علی بلیانی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کازرون گفت: با تدابیر اتخاذ شده با همکاری دهیاران، نیروهای جهادی، بکاری گیری دیده بانان فصلی و سازماندهی نیروهای واکنش سریع، آتش سوزی در سطح اراضی ملی این شهرستان در مقایسه با شرایط مشابه ۲ سال گذشته ۹۰ درصد کاهش داشته است.
بلیانی با اشاره به نقش موثر و همکاری ستاد مدیریت بحران در کاهش آتش سوزی افزود: برای اقدامات پیشگیرانه، اطفا و همچنین حضور به موقع برای اطفای حریق و پایش ماموران در مناطق آتش سوزی از دیگر عوامل موفق در این کاهش به شمار میآید.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کازرون تصریح کرد: شماره تلفن ۱۵۰۴ امداد جنگل به صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارش آتش سوزی احتمالی و دیگر تخلفات در حوزه منابع طبیعی است.
مبارزه با آفت گیاه نیمه انگلی دارواش در سرچهان
رئیس اداره منابع طبیعی سرچهان گفت: مقابله با آفت گیاه نیمه انگلی دارواش در سطح ۳۰۰ هکتار از جنگلهای این شهرستان انجام شده است.
کبری میرشکاری رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان سرچهان با اشاره به مقابله با آفت گیاه نیمه انگلی دارواش در جنگلهای این شهرستان، اظهار کرد: این طرح با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیون ریال انجام شده است.
او گفت: به علت خشکسالیهای متوالی، درختان جنگلی از جمله ارژن و کیکم به آفت گیاه نیمه انگلی دارواش آلوده شده که عملیات انجام برشهای اصلاحی - پرورشی درختان آلوده در سطح ۳۰۰ هکتار از عرصههای جنگلی مناطق مختلف این شهرستان اجرا شده است.
میرشکاری، محافظت و مراقبت از جنگلهای شهرستان را امری ضروری عنوان کرد و افزود: با توسعه فرهنگ حفاظت از جنگلها میتوان از خسارتهای جبران ناپذیر به منابع و عرصههای طبیعی جلوگیری کرد.
در جهت پویش سراسری کاشت یک میلیارد درخت، ۳۰ هکتار از ارتفاعات سیوند شهرستان مرودشت نهال کاری شد.
علیرضا رضایی نیا رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مرودشت با بیان اینکه در جهت پویش سراسری کاشت یک میلیارد درخت، حدود ۳۰ هکتار از اراضی و ارتفاعات پیرامون منطقه دره آهنگری سیوند از بخش سیدان این شهرستان احیا شد، اظهار کرد: عملیات بذر کاری با همکاری گروههای مختلف مردمی، سمن ها، انجمنهای دوستداران طبیعت، نیروی انتظامی، دهیاریها، مرتع داران، بسیج، کارخانجات صنعتی و شهرداریها اجرا شد.
او با اشاره به اینکه کاشت درخت باید با شرایط اقلیمی و آب و هوای شهرستان مطابقت داشته باشند، افزود: کاشت درخت علاوه بر کنترل آبهای سطحی و تغذیه سفرههای زیرزمینی نقش بسزایی در پایداری فضای سبز و تصفیه هوا دارد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تصریح کرد: نهالهای تولیدشده بومی و سازگار با اقلیم منطقه است و با کمآبی سازگاری کامل دارد بنابراین جای هیچگونه نگرانی برای تأمین آب درختان کاشته شده در این طرح نیست.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مرودشت ادامه داد: گونههای کاشته شده شامل بادام کوهی، بنه و کیکم است.
او با اعلام آمادگی این مجموعه به منظور هرچه بهتر انجام شدن این طرح، با مشارکت شهرداری ها، دهیاریها، مرتعداران، کارخانجات صنعتی، انجمنها و سازمانهای مردم نهاد، گروههای مردمی و سایر گروههای مردمی از ذینفعان این طرح خواست با مشخص کردن محدوده طرح به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مرودشت مراجعه کنند.
رضایی نیا با تاکید بر اثربخشی این طرح در جامعه، اظهار امیدواری کرد: با همکاری همه گروهها بویژه کارخانجات و صنایع مختلف تولیدی ضریب حفاظت از عرصههای منابع طبیعی و فضای سبز این شهرستان افزایش یابد.
حدنگاری بیش از ۹۷ درصد از پلاکهای اراضی ملی کازرون
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کازرون گفت: بیش از ۹۷ درصد از اراضی منابع ملی شهرستان معادل ۳۷۰ هزار هکتار حدنگاری شد.
علی بلیانی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کازرون اظهار کرد: با همکاری اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان در جهت اجرای تعهدات سازمانی پیرامون حدنگاری اراضی منابع ملی با پیگیریهای صورت گرفته بیش از ۹۷ درصد از اراضی منابع ملی شهرستان معادل ۳۷۰ هزار هکتار مورد کاداستر قرار گرفت.
او تصریح کرد: این مساحت رشد ۱۰ برابری تعداد پلاکهای کاداستر شده در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ را نسبت به گذشته نشان میدهد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کازرون بیان کرد: اجرای کاداستر اراضی منابع ملی از اهمیت بالایی در دفاعیات حقوقی و حل و فصل اختلافات برخوردار است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کازرون گفت: به منظور اجرای طرح سراسری کاشت یک میلیارد درخت، بیش از ۱۰ هزار اصله نهال برای کاشت بین کشاورزان توزیع شد.
علی بلیانی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کازرون گفت: به منظور اجرای طرح سراسری کاشت یک میلیارد درخت، بیش از ۱۰ هزار اصله نهال از ۳۰۰ هزار اصله نهال تولیدی برای کاشت، در بین دهیاران و کشاورزان توزیع شده است.
او افزود: این تعداد نهال در سطح ۳ هکتار از بوستان روستایی و بیش از ۲۰ کیلومتر اطراف اراضی کشاورزی به عنوان بادشکن در نقاط مختلف شهرستان کاشته شده است.
بلیانی بیان کرد: کاشت درخت در قالب بوستانها و پارکهای جنگلی موجب افزایش سرانه و توسعه فضای سبز در مناطق مختلف شهری و روستایی میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کازرون همچنین با اشاره به کاشت گونههای کنار، ابریشم، اوکالیپتوس و سرو در سطح یک هکتار از اراضی پلاک جدول ترکی این شهرستان، گفت: در مراحل بعدی گونههای دیگری با همکاری دهیاران و شوراهای اسلامی به منظور توسعه سرانه فضای سبز شهرستان کاشت میشود.
او از همه دهیاران، شوراهای اسلامی شهر و روستا و شهرداریهای سطح شهرستان خواست تا هر چه بیشتر در اجرای این طرح ملی برای ایجاد محیطی سرسبزتر و آبادتر مشارکت داشته باشند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مرودشت گفت: ۵۰ هزار مترمربع از ارتفاعات منطقه کامفیروز جنوبی شهرستان مرودشت بذرکاری شد.
علیرضا رضایی نیا رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مرودشت اظهار کرد: ۵۰ هزار متر مربع از عرصههای طبیعی مناطق دزدکردک و خرم مکان بخش کامفیروز جنوبی این شهرستان با کاشت بذر گونههای بومی و سازگار با اقلیم منطقه مانند بادام کوهی و بلوط احیا شد.
او افزود: این اقدام با همکاری گروههای مختلف مردمی، سمن ها، انجمنهای دوستداران طبیعت، دهیاریها، و مرتعداران بذرکاری شد.
رضایی نیا بیان کرد: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مرودشت این آمادگی را دارد تا در جهت هرچه بهتر اجرای طرح کاشت یک میلیارد نهال، با شهرداری ها، دهیاریها، مرتعداران، کارخانجات صنعتی، انجمنها و سازمانهای مردم نهاد، گروههای مردمی همکاری کند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مرودشت از گروهها و ذینفعان این طرح خواست با مشخص کردن محدوده طرح به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مرودشت مراجعه کنند.
او با تأکید بر تلاش همگانی در حفظ و حراست از عرصههای جنگلی و مرتعی از مدیران صنایع موجود شهرستان خواست جهت تولید نهال و ایجاد فضای سبز با مشارکت بیش از پیش به حلقه اتصال حفاظت از فضای سبز شهرستان بپیوندند.
تعیین تکلیف ۷۰ هزار هکتار از اراضی ملی شهرستان کازرون
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کازرون گفت: ۷۰ هزار هکتار از اراضی ملی شهرستان کازرون رفع تداخل شده است.
علی بلیانی رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کازرون گفت: با توجه به ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیری ارتقاء نظام مالی کشور و آیین نامههای قانونی مطرح در کمیسیون رفع تداخلات، ۷۰ هزار هکتار از این اراضی با تصمیم کمیسیون مربوطه رفع تداخل شد.
او هدف از این اقدام را کاهش دعاوی اراضی در محاکم قضایی و تثبیت مالکیت دولت عنوان کرد و گفت: تاکنون نزدیک به ۷۰ درصد پلاکها در کمیسیون رفع تداخلات مطرح و به اتمام رسیده است.
بلیانی ابراز امیدواری کرد: با تلاش و پیگیریهای کمیسیون رفع تداخلات به زودی شاهد اجرای رفع تداخلات اراضی برای دیگر پلاکهای این شهرستان باشیم.
قلع و قمع بیش از ۷۰ اصله نهال در اراضی ملی کازرون
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کازرون گفت: با صدور دستور مقام قضایی، بیش از ۷۰ اصله نهال در اراضی ملی این شهرستان قلع و قمع شد.
علی بلیانی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کازرون اظهار کرد: در پی دریافت گزارشی مبنی بر تصرف و تجاوز در اراضی منابع ملی پلاک بناف، ماموران به بررسی صحت و سقم موضوع پرداخته که پس از کشف تخلف اقدام به اخذ دستور از مقام قضایی برای اعمال قانون میکنند.
او تصریح کرد: مساحت این اراضی ۳ هزار و ۵۰۰ مترمربع است که در آن محدوده حدود ۷۰ اصله نهال مرکبات غرس شده بود که با همکاری نیروهای انتظامی و اقدام ماموران یگان حفاظت شهرستان این نهالها مورد قلع و قمع قرار گرفت.
بلیانی ادامه داد: اجرای به موقع این دسته از احکام در همان ابتدای وقوع تصرف توسط ماموران میتواند نقش بازدارندگی و پیشگیرانه از تکرار این قبیل تخلفات توسط دیگر اشخاص فرصت طلب به دنبال داشته باشد.
او از همه طبیعت دوستان درخواست کرد گزارشهای مربوط به تخلفات صورت گرفته در عرصههای منابع ملی را به شماره تلفن شبانه روزی ۱۵۰۴ اطلاع دهند.