سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایران‌ساخت با چه هدفی راه‌اندازی شد؟

معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: محققان کشور از این که اثربخشی لازم را برای کمک رسانی داشته باشند؛ احساس رضایت دارند.

یازدهمین دوره نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته ایران ساخت، پس از ۴ روز فعالیت، به کار خود پایان داد.  

به دنبال آن، جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با حضور در یک برنامه تلویزیونی، بیان کرد: ما در روز‌های ۱۲ تا ۱۵ دی هفته گذشته شاهد برگزاری یازدهمین دوره نمایشگاه ایران ساخت بودیم. در این نمایشگاه که به صورت تخصصی عرضه کننده مواد و تجهیزات آزمایشگاهی، تست و آزمون پیشرفته صنعتی است، بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ محصول پیشرفته در زمینه تست و آزمون تحقیقاتی دانشگاهی و صنعتی را عرضه شد و مخاطبان مختلفی مانند محققان دانشگاهی دانشجویان و واحدهای تحقیق و توسعه صنعتی، ادارات کلی که در بخش‌های مختلف، مراکز آزمایشگاهی دارند و سازمان‌های استاندارد از این نمایشگاه بازدید کردند و اتفاقات خوبی رقم خورد.

او درباره آغاز کار ایران ساخت برای اولین بار، توضیح داد: اگر بخواهم به تاریخچه نمایشگاه اشاره کنم، در یک دهه گذشته یکی از چالش‌های پیش روی محققان کشور به دلیل تحریم‌هایی که علیه کشور وضع شد امکان دسترسی به تجهیزات تست و آزمون پیشرفته بود. بسیاری از تجهیزاتی که در دانشگاه‌های ما وجود داشتند به دلیل عدم پشتیبانی لازم، امکان بهره برداری مورد نیاز از آن ها موجود نبود و برای تجهیزات جدیدی که نیاز به تامین و خرید داشتیم با تحریم روبه‌رو بودیم.

مشایخ ادامه داد: بنابراین همتی شکل گرفت مبنی بر این که بخشی از ظرفیت دانش بنیان‌های کشور را سوق بدهیم به این سمت تا تجهیزات مورد نیاز بخش‌های تحقیقاتی خود را خودمان تامین کنیم و نیازی به دیگر کشور‌ها نداشته باشیم.

معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری اضافه کرد: جامعه محققان کشور ما از این جهت که اثربخشی لازم را برای کمک رسانی به بخش‌های مختلف کشور داشته‌اند،  احساس رضایت دارند. نمونه آن هم دو سه سال گذشته در کرونا بود. محققان کشور چه در بخش درمان و تحقیقات و تولید دارو، کیت‌ها ونتیلاتور‌ها و سایر موارد که یک نظام درمانی پیشرفته نیاز داشت٬ توانستند به مدد نتایج تحقیقات از این آزمایش سربلند بیرون بیایند و  با واکسن‌ها٬ تجهیزات مورد نیاز و مواد ضدعفونی کننده به نیاز‌های کشور پاسخ بدهند.

او گفت: این احساس رضایت در آحاد جمعیت تحقیقاتی کشور است تا در روزی که به آن‌ها نیاز است بتوانند نتیجه تحقیقات خود را به جامعه عرضه کنند و مردم از آن بهره‌مند شوند.

مشایخ در پایان تاکید کرد: یکی از خواسته‌های مقام معظم رهبری رسیدن به مرجعیت علمی است و مرجعیت علمی با تلاش و پشتکار محققان ما محقق می‌شود، زمانی که بتوانند نتایج یافته‌های علمی خود را در سطح جهانی منتشر کنند و سایر محققان دنیا این پیام را دریافت کنند که در یک کشور ۸۵ میلیونی با تمام همه مسائل و مشکلاتی که پیرامونش وجود دارد، ناامنی‌های منطقه ای و چالش‌های اقتصادی و تحریمی، به جریان‌های پر شتاب علمی خود ادامه می‌دهد و به یک مرجع برای سایر محققین تبدیل می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.