سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گره کور عدم همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن

در حالی که طبق قانون جهش تولید مسکن باید بانک‌ها ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به مسکن اختصاص دهند، اما همچنان بسیاری از بانک‌ها در پرداخت این وام مقاومت می‌کنند.

این روزها بحث اجرای طرح نهضت ملی مسکن در تمامی محورها در دستور کار است و به گفته مسئولان این حوزه روند اجرا مناسب است اما به شرطی که منابع مالی لازم به این بخش تزریق شود.

طبق آخرین آمارهای اعلام شده از سوی مهرداد بذرپاش وزیر راه وشهرسازی تا به امروز از ۴ میلیون واحد نهضت ملی مسکن،  یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن و روستایی، زمین خودمالکی و بافت فرسوده در حال ساخت است. همچنین  میزان تامین زمین از ۵۲ هزار هکتار عبور کرده که خود یک رکود به شمار می رود.

بذرپاش گفت: رشد تولید مسکن در کشور نسبت به سال های ۹۸و ۹۹ که منفی بوده، طی شش ماهه سال ۱۴۰۲ افزایش داشته و میزان سرمایه گذاری مردم ۲ تا سه برابر بیشتر شده است.

براساس این گزارش چندی پیش جلسه کارگروه تامین مالی شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور برگزار شد و در این جلسه اعضا تصویب کردند که از منابع مالی صندوق ملی مسکن برای تامین کلان پروژه های نهضت ملی مسکن استفاده بیشتری کنند. افزایش سرمایه بانک مسکن با هدف افزایش توان این بانک برای تامین مالی پروژه‌های مسکن دیگر تصمیم این جلسه بود که بر اساس آن دستگاه‌های دولتی و بانک مرکزی موظف شدند با تسویه مطالبات بانک مسکن به این مهم کمک کنند.

همچنین وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه مکلف شدند تا منابع لازم برای صندوق ملی مسکن که مسئولیت تامین منابع مالی خدمات زیربنایی و روبنایی پروژه‌های نهضت ملی مسکن و نیز تامین منابع برای کمک به ساخت مسکن اقشار نیازمند را به عهده دارد، فراهم کنند.

 تا به امروز چندین جلسه شورای عالی مسکن  با حضور رئیس جمهور برگزار شده همواره هم رئیس جمهور و هم وزیر راه وشهرسازی از کم کاری بانک ها گله مند بودند به طوری که به گفته ابوالفضل نوروزی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی شبکه بانکی در طول ۲ سال منتهی به فروردین ماه ۱۴۰۲ کلا ۲۰۰ هزار قرارداد پرداخت تسهیلات مسکن منعقد کرده بودند، ولی در ۶ ماه گذشته با پیگیری‌های ویژه‌ای که صورت گرفته و دستورات رئیس جمهور حدود ۶۴۰ هزار قرارداد عموما در بانک‌های دولتی منعقد شده است.

نوروزی با تأکید بر لزوم همراهی کل شبکه بانکی کشور به ویژه برخی بانک‌های خصوصی که تا الان متأسفانه عملکردی نداشته اند، اظهار کرد: پرداخت تسهیلات مسکن طبق ماده چهار قانون جهش تولید مسکن تکلیف قانونی لازم الاجرا است در حالی که برخی بانک های خصوصی پرداخت تسهیلات دارند که نشان از توان مالی آنها است اما به بخش های خارج از حوزه مسکن پرداخت می کنند.

مشاور وزیر و مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن اذعان کرد: در شش ماه اول امسال ۶۰۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط بانک پاسارگاد، بانک خاورمیانه، بانک سامان و بانک اقتصاد نوین پرداخت شده است که نشان از توان مالی آنها است اما سهم مسکن در این تسهیلات تقریبا هیچ بوده است. در حالی که طبق قانون ۲۰ درصد تسهیلات پرداختی بانک ها باید به بخش مسکن اختصاص یابد.

 وی اضافه کرد: اگر این بانک ها قدرت پرداخت وام ندارند نباید به هیچ بخشی تسهیلات بدهند واگر تسهیلات می دهند باید طبق قانون یک پنجم آن را به بخش مسکن بدهد؛ خواهشمان این است که این بخش اصلاح شود قانون مصوب مجلس در ماده چهار قانون جهش تولید مسکن هم مشخص است و این تکلیف مالایطاقی نیست.

 همچنین مهدیار اسماعیلی مدیرعامل صندوق ملی مسکن به باشگاه خبرنگاران جوان گفت:  ساخت مسکن، توسعه ای‌ترین اقدام کشور می‌تواند باشد زیرا این اقدام اشتغال زا، کنترل کننده تورم و موجب افزایش رشد اقتصادی کشور و  ایجاد  ظرفیت‌های اقتصادی دیگری نیز خواهد شد که اقدامی اساسی به عنوان پیشران پیشرفت کشور تلقی می شود.

اسماعیلی همچنین به استفاده از ظرفیت های صندوق توسعه ملی کشور هم اشاره کرد و گفت: اینکه بتوانیم از منابع صندوق توسعه ملی زودتر از به دست آوردن منابع حاصل از فروش نفت استفاده کنیم و آن را از طریق تحویل حواله‌هایی که حتماً برای صندوق توسعه ملی پول شود و منافع نسل‌های بعدی را حفظ کند، استفاده کنیم می تواند اثر توسعه‌ای خوبی داشته باشد.

وی با گله مندی از عدم همکاری برخی از بانک ها در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن گفت: طبق قانون باید برای بانک هایی که در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن همکاری لازم را نمی کنند جرائم مالیاتی در نظر گرفته شود که تا به امروز هم سازمان امور مالیاتی کشور اقدامات لازم را جهت اخذ مالیات انجام داده است اما مبلغی از این جرائم مالیاتی تا به امروز واریز به صندوق ملی مسکن نشده است.

براساس این گزارش مهم ترین اقدامی که زمینه ساز تسریع در اجرای پروژه های نهضت ملی مسکن در کشور می شود منابع مالی است که در این زمینه علاوه بر آورده متقاضیان باید برنامه ریزی در جهت پرداخت تسهیلات از سوی بانک ها صورت گیرد. به نظر می رسد بعد از گذشت دو سال از زمان اجرای پروژه های نهضت ملی مسکن هم بانک ها هنوز در پرداخت تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی کوتاهی می کنند این در حالی است که طبق برنامه هفتم  در صورتی که بانکی در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن همکاری نکند باید قدرت اعتبار دهی آن کاهش یابد و به بانک هایی که در این زمینه همکاری لازم را کرده اند اضافه شود که امیدواریم برای تسریع در اجرای پروژه های نهضت ملی مسکن هرچه سریعتر این موضوع به مرحله اجرایی شدن برسد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۲۴ ۳۰ دی ۱۴۰۲
نهضت ملی مسکن کجابود
..فقط شعارشعارشعار
ناشناس
۱۴:۱۷ ۲۸ دی ۱۴۰۲
برای تسهیل ازدواج نبایدنهضت ملی مسکن متوقف شود
ناشناس
۱۰:۳۴ ۲۷ دی ۱۴۰۲
بانک ها پول ندارند و از سویی مردم قدرت پرداخت اقساط هنگفت را هم ندارند
ناشناس
۰۹:۴۲ ۲۷ دی ۱۴۰۲
کدام بانک قراره هست وام به جانبازان و ایثارگران بدهد از پارسال تا امسال هنوز خبری نیست مسؤلان نمایندگان مجلس و دولت مردان فراموش کردند اقدام انجام دهند
ناشناس
۰۹:۳۱ ۲۷ دی ۱۴۰۲
الان چندین سال در انتظار تسهیلات و مسکن مهر هستیم
ناشناس
۰۹:۲۴ ۲۷ دی ۱۴۰۲
جالبه.کشور عجیبی داریم
به جای اینکه زمین و وام و منابع رو به تولید و زیر ساخت اختصاص بدیم صرف مفت خوری و بی عرضه گی یه عده تنبل و دلال و سودجو کردیم
ناشناس
۰۸:۴۷ ۲۷ دی ۱۴۰۲
بانک ها با بنگاه داری و تورم زایی و... فقط به کشور ضرر میزنن . تا حالا هیچ سودی برای کشور و مردم نداشتن
پژوهش
۰۸:۲۴ ۲۷ دی ۱۴۰۲
هنوز اخذ اقساط 5 میلیونی برای مدت دو سال برای وام مسکن ملی به بانکها ابلاغ نشده اقساط وام 550 میلیونی 11 میلیون می باشد و با حقوق کارمندی و کارگری امکان پرداخت این مبلغ برای کسی وجود ندارد.