«آنتونی بلینکن» که سهشنبه شب وارد پایتخت برزیل شدهبود، حدود ۴۵ دقیقه با «لولا داسیلوا» در کاخ ریاست جمهوری برازیلیا دیدار کرد.
از تارنمای خبری بارونز، بر پایه این گزارش، طرفین در این دیدار در مورد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا صحبت کردهاند.
رئیسجمهوری برزیل هنگام این ملاقات در اظهارات کوتاهی مقابل خبرنگاران، خاطرنشان کرد: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر (آبان/آذر) پیش رو است.
وزیر امور خارجه آمریکا نیز در باره گفت: سیاست در ایالات متحده «بسیار دو قطبی» شده است و انتخابات به ۶ یا هفت ایالت موسوم به «میدان نبرد» از جمله پنسیلوانیا، میشیگان، ویسکانسین و نوادا خواهد رسید.
بر اساس این گزارش، بلینکن اواخر چهارشنبه به شهر «ریودوژانیرو» برزیل برای نشست وزرای خارجه «گروه ۲۰» (G۲۰) سفر میکند؛ جایی که انتظار میرود «سرگئی لاوروف» همتای روس او نیز در آنجا حضور داشته باشد.
لازم به ذکر است، پس از آن که رئیسجمهوری برزیل جنگ اسرائیل، متحد ایالات متحده در نوار غزه را با «هولوکاست» مقایسه کرد، به برگزاری نشستی پرتنش تهدید شد.
داسیلوا روز یکشنبه در نشستی خبری در جریان سی و هفتمین اجلاس اتحادیه آفریقا در شهر «آدیس آبابا» پایتخت اتیوپی، رژیم صهیونیستی را به انجام «نسلکشی» علیه فلسطینیها در نوار غزه متهم کرد و جنگ این رژیم در غزه را با اقدامات «آدولف هیتلر» برای نابودی یهودیان مقایسه کرد.
وی با بیان اینکه «این جنگ سربازان علیه سربازان نیست»، افزود: این جنگی میان ارتش بسیار آماده با زنان و کودکان است.
رژیم صهیونیستی در واکنش به اظهارنظر رئیسجمهوری برزیل مبنی بر مقایسه تهاجم نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه با واقعه هولوکاست، لولا داسیلوا را «عنصر نامطلوب» خواند.
این درگیری روز گذشته (سهشنبه) از آنجاییکه که «اسرائیل کاتز» وزیر امور خارجه رژیم اظهارات لولا را «توهمآمیز» خواند، تشدید شد و «مائورو ویرا» وزیر خارجه برزیل در مقابل پاسخ داد که کاتز «دروغ میگوید».
جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه امروز وارد یکصد و سی و هشتمین روز خود شده و همزمان با آن کشتار و جنایات رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان و آوارگان فلسطینی ادامه دارد.
این در حالی است که ایالات متحده آمریکا در نشست روز سهشنبه به وقت محلی برابر با ۲۰ فوریه ۲۰۲۴ (اول اسفندماه ۱۴۰۲) پیش نویس قطعنامه پیشنهادی الجزایر را وتو کرد که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه بود که باید توسط همه طرفها رعایت شود.
این قطعنامه ۱۳ رای مثبت شورای ۱۵ عضوی امنیت را کسب کرد، اما آمریکا با مخالفت با آن، موجب تصویب نشدن آن یا همان وتوی قطعنامه شد. انگلیس دیگر عضو شورای امنیت نیز به آن رای ممتنع داد.
این سومین باری است که قطعنامه پیشنهادی برای برقراری آتش بس در غزه از سوی آمریکا وتو میشود. یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیاز به ۹ رای بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم این شورا (آمریکا، انگلیس، روسیه، چین و فرانسه) دارد.
منبع: ایرنا