انویدیا این ابررایانه به لطف تواناییهای خود، جایگاه نهم را در لیست سریعترین ابررایانههای جهان به دست آورده است.
انویدیا در نمایشگاه تجاری Supercomputing ۲۰۲۳، از ابررایانه پیشگامانه خود با نام Eos رونمایی کرد. Eos که از آن بهعنوان «کارخانه هوش مصنوعی» یاد شده است، با هدف جابهجا کردن مرزهای توسعه هوش مصنوعی طراحی شده است و نماد عصر جدیدی برای شتاب در توسعه این فناوری است.
Eos توسط مجموعهای از ۵۷۶ سیستم DGX H۱۰۰ انویدیا پشتیبانی میشود که در ترکیب با شبکه Quantum-۲ InfiniBand و نرمافزار تخصصی، عملکرد خیرهکننده ۱۸.۴ اگزافلاپس FP۸ AI را ارائه میکند. ابررایانه انویدیا همچنین نشاندهنده تحولی در زمینه پروژههای ابررایانه محسوب میشود و نسبت به سیستمهای قبلی این شرکت که SaturnV و Selene نام دارند، از معماری پیشرفته DGX SuperPOD پشتیبانی میکنند.
در قلب ابررایانه انویدیا، ۴۶۰۸ پردازنده گرافیکی H۱۰۰ وجود دارد که در هر ۸ هسته پردازندههای H۱۰۰ Tensor سیستم DGX H۱۰۰ پخش شدهاند. با وجود این پیکربندی سختافزاری، ابررایانه Eos انویدیا برای مدیریت کارهای سنگین، مانند آموزش مدلهای زبان بزرگ، اجرای توصیهکنندههای هوش مصنوعی و انجام تجزیهوتحلیلهای بزرگ و حتی انجام شبیهسازیهای کوانتومی مناسب است.
انویدیا همچنین تاکید میکند که معماری Eos برای وظایف هوش مصنوعی تنظیم شده است و در خوشههای محاسباتی عظیم به تأخیر بسیار کم و توان عملیاتی بالا نیاز دارد. علاوه بر این، قابلیتهای شبکهسازی این ابرکامپیوتر که به سرعت ۴۰۰ گیگابایت بر ثانیه میرسد، برای مدیریت مجموعه دادههای بزرگ لازم برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی حیاتی است.
Eos همچنین برای بهبود توسعه و استقرار هوش مصنوعی از نرمافزارهای تخصصی پشتیبانی میکند. در نهایت، این ابررایانه به لطف تواناییهای خود، جایگاه نهم را در لیست سریعترین ابررایانههای جهان به دست آورده است.
منبع : دیجیاتو