علی بایگانه گفت: بذرهای اصلاح شده دارای شناسنامه هستند و پایههای ژنتیکی مشخص و خلوص ژنتیکی (از معیارهای اصلی کیفیت بذر) بالایی دارند که تکثیر میشوند.
او گفت: هر چه خلوص ژنتیکی یک بذر بالاتر باشد، کشاورز در شرایط برابر میتواند محصول با کیفیتتر و مرغوب تری از آن به دست میآورد.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان همدان گفت: ارقام جدید بذر از لحاظ ژنتیکی و کیفی بالاتر از ارقام منطقهای هستند و از طریق مرکز تحقیقات دیم کشور در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
بایگانه گفت: کشاورزان زمانی که قیمت بذر و خرید تضمینی زیاد باشد از خرید بذر اصلاح شده استفاده میکنند، اما در غیر اینصورت بذر خود را بوجاری کرده و استفاده میکند.
او با اشاره به اینکه ۹ شرکت تولید بذر غلات در شهرستانهای مختلف در استان همدان اقدام به تولید بذر میکنند، گفت: ۲۰ درصد بذر مورد نیاز کشاورزان از شرکتهای تولید بذر داخل استان تامین میشود.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان همدان گفت: ظرفیت تولید سالانه بذر در استان همدان را ۳۰ هزار تن خواند و نیاز سالانه استان به ۷۰ هزار تن بذر گندم و ۲۰ هزار تن جو برآورد کرد.
بایگانه با بیان اینکه بیش از ۱۲۰ هزار تن سهمیه کود ابلاغی کشاورزان در استان همدان است، گفت: از ابتدای امسال بیش از ۸۰ هزار و ۲۳۸ تن کود ازته، ۱۱ هزار و ۲۳۷ تن کود فسفاته و چهار هزار و ۷۲۵ تن کود پتاسه در بین کشاورزان توزیع شده است.
او میزان مصرف کود مرغی در مزارع را بین سه تا پنج تن در هکتار دانست.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان همدان ترکیبات خاک حاصلخیز را شامل ۴۵ درصد مواد معدنی، ۲۵ درصد هوا، ۲۵ درصد آب و پنج درصد نیز مواد آلی عنوان کرد و گفت: کشاورزی حفاظتی میتواند مواد آلی خاک را افزایش دهد.
بایگانه درباره کشت کلزا، گلرنگ و کاملینا در استان همدان گفت: کلزا به میزان سه هزار هکتار، گلرنگ پنج هزار هکتار و کاملینا ۵۰۰ هکتار در استان کاشت میشود.
او میزان اجرای طرح جهش تولید در استان را ۴۳۷ هزار هکتار دانست و گفت: گندم دیم در ۲۳۷ هزار هکتار، جو دیم در ۸۸ هزار هکتار، گلرنگ در ۴۲ هزار هکتار، کاملینا ۲ هزار هکتار، نخود دیم ۲۷ هزار هکتار، عدس دیم ۱۷ هزار هکتار، علوفه دیم ۲۲ هزار هکتار و گیاهان دارویی ۲ هزار هکتار به صورت جهش تولید کشت میشود.