سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آنتن هیبریدی ناسا ارتباطات هم‌زمان لیزری و رادیویی با اعماق فضا را ممکن می‌کند

ارتباطات نوری یا لیزری در آنتن‌های جدید، قابلیت‌های تازه‌ای را برای اکتشافات فضایی فراهم می‌کند.

ناسا درحال آزمایش یک آنتن هیبریدی غول‌پیکر است که می‌تواند سیگنال‌های رادیویی و لیزری فضاپیما‌ها را از فاصله صد‌ها میلیون کیلومتر مدیریت کند. هدف این آنتن سرعت‌بخشیدن به ارتباطات زمین با فضاپیماهاست. درواقع ارتباطات نوری یا لیزری قابلیت‌های جدیدی را برای اکتشافات فضایی ممکن می‌کنند.

براساس گزارش ناسا، آنتن آزمایشی این آژانس سیگنال‌های لیزری فرکانس رادیویی و مادون قرمز را از فضاپیمای Psyche ناسا در حین حرکت در اعماق فضا دریافت کرده است. این آزمایش نشان می‌دهد که دیش‌های غول‌پیکر شبکه فضایی عمیق ناسا (DSN) که از طریق امواج رادیویی با فضاپیما‌ها ارتباط برقرار می‌کنند، حالا می‌توانند به ارتباطات نوری یا لیزری نیز مجهز شوند.

آنتن هیبریدی ناسا برای اکتشافات فضایی

یکی از نکات برجسته مأموریت Psyche ناسا به سیارکی با همین نام، آزمایش واحد ارتباطات نوری فضای عمیق (DSOC) آن است. این واحد گیرنده لیزری قادر به ارسال و دریافت سیگنال‌های لیزری است و ارتباطات را چندین برابر سریع‌تر از سیستم‌های رادیویی معمولی امکان‌پذیر می‌کند. از زمان پرتاب این کاوشگر رباتیک، DSOC با موفقیت داده‌ها را از فاصله ۱۶ میلیون کیلومتری انتقال داده است.

حالا ناسا برای بهبود این فرایند، از نسخه آزمایشی یک آنتن ۳۴ متری فرکانس رادیویی-نوری هیبریدی به نام ایستگاه فضایی عمیق ۱۳، در مجتمع گلدستون کالیفرنیا استفاده می‌کند. این آنتن هیبریدی در مدت کوتاهی پس از راه‌اندازی توانسته است با موفقیت و به‌شکلی قابل اعتماد سیگنال‌ها را شناسایی و ردیابی کند. این آنتن سیگنال فرکانس رادیویی Psyche را دریافت کرد؛ بنابراین برای اولین‌بار ارتباطات فضای عمیق رادیویی و فرکانس نوری هم‌زمان ممکن شده است.

به گفته ناسا، این آنتن توانست با Psyche ارتباط برقرار کند. در اواخر سال گذشته میلادی، این آنتن یک ارتباط با سرعت ۱۵.۶۳ مگابیت بر ثانیه یا حدود ۴۰ برابر سرعت ارتباطات رادیویی را در فاصله ۳۲ میلیون کیلومتری ایجاد کرد. علاوه‌براین، این آنتن قادر بود سیگنال رادیویی این کاوشگر را به‌طور هم‌زمان دریافت کند.
منبع: دیجیاتو

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.