مجله آمریکایی فارن افرز دیروز جمعه تایید کرد که یک جبهه جدید جهانی اسلامی ممکن است بزرگترین چالش برای آمریکا در نتیجه تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه باشد.
توبی متسون، محقق دانشگاه بریستول انگلیس و متخصص اسلام جهانی گفت: تداوم تجاوز به نوار غزه منجر به از بین رفتن اختلافات فرقهای شد که اغلب در منطقه دیده میشد. این جنگ منجر به عدم وجود بعد فرقهای در همدردی با غزه شد.
این مجله همچنین اعلام کرد که اشغال فلسطین از جایگاه ویژهای برخوردار است، زیرا مسلمانان تقریباً برای آزادی آن متحد هستند و آن را نقطه ملاقات مشترک در سراسر جهان اسلام میدانند و تجاوز به غزه احساسات مسلمانان را به یک نیروی متحد تبدیل کرد.
این مجله با اشاره به اقامه نماز جمعه امام جماعت عراق «شیخ محمد حسین الکاشف الغطاء» در سال ۱۹۳۱ در مسجد الاقصی، اعلام کرد که برای نزدیک به یک قرن، حمایت از فلسطینیها مورد توافق مسلمانان سنی و شیعه در سراسر جهان بود.
فارن افرز افزود: کاهش بعد فرقهای در زمینه فلسطین در کنار تحولات دیگری مانند نزدیکی عربستان و ایران در مارس ۲۰۲۳ و مذاکرات جاری بین عربستان سعودی و دولت نجات ملی در یمن و همچنین پویایی جدید در هم عراق و هم لبنان که عامل فرقهای را کم اهمیت کرد. بنابراین، جبهه واحد اسلامی که شیعه و سنی را در محور مقاومت قرار دهد، چالشی فراتر از رویارویی با ایران و قدرتهای محور مقاومت در عراق، یمن، لبنان و سوریه و از طریق پر کردن شکاف فرقهای در خاورمیانه است.
به گفته این مجله، این اتحاد نفوذ آمریکا را تهدید و در طولانیمدت مداخله نظامی در منطقه را پیچیده میکند. فارن افرز همچنین اعلام کرد که هر گونه اتحاد جدید میان مسلمانان، موانع مهمی در برابر تلاشهای آمریکا برای تحمیل صلح از بالا به پایین است که نیروهای اسلامی فلسطین را حذف میکند.
فارن افرز نوشت که حمایت ایران و محور مقاومت از حماس منجر به افزایش حضور این محور در سراسر غرب آسیا شده است و از این رو ایران و متحدانش احتمالاً در نتیجه از نفوذ بیشتری برخوردار خواهند بود. این مجله هشدار میدهد که در مورد کشورهای عربی طرفدار غرب، آنها باید به دنبال پر کردن شکاف بین سیاستهای خود و همدردی شهروندان خود باشند، زیرا ممکن است خود را با موج جدیدی از قیامهای مردمی مواجه بیابند.
این مجله اضافه کرد که برای آمریکا به طور فزایندهای روشن شده است که توقف تنش در منطقه غیرممکن خواهد بود مگر اینکه بتواند آتش بس در غزه را تضمین کند، به اشغالگری صهیونیستها پایان دهد و در نهایت یک کشور پایدار فلسطینی ایجاد کند.تصور تشکیل کشور فلسطین در صورتی که از سوی همه جناحهای فلسطینی و همه قدرتهای بزرگ منطقه از جمله عربستان سعودی و سایر کشورهای عربی و همچنین ایران، ترکیه و قدرتهای محور حمایت نشود، دشوار است.
این مجله در پایان گفت: در صورت عدم وجود راه حل عادلانه، خاورمیانه هرگز نمیتواند به صلح پایدار دست یابد. بنابراین، جایگزین چرخه بی پایان خشونت و کاهش نفوذ غرب است و هشدار داد که منطقه به مرور زمان به منطقهای بدل میشود که اساساً با غرب دشمنی خواهد داشت.