سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آغاز به کار دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر

دوازدهمین جشنواره و نمایشگاه مد و لباس فجر با حضور طراحان برگزیده در محل مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد آغاز به کار کرد.

آئین افتتاحیه دوازدهمین جشنواره ملی مد و لباس فجر روز گذشته با حضور طرح‌های راه یافته به مرحله داوری و مسئولان کشوری برگزار شد و از صبح امروز در‌های نمایشگاه این جشنواره تا ۴ بهمن به روی بازدیدکنندگان باز شد.

در این دوره از جشنواره ۴۳ ویژند به انتخاب هیات داوران برای نمایش عرضه شده است. بخش مد و صنعت ۲۰ ویژند و در بخش پوشش تراز اجتماعی بانوان ۲۳ ویژند در این نمایشگاه حضور دارند.

همچنین تیم‌های طراحی در این دوره از جشنواره حضور دارند و هر ویژند یا هر شرکت کننده‌ای که حضور دارد، مجموعه کامل (سه لوک) از آثار تولیدشان را ارائه کرده‌اند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی و رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس نیز در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، گفت: در این دوره تأکید بر حضور ویژند‌ها بود، اما منعی برای حضور طراحان به صورت فردی وجود نداشت و در این دوره از جشنواره بیش از ۲۲ کارگاه یک روزه بر اساس مودبرد یا بیانیه مضمون جشنواره در اقصی نقاط ایران برگزار شده است.

سید مجید امامی ادامه داد: طراحان ما در این کلاس‌ها با ادبیات علمی‌تر طراحی بر اساس شاخص‌های ایرانی ـ اسلامی، رنگ، طرح، موتیف و ... آشنا شدند. طبعاً یک طراح شاید برای اولین بار نتواند به مرحله آخر جشنواره برسد، اما دیپلم افتخار و گواهی حضور در این کلاس‌ها به آن‌ها داده می‌شود.

امامی تصریح کرد: سعدآباد به عنوان فاخرترین موزه گالری ایران میزبان ویژندها، گروه‌ها، صنعت و صنفی است که دارد پوشاک ایرانی اسلامی تولید می‌کند و ایرانی بودن را به بزرگ‌ترین جشن ملی ما یعنی دهه فجر وصل کرده است.

وی ادامه داد: نکته مهم این است که وقتی یک تولیدکننده از طراح ایرانی استفاده می‌کند و مردم از یک ویژند ایرانی استفاده می‌کنند، اقتصاد ملی ما شکوفا می‌شود، چون پراشتغال‌ترین صنعت کشور، صنعت پوشاک بوده است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: اگر همین چند میلیاردی که برای لباس قاچاق هزینه می‌شود، برای خرید لباس ایرانی خرج شود و البته لباس ایرانی سالم‌تر، زیباتر و شکیل‌تر باشد مشکلات اقتصادی هم به مدد این صنعت حل می‌شود.

وی ادامه داد: ما از هنر زندگی و سبک زندگی مردم صحبت می‌کنیم لذا اینکه می‌بینید در هر قسمتی از نمایشگاه آثار یک ویژند خاص به نمایش درآمده است، دلیل آن احترام به کسانی است که افسر جنگ اقتصادی در حوزه پوشاک هستند و آمده‌اند تا در جشنواره بهترین آثارشان را برای امسال و شب عید عرضه کنند.

امامی اعلام کرد: از امشب بیش از ۱۵۰ تابلوی بزرگ در سراسر شهر تهران با اسم ویژند‌های برتر جشنواره مد و لباس فجر این برند‌ها را به مدت ۵ روز تبلیغ می‌کنند. یعنی یک قدم در تبلیغات به برند‌های شرکت کننده در جشنواره فجر کمک کرده‌ایم تا به روزی برسیم که یک مانتوی خوب، لباس اجتماع خوب و ... بتواند در تابلو‌های شهری تهران تبلیغات کند.

وی ادامه داد: تبلیغات در تهران گران است و مسئولان شهرداری تهران این حسن نیست را داشتند که ویژند‌ها را به تبلیغات رایگان مهمان کنند و به ما قول داده‌اند غیر از تخفیف فرهنگی درصدی هم تخفیف ویژه برای مد و لباس و پوشاک حجاب داشته باشند. اگر ما چادر جدید یک ویژند را در اقصی نقاط ایران به صورت عفیفانه و متناسب با فرهنگ و ارزش‌های خودمان تبلیغ کنیم آن چادر به صورت گسترده به فروش می‌رسد و قیمت آن متعادل می‌شود. ما باید صنعت تبلیغات را به صنعت پوشاک بیشتر نزدیک کنیم به خصوص در حوزه محصولات عفاف و حجاب تا مردم به تولید کنندگان واقعی دسترسی پیدا کنند.

وی همچنین گفت: همه تولیدکنندگان حداقل یک صفحه مجازی دارند، اما بسیاری از مردم آن‌ها را نمی‌شناسند ما با تبلیغات محیطی که از امشب در تهران انجام می‌شود، سعی در شناساندن ویژند‌های ایرانی داریم.

امامی با تأکید بر اینکه بخش تبلیغات مد و لباس را باید ایرانی کنیم، گفت: من اسم این را گذاشته‌ام ملی شدن صنعت تبلیغات مد ایران. پوشاک ما ملی هست و ویژند‌های بزرگی در حوزه محصولات حجاب، لباس مجلسی، کت و شلوار و ... داریم، اما تبلیغات ما باید متناسب با فرهنگ خود ما باشد و، چون متناسب نبوده تلویزیون تبلیغات مربوط به پوشاک را پخش نمی‌کرده است. ما با هوش مصنوعی و با استفاده از موقعیت پردازی‌های جدید که بخشی را در عکس‌های همین جشنواره می‌بینید می‌توانیم یک مانتوی زنانه را در تلویزیون تبلیغ کنیم و این منجر به افزایش و رونق اقتصاد حجاب می‌شود.

سیدمحمد هاشمی، جانشین وزیر و معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی دیگر از مسئولان از نمایشگاه جشنواره مد و لباس فجر بازدید کردند.
افتتاح دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر با حضور همسر شهید سید ستار محمودی که در جزیره مجنون عملیات بدر مفقود گشتند و در سال ۱۳۷۶ به میهن باز گشته شدند؛ صورت گرفت.

شهید سید ستار محمودی از شهدای دوران دفاع مقدس هستند که خیاط بودند و دختر و همسر این شهید نیز در حال فعالیت در همین حوزه هستند.

قبل از افتتاح رسمی دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر، دبیر این دوره از جشنواره در جمع شرکت‌کنندگان، اعلام کرد: ۲۰ ویژند در بخش مد و صنعت، ۲۳ ویژند در بخش مد تراز و آثاری با محور لباس اجتماع، مجلسی، نوجوان و ... در این نمایشگاه عرضه شده است که البته در برخی بخش‌ها تعداد آثار به داوری نرسیده، اما در سالن نمایشگاه به نمایش درآمده‌اند.

علیرضا بابایی اعلام کرد: در بخش صنعت تبلیغات و سبک پوشش تعداد قابل توجهی آثار به جشنواره ارسال شد که ۳۰ اثر به نمایش درامد و برای اولین بار در این بخش فقط تصویر داوری شده است نه لباس.

بابایی همچنین گفت: در سه حوزه طراح پارچه و لباس، الگو و دوخت و سبک سازی و استایل داوری صورت گرفته است. همچنین تعداد کل آثار دریافتی این دوره از جشنواره هزار و ۳۸۰ اثر در دو بخش بود و ۳۰۰ اثر نیز در بخش صنعت تبلیغات و سبک پوشش رسیده است.

نمایشگاه دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر تا روز چهارشنبه چهارم بهمن ماه از ساعت ۹ تا ۱۷ در موزه هنر‌های زیبای مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد آماده بازدید عموم است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۵۳ ۲۹ دی ۱۴۰۲
مد و لباس فجر ؟! مرد حسابی یک دست کت شلوار اشغال و بدرد نخور شده ۵ میلیون تومان کی مبتونه لباس بخره حالا دنبال مدش باشه !!؟
ناشناس
۱۳:۵۲ ۲۹ دی ۱۴۰۲
به جز تهران بقیه کشور رو چرا حساب ندارید
خب این جشنواره رو توی همه شهرهای بزرگ بزارید..
بی عدالتین
ناشناس
۱۳:۲۸ ۲۹ دی ۱۴۰۲
این مد استایل حساب نمیشه
ناشناس
۱۳:۲۶ ۲۹ دی ۱۴۰۲
مگه مد فقط چادر سیاه نبود؟
ناشناس
۱۳:۱۹ ۲۹ دی ۱۴۰۲
لطفا نمایشگاه عفاف و حجاب و مد ولباس اسلامی در شهرستان‌ها هم دایر کنید مخصوصا جهرم ما که ....