میرزایی قمی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در نشست خبرى گفت: موتور سیکلت چه برقی و بنزینی در حال حاضر جز لاینفک سیستم حمل و نقلی شناخته میشود. بر اساس مطالعات سهم موتور در جا به جایی سیزده درصد است که قبلا پنج درصد بود که نشان می دهد حتما موتور سیکت یکی از وسایل حمل و نقلی است که باید برای آن برنامه ریزی داشته باشیم. اگر وضعیت موتور مشخص نشود در آینده با مشکل مواجه خواهیم داشت. باید بابت توسعه و استفاده موتور سیکلت در بخش تولید و استفاده کنندگان در سطح کلان و شهر برنامه ریزی داشته باشیم.
وى بیان کرد: بر اساس مطالعات سال ۹۶، موتور سهم ۱۰/۱ در ذرات معلق دارد. درصد عمده موتورهاى شهر تهران و کشور فرسوده هستند. اگر بخواهیم اعداد را به روز رسانی کنیم سهم آلایندگی موتور افزایش یافته است. هر موتور فرسوده نسبت به موتور به روز ده برابر بیشتر آلودگی داشته است و این نشان می دهد که در خصوص از رده خارج کردن آنها باید برنامه ریزی داشته باشیم. از این رو موضوع برقی سازی مبنا قرار گرفت. موتور برقی جایگزین کاربراتوری وفرسوده و قدیمی خواهد شد که در این مسیر مدل اقتصادی را پیش بینی کردیم. طرح سوآپ باطری است. سند آسیب شناسی تهیه شده تا بحث تفاوت قیمت موتور سیکلت برقی و عادی و... بررسی شود که در نهایت رسیدیم به سوآپها تا بستر و زیرساخت ایجاد شود.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران افزود: در سفر اخیر شهردار به چین بحث صد هزار موتور برقی در دستور کار قرار گرفت که بر اساس برآوردها در صورت واردات عایدی اقتصادی در طول دوره طرح حدود هفتاد همت خواهد بود. در این نشست آقای چمران رئیس شورای شهر به واردات دویست هزار موتور برقی خارجی اشاره کرده اند که این خبر تعجب آور است. با توجه به ظرفیت تولید در داخل بعید است این اتفاق رخ دهد چون واردات و گواهی و خدمات پس از فروش آن مهم است چون تولید موتور سیکلت رقابتی است و صاحبان صنایع ترجیح می دهند پاسخگو باشند. از این رو در واردات این مباحث دیده نشده و باید نماینده تولیدکنندگان هم در این جلسات باشند. چرا در این وضعیت ارزی باید موتور وارد شود. پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک با حضور نمایندگان تولیدکنندگان موتور سیکلت را می دهیم.
خواهشاً شرکت ها به ماشین های خودشون رسیدگی کنند.
عوارض آلودگی هوا خیلی بد است. سردرد و تهوع و استفراغ و مشکلات قلب و ریه