مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین گفت: طرح جهش تولید برای چهارمین سال در ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان در حال اجراست.

منصور خزایی گفت: این طرح در بخش‌های کشت غلات، گیاهان دارویی، علوفه‌ای و دانه‌های روغنی با حضور ۱۷ کارشناس بخش دولتی و خصوصی در حال اجرا است.

او گفت: در طرح جهش تولید اعتبار خرید ادوات شهرستان ۶۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات کم بهره برای خرید ۴۸ دستگاه ادوات مصوب شده است که تاکنون از ۲۵ پرونده معرفی شده به بانک ملی چهار مورد با ۶ میلیارد ریال موفق به دریافت تسهیلات شده اند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین ابراز امیدواری کرد که با تعامل و همکاری بیشتر بانک ملی و این مدیریت اعتبار مصوب شده به طور کامل جذب شود.

خزایی از پایان کشت جو آبی در سطح سه هزار و ۳۰۰ هکتار و جو دیم در سطح ۶ هزار هکتار در مزارع این شهرستان خبر داد و گفت: تاکنون ۹۰ درصد از کشت گندم دیم و بیش از ۷۰ درصد از کشت گندم آبی در اراضی شهرستان انجام شده است.

او گفت: در سال زراعی جاری سطح ابلاغی کشت گندم دیم ۳۵ هزار و ۵۰۰ هکتار و سطح کشت گندم آبی سه هزار و ۶۰۰ هکتار است و انتظار می‌رود کشت محصولات پاییزه تا پایان آبان ماه ادامه داشته باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین با بیان اینکه در این شهرستان کشت پاییزه از نیمه شهریور آغاز شده است، سطح کشت کلزای شهرستان را ۱۲۵ هکتار اعلام و تصریح کرد که کشت کلزا یکی از بهترین کشت‌های توصیه شده در تناوب با غلات آبی است و این کشت به مانند یک اصلاحگر طبیعی خاک بوده و نقش مهمی در پایداری تولید غلات دارد.

خزایی افزود: از عوامل تاثیرگذار در دستیابی به عملکرد مطلوب تهیه بذر مناسب و اصلاح شده و تغذیه کودی است.

او گفت: در سال زراعی جاری حدود ۶۰۰ تن انواع بذر اصلاح شده گندم آبی و دیم و بیش از ۹۰ تن بذر اصلاح شده جو آبی و دیم برای کشت در مزارع این شهرستان تدارک و توزیع شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین گفت: میزان کود‌های یارانه دار توزیع شده از ابتدای سال زراعی تاکنون ۲ هزار و ۳۰۰ تن ترکیبی از کود‌های ازته، فسفاته و پتاسه است که توزیع کود تا پایان کشت پاییزه ادامه خواهد داشت و کشاورزان می‌توانند با ثبت درخواست کود و با صدور حواله الکترونیکی توسط کارشناسان نسبت به تحویل سهمیه کود کشت خود اقدام کنند.

خزایی گفت: در سال زراعی گذشته مجموع بارندگی شهرستان ۱۷۵.۷ میلیمتر ثبت شد که کاهش قابل ملاحظه‌ای نسبت به میانگین بلندمدت داشت.
او گفت: در ۲ روز گذشته شاهد بارندگی موثری بوده ایم و امیدواریم در پاییز امسال شرایط بارشی استان و شهرستان قدری متعادل و در شرایط نرمال باشد لذا این موضوع اهمیت بیمه محصولات کشاورزی را بیش از پیش می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین به کشاورزان توصیه کرد: جهت کاهش ریسک کشت محصولات به ویژه در شرایط دیم، نسبت به بیمه محصولات خود اقدام کنند.

همدان یکی از قطب‌های مهم کشاورزی کشور است، که این استان با وجود داشتن ۲.۱ درصد از وسعت کشور، ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است.

استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی (آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است که بر اساس آخرین آمار‌های منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان معادل ۶۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.