدود ۲۵۰ رویداد در ده‌ها شهر روسیه برگزار خواهد شد که اطلاعات بروزرسانی شده در این باره در سایت اینترنتی به نشانی https://brics-russia۲۰۲۴.ru/ اطلاع رسانی می‌شود.

کازان، میزبان اجلاس سران بریکس در روز‌های اول تا سوم آبان ۱۴۰۳
اوشاکوف خاطرنشان کرد: در این میان، اجلاس سران گروه بریکس در کازان مرکز جمهوری تاتارستان روسیه در ۲۲ تا ۲۴ اکتبر ۲۰۲۴ (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳)، رویداد کلیدی دوران ریاست روسیه بر این گروه خواهد بود که نخستین نشست سران پس از گسترش این گروه خواهد بود.

وی ادامه داد: انتخاب کازان به عنوان محل برگزاری اجلاس تصادفی نیست، همه ملزومات لازم برای میزبانی این شهر از نشست رهبران کشور‌های مختلف جهان از جمله بیش از ۵۰ هتل در سطح مناسبی فراهم شده است. یک شبکه حمل و نقل به خوبی توسعه یافته، زیرساخت‌های توریستی و به طور کلی، یک محیط شهری مدرن وجود دارد و رئیس‌جمهوری تاتارستان سال‌هاست میزبانی مجامع مختلف بین المللی را با موفقیت پشت سر گذاشته است.

رئیس کمیته راهبری رویداد‌های کلان بریکس در دوران ریاست روسیه گفت: مذاکرات و دیدار‌های کلیدی سران گروه بریکس در مرکز نمایشگاه بین المللی کازان اکسپو انجام خواهد شد که یکی از بزرگترین و مدرن‌ترین مجموعه‌های میزبان رویداد‌های روسیه از نظر تجهیزات فنی است.

اوشاکوف در ادامه با اشاره به برگزاری نشست شِرپا‌ها و سوشِرپا‌های گروه بریکس با هدف تدوین نهایی برنامه‌های این گروه در سال ۲۰۲۴ در مسکو یادآور شد: شرپا‌ها و سوشرپا‌های کشور‌های عضو که مسئول هماهنگی محتوای اساسی دستور کار همکاری بریکس هستند ارتباطات منظمی را با یکدیگر دارند.

به گفته وی، برنامه‌های رسمی بریکس در سال ۲۰۲۴ بسیار فشرده و متعدد است و طیف گسترده‌ای از موضوعات را در بر می‌گیرد.

روند شکل‌گیری بریکس
دستیار رئیس‌جمهوری روسیه در امور سیاست خارجی در بخش دیگری از این گفتگو به تاریخچه شکل‌گیری گروه بریکس پرداخت و اظهار داشت: اصطلاح اختصاری BRIC (بریک) – متشکل از حروف نخست اسامی کشور‌های برزیل، روسیه، هند و چین - در سال ۲۰۰۱ میلادی توسط یک تحلیلگر غربی مطرح شد که پس از مطالعه پتانسیل اقتصادی کشور‌های در حال توسعه، به این نتیجه رسید که این چهار کشور جهت اقتصاد و سیاست جهانی را در قرن بیست و یکم تعیین خواهند کرد؛ در واقع، این تحلیلگر غربی، ایجاد گروه بریکس را پیش بینی کرد.

وی ادامه داد: پنج سال بعد - در سال ۲۰۰۶ میلادی، در حاشیه شصت و یکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، وزیران امور خارجه روسیه، برزیل و چین و وزیر دفاع هند یک نشست ویژه جداگانه برای توافق بر سر توسعه همکاری‌های متنوع در یک چارچوب چهارجانبه را بررسی کردند.

اوشاکوف یادآور شد: در سال ۲۰۰۹، نخستین اجلاس سران چهار کشور "بریک" در یکاترینبورگ (روسیه) برگزار شد که آن‌ها در بیانیه مشترک نهایی، توافق کردند که گفتگو‌ها و همکاری‌های منسجم، فعال، عمل‌گرا، باز و شفاف را نه تنها به نفع کشور‌های در حال توسعه و بازار‌های نوظهور، بلکه برای ایجاد نظم جهانی هماهنگ که صلح پایدار و مشترک را تضمین می‌کند، توسعه دهند.

وی ادامه داد: در آن زمان، این سوال مطرح شد که این گروه و انجمن چه نامی داشته باشد؟ از نگاه این کشورها، اصطلاح اولیه آکادمیک بریک، کاملا مناسب بود. این همان نامی بود که با همتایان برزیلی، هندی و چینی خود بر سر آن توافق کردیم.

رئیس کمیته راهبری رویداد‌های کلان بریکس در روسیه در دوره ریاست این کشور همچنین گفت: با الحاق جمهوری آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱، حرف س - "S" – (ابتدای نام South Africa) به "بریک" اضافه شد.

وی ادامه داد: گروه بریکس در دوره نسبتاً کوتاه شکل‌گیری خود به سرعت توسعه یافته و به یک سازوکار چند سطحی گسترده از تعامل در طیف گسترده‌ای از موضوعات در دستور کار جهانی تبدیل شده است.

وی با اشاره به نتایج اجلاس سران بریکس در سال ۲۰۱۵ گفت: به دنبال این اجلاس، شاهد شکل‌گیری نخستین مؤسسات مالی بریکس - بانک توسعه جدید و ترتیبات ذخیره احتمالی - با ذخیره مالی ۲۰۰ میلیارد دلاری بودیم که این موضوع به وضوح تأثیر رو به رشد کشور‌های عضو این گروه بر اقتصاد جهانی را نشان داد.

بریکس از گروه هفت پیشی گرفته است
دستیار پوتین در حوزه سیاست خارجی همچنین یادآور شد: گروه بریکس پیش از این از نظر برابری قدرت خرید از گروه هفت پیشی گرفته است؛ گروه بریکس همچنین ۳۵.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را به خود اختصاص داده است، در حالی که گروه هفت، سهم ۳۰.۳درصدی را به خود اختصاص داده است.
به گفته وی، تا سال ۲۰۲۸ میلادی، وضعیت بریکس از موقعیت کنونی در قبال گروه هفت نیز ارتقا خواهد یافت و کشور‌های عضو بریکس ۳۶.۶ درصد از تولید ناخالص جهان را به خود اختصاص خواهند داد و سهم گروه هفت به ۲۷.۸ درصد کاهش خواهد یافت.

اوشاکوف با اشاره به سخنان رئیس‌جمهوری روسیه در مجلس فدرال این کشور گفت: سهم کل کشور‌های عضو گروه بریکس در اقتصاد جهانی ۵۸.۹ تریلیون دلار است؛ کشور‌های عضو این گروه همچنین بیش از یک سوم از خشکی زمین (۳۶ درصد)، ۴۵ درصد از جمعیت جهان (۳.۶ میلیارد نفر)، بیش از ۴۰ درصد از کل تولید نفت و حدود یک چهارم از صادرات جهان را به خود اختصاص داده‌اند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.