سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراضی مازاد دانشگاه‌ها به کمک ساخت خوابگاه‌های متاهلی آمد

با دستور رئیس‌جمهور ۶۰ هزار واحد مسکونی و خوابگاه متاهلی برای اساتید و نخبگان کشور کلنگ‌زنی شد که این واحد‌ها در قالب اجاره ۹۹ ساله خواهد بود.

 دولت در قالب طرح جهش تولید مسکن اقدام به انعقاد قراردادهای مختلفی با دستگاه ها از‌ جمله وزارت دفاع و  وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و وزارت علوم برای ساخت واحدهای مسکونی کارکنان طی سال های گذشته کرده بود.  یکی از دستگاه‌هایی که در سال گذشته قرارداد آن منعقد شد وزارت علوم و دانشگاه های آزاد و سراسری بود که مقرر شد از طریق اراضی مازاد دانشگاه ها برای اساتید، اعضای هیئت علمی و کارکنان اقدام به ساخت مسکن و خوابگاه های متاهلی کنند.

با توجه به آنکه طبق قانون جوانی جمعیت وزارت راه و شهرسازی و همچنین وزارت علوم باید اقدام به ساخت خوابگاه های متاهلی کنند در همین راستا امروز هم وزارت راه و شهرسازی کلید ساخت بیش از ۵ هزار خوابگاه متاهلی را زد.

روز گذشته در حاشیه جلسه شورای عالی مسکن با دستور رئیس جمهور کلید عملیات اجرای ساخت ۶۰ هزار واحد مسکونی برای فرهیختگان،  نخبگان و اعضای هیئت علمی در ۱۵۰۰ هکتار زمین مازاد وزارت علوم زده شد.

بر اساس این گزارش با توجه به آنکه همواره دغدغه  بسیاری از اساتید و دانشجویان نبود واحد مسکونی مناسب برای آنها بوده است بنابراین دو وزارت خانه تصمیم گرفتند برای رفع دغدغه و نگرانی اساتید خود و دانشجویان اقدام به ساخت واحد مسکونی و خوابگاه متاهلی در تمامی شهرها و دانشگاه های آزاد و سراسری کنند.

در همین رابطه ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص جزئیات این طرح گفت: این عملیات در ۲۴ واحد دانشگاه آزاد اسلامی و ۳۰ واحد دانشگاهی دولتی اجرا می‌شود. یکی از موضوعات مهمی که در وزارت راه و شهرسازی پیگیری می‌شود مسکن‌دار کردن اعضای هیات علمی، دانشگاهیان و نخبگان بود که با تفاهم ابتدایی با روسای دانشگاه‌های دولتی و دانشگاه‌های آزاد اسلامی این اراضی برای ساخت مسکن این اقشار اختصاص داده شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: برای بخشی از این اراضی، طراحی‌ها انجام شده و مجوزات لازم اخذ شده و کار آماده‌سازی آغاز می‌شود. همچنین برای تسریع امور، وظیفه آماده‌سازی این اراضی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واگذار شده و ان‌شاءالله ظرف دو سال آینده این مسکن‌ها آماده خواهد شد.
 
وی ادامه داد: بخش دیگری از این اراضی نیاز به طراحی دارد که با توجه به اینکه توان فنی در حوزه شهرسازی و معماری در دانشگاه‌ها وجود دارد، دانشگاه‌ها می‌توانند در این زمینه به ما کمک کنند تا یک طرح ایرانی اسلامی و طراحی در شأن دانشگاهیان آماده شود.
 
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در خصوص انواع روش‌های واگذاری این واحدها اظهار داشت: دو روش واگذاری برای این واحدها وجود دارد، یکی روش اجاره ۹۹ ساله که بابت زمین هیچ مبلغی دریافت نخواهد شد و زمین به صورت رایگان در اختیار دانشگاهیان قرار خواهد گرفت که با آورده متقاضی و تسهیلات بانکی واحدها ساخته خواهد شد.
 
او اظهار کرد: روش دیگر فروش اقساطی زمین است به این ترتیب که اگر متقاضیان تمایل داشته باشند مالک زمین شوند زمین در قالب فروش اقساطی به آنها واگذار خواهد شد که در این حالت واحدها توسط خود متقاضی یا تعاونی یا هر شرکتی که خود واحد دانشگاهی به جمع‌بندی برسد ساخته می‌شود.
 
مالکی در خصوص ساخت خوابگاه‌های متاهلی توسط وزارت علوم نیز گفت: این واحدها در اراضی دانشگاه‌ها و با اعتبارات وزارت علوم و تسهیلات خود دانشگاه اجرا می‌شود که اگر مشکلی در ارائه تسهیلات وجود نداشته باشد زودتر از دو سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.
 
وی  اضافه کرد: در طرح نهضت ملی مسکن برای تمام اقشار مختلف برنامه‌ریزی لازم را به عمل آورده‌ایم اما برای بعضی از اقشار مثل دانشگاهیان به صورت ویژه پیگیری کرده‌ایم. همچنین برای کارگران صنایع و بقیه صنوف هم برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته است.

بر اساس این گزارش همچنين مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در خصوص جزئیات این پروژه ها هم گفت: ساخت خوابگاه متاهلی دانشگاهیان اولویت دولت سیزدهم است و  در این طرح قیمت زمین برای اساتید رایگان است.

وی با اشاره به آغاز ساخت ۶۰ هزار واحد مسکونی دانشگاهیان و بخش عمده اراضی تأمین شده در این طرح گفت: اراضی مازاد خود دانشگاه هاست و این کار با توافق وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده است. در اجرای این طرح، نظر رؤسای دانشگاه‌ها نیز اخذ شده است.

وی با بیان این‌که ساخت خوابگاه برای دانشجویان متأهل، تکلیف قانونی وزارت راه و شهرسازی در همکاری با سایر سازمان‌ها و وزارتخانه‌هاست، افزود: در گذشته تعداد ساخت خوابگاه‌های متاهلی کم بود که تلاش کردیم در دولت سیزدهم این موضوع را در برنامه قرار دهیم و امروز این کار به ثمر نشسته است.

وی تاکید کرد: اراضی در این طرح به اساتید به صورت اجاره ۹۹ ساله واگذار می‌شود و عملا قیمت زمین در این طرح برای استادان دانشگاه‌ها به صفر رسیده است.

وزیر راه و شهرسازی  با بیان اینکه  با تسهیلات بانک‌ها و کمکی که دانشگاه‌ها به استادان می‌کنند و آورده خود متقاضیان، هزینه ساخت تأمین می‌شود گفت: در اجرای این طرح، باید کمیسیون ماده ۵ استان‌ها برگزار شده و مجوزهای تغییر کاربری این اراضی صادر شود. بخشی از این واحدها وارد فرآیند ساخت شده اند.

بذرپاش گفت: از ۶۰ هزار و ۱۸۵ واحد مسکونی دانشگاهیان ۳۰ هزار و ۵۶۶ واحد متعلق به اساتید و کارکنان دانشگاه‌های سراسری و مابقی واحدها متعلق به خوابگاه‌های متاهلی است.

بر اساس این گزارش  ساخت خوابگاه های متاهلی یکی از مهم ترین برنامه و اقدامات در قالب طرح جوانی جمعیت بوده که پیش از این در سال های گذشته اهمیت چندانی به این موضوع داده نمی شد و همین موضوع خود باعث شده بود که بسیاری از دانشجویان متاهل  به ويژه  آنهایی که در شهرهای مختلف مشغول به تحصیل بودند با مشکل مواجه شوند.

که در همین رابطه حسینی یکی از دانشجویان متاهل که چند سالی چشم انتظار تحویل خوابگاه متاهلی بود به باشگاه خبرنگاران جوان گفت:  یکی از مشکلاتی که  چند سالی است با آن درگیر بودیم خوابگاه متاهلی بود که خوشبختانه امروز با دستور رئیس جمهور کلید و کلنگ آن در ۵۰ دانشگاه زده شد و ما امیدواریم هرچه سریعتر  این مشکل و دغدغه بزرگ برطرف شود. همواره نه تنها دغدغه دانشجویان بلکه دغدغه بسیاری از اساتید طی چند سال گذشته بخش مسکن بوده است.

بر اساس این گزارش امیدواریم با تامین منابع مالی لازم ظرف مدت دو سال ۶۰ هزار واحد مسکونی که بیش از ۵ هزار و۸۰۰ واحد آن خوابگاه متاهلی است به بهره برداری برسد‌ تا بخشی از نگرانی جامعه فرهیختگان برطرف شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۴۳ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
تو را خدا خانه ۱۰متری برای مستأجران بسازید
ناشناس
۰۷:۲۵ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
بدترین کار را دارند انجام می‌کنند از املاک دانشگاه برای مسکن ۹۹ ساله کردن مانند استفاده از آنلاک ادارات کار درستی نیست وقتی این اراضی بعد از این دولت تمام شد برای نخبگان و اساتید دانشگاه ها و دیگر اقشار ملت بعد از غارت این اراضی از کجا زمین تهیه می‌کنید و یا برای ایجاد وتوسعه مراکز علمی با افزایش جمعیت چه می کنید .با اینکارها فقط دارید رفع مسئولیت می‌کنید و سر کل کشور کلاه گشادی می کنید چرا از این اراضی برای ساخت خوابگاهای متاهلی و یا اساتید استفاده نمی کنید تا مورد استفاده همه قرار بگیرد چرا با گرفتن تصمیمات ناپخته مشکلات آینده کشور را بیشتر میکنید.چرا از اراضی ملی برای ساخت وساز مسکن مردم و طراحی و ساخت شهرهایی با در نظر گرفتن تمامی امکانات شهری و مسائل الزامات شهرسازی نه در ایران بلکه جهانی و با توجه به بافت و مسائل اجتماعی و قومی و آب و هوایی استفاده نمی کنید و دارید امکاناتی را که گذشتگان بعنوان پس‌انداز مردم و کشور محیا کردند را نابود می‌کنید.
ناشناس
۰۶:۳۵ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
آقای عقل کل دانشجو در دانشگاه درس می خواند و می رود اجاره ۹۹ ساله دیگه چیه . مگه میخواد صاحب خوابگاه بشه . ضمنا املاک دانشگاه را نمیشه به کسی فروخت حتی ۹۹ ساله . فقط دانشجو و استاد می توانند به اندک اجاره ساکن باشند .
ناشناس
۰۲:۳۴ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
دلیلش چیه که 100 نیست و 99 ساله است؟