میترا عقیلی سرپرست اداره کل استاندارد قزوین گفت: محصول زعفران میتواند در استان قزوین هم به عمل بیاید و برای نخستین مرتبه نیز و بنا به درخواست صدور پروانه از سوی یک واحد تولیدی با نام تجاری داوود احمدی به این اداره کل، ما نیز این پروانه را صادر کردیم.
وی ادامه داد: بررسیهای لازم در خصوص ویژگی ها، نمونه برداری، بسته بندی و نشانه گذاری زعفرانهای خشک شده که از آمادگی گلهای گیاهی زعفران حاصل میشود، توسط اداره استاندارد قزوین به انجام رسید تا واحد تولیدی زعفران مشغول به فعالیت شود.
عقیلی با اشاره به اینکه واحد تولیدی یاد شده برای زعفران رشتهای بریده ممتاز که شرایط و ویژگیهای بهتری نیز دارد، پروانه کاربرد علامت استاندارد خود را اخذ کرد و یادآور شد: زعفران میتواند به صورت رشتهای خالی یا بریده باشد، اما در عین حال زعفران به صورت پودری هم میتواند پروانه استاندارد دریافت کند.
به گفته این مسئول، مواردی که برروی بسته بندی زعفران انجام میشود مشابه باقی محصولات بایستی نشانه گذای داشته باشند و حتما نیز بایستی مشخصات کامل از جمله وزن خالص، نام تولیدکننده، برند تجاری، تاریخ قابلیت مصرف، تاریخ بسته بندی، درجه محصول و شماره سری ساخت در برچسب قید شود.
سرپرست اداره کل استاندارد استان قزوین بیان کرد: همچنین نشان و کد ۱۰ رقمی استاندارد نیز روی بسته بندی درج شود که مصرف کنندگان با ارسال این کد به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷می توانند از اصالت محصول خریداری شده اطمینان حاصل کنند.
با توجه به اینکه قزوین از قطبهای کشت زعفران به شمار نمیرود، واحد تولیدی یاد شده برای نخستین مرتبه پروانه کاربرد علامت استاندارد زعفران را در این استان کسب کرده و تاکنون هیچ واحد تولیدی نتوانسته بود کشت زعفران خود را به صورت انبوه در قزوین انجام دهد.