سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سومین روز جلسات دیوان لاهه برای بررسی اقدامات رژیم صهیونیستی

در سومین جلسه استماع دیوان بین‌المللی دادگستری، نمایندگان کشور‌های مصر، کوبا و کلمبیا اشغالگری رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.

دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه امروز (چهارشنبه) به نشست‌های علنی خود درباره پیامد‌های حقوقی سیاست‌ها و اقدامات رژیم صهیونیستی در مناطق فلسطینی از جمله قدس شرقی ادامه داد.

در جلسه امروز که سومین جلسه از نشست‌های یک هفته‌ای این دادگاه است، نمایندگان آمریکا و مصر مواضع خود را بیان کردند.

نماینده آمریکا در دیوان بین‌المللی دادگستری گفت: حمایت بین‌المللی بزرگی از راه‌حلی که به تشکیل کشور فلسطین منجر شود، وجود دارد.

این مسئول آمریکایی در ادامه مدعی شد که گزینه‌های دشواری برای برقراری امنیت و صلح واقعی وجود دارد. همچنین او گفت: دادگاه نباید پیشنهاد برخی طرف‌ها برای بررسی اقدامات تنها یک طرف را بپذیرد.

در مقابل نماینده مصر در جلسه امروز دیوان بین‌المللی دادگستری اظهار کرد: اسرائیل به کشتار خود در غزه ادامه داده و همچنان محاصره و قحطی را تحمیل می‌کند.

یاسمین موسی، مشاور وزیر خارجه مصر تاکید کرد: اسرائیل به اقدامات غیرقانونی خود در کرانه باختری ادامه می‌دهد و از خشونت شهرک‌نشین‌ها حمایت می‌کند. شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری نیز ادامه دارند و تعداد شهرک‌نشین‌ها به ۷۵۰ هزار تن رسیده است. باید با متوقف کردن فوری اشغالگری، توقف الحاق اراضی و کوچاندن ساکنان، خسارات ملت فلسطین را جبران کرد.

نماینده مصر با اشاره به اینکه از منظر مصر، نمی‌توان کرانه باختری، غزه و قدس شرقی را در شرایط فعلی رها کرد، تاکید کرد که اشغالگری رژیم صهیونیستی به‌منزله یک عملیات شهرک‌سازی غیرقانونی است. او افزود: سیاست کوچاندن اجباری به‌منزله نقض آشکار قوانین بین‌المللی بوده و در زمره پاکسازی نژادی قرار می‌گیرد.

معاون وزیر خارجه کوبا نیز به نمایندگی از کشورش اظهار کرد: جمهوری کوبا بر این باور است به جای صحبت از ساختار آپارتاید باید این ساختار به اتهام ارتکاب کشتار جمعی در فلسطین محاکمه شود.

او در ادامه از دیوان بین‌المللی دادگستری خواست رژیم صهیونیستی را مسئول نقض‌های سیستماتیک قوانین بین‌المللی در مناطق فلسطینی بداند. این مسوول کوبایی تاکید کرد: توافق تصویب‌شده علیه کشتار جمعی، مجازات‌هایی را بر عاملان آن تحمیل می‌کند و این مجازات شامل حال تمامی کسانی می‌شود که در حال حاضر با برقراری آتش‌بس در غزه مخالف می‌کنند.

نماینده کلمبیا نیز گفت: اسرائیل در حال نقض منشور سازمان ملل بوده و اراضی فلسطینی را به اشغال خود درآورده و مردم آن را از حق تعیین سرنوشت محروم کرده است. دادگاه از جنگ فراگیری که اسرائیل آغاز کرده و اتفاقات جاری در غزه مطلع شده است.

جلسات استماع دادگاه لاهه از یکشنبه برای بررسی سیاست‌ها و اقدامات رژیم صهیونیستی شامل اشغالگری، شهرک‌سازی، الحاق اراضی و بررسی پیامد‌های حقوقی آن‌ها برای رژیم صهیونیستی آغاز شد.

این جلسات در چارچوب درخواست مجمع عمومی سازمان ملل از دیوان بین‌المللی دادگستری برای صدور حکم خود در خصوص پیامد‌های اشغالگری مستمر رژیم صهیونیستی در طول بیش از ۵۷ سال گذشته برگزار شد.

کمیته چهارم مجمع عمومی سازمان ملل که ویژه مسایل سیاسی و توقف استعمار است، ۱۱ نوامبر ۲۰۲۲ پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده از سوی کشور فلسطین را تصویب کرد که صدور حکم دیوان بین‌المللی دادگستری درباره ماهیت اشغالگر و استعمارگر «اسرائیل» در سرزمین فلسطین از جمله قدس را خواستار شد.

در روز اول این نشست‌ها به شکایت کشور فلسطین که ریاض المالکی، وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین و گروه حقوقی کشور فلسطین ارائه کرد، اختصاص داشت.

سه‌شنبه نیز نمایندگان کشور‌های آفریقای جنوبی، الجزایر، عربستان، هلند، بنگلادش، بلژیک، بلز، بولیوی، برزیل و شیلی اظهارات خود را در دو جلسه صبح و عصر دادگاه بیان کردند.

قرار است در جلسه امروز علاوه بر آمریکا و مصر، نمایندگان کشور‌های کلمبیا، کوبا، امارات، روسیه، فرانسه، گامبیا، گویان و مجارستان طی جلسات صبح و عصر سخنان خود را بیان کنند.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۱۵ ۰۳ اسفند ۱۴۰۲
مرگ بر صهیونیستهای حنایتکار