معاون علمی و فناوری رئیس جمهور مطرح کرد: ۹ محصول رونمایی شده در حوزه‌های مختلف، برای اولین بار عرضه شده اند و از نظر تکنولوژی جزو فناوری‌های پیشرفته هستند.

روح الله دهقانی فیروزآبادی، در حاشیه رونمایی از ۹ محصول دانش بنیان که در نمایشگاه ایران ساخت در جمع خبرنگاران اولویت‌های سیاست حمایتی معاونت علمی را توسعه بازار صادراتی عنوان کرد و افزود: در ۱۰ سال برگزاری نمایشگاه ایران ساخت، تجربه تولید و فروش تجهیزات آزمایشگاهی به دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور را به دست آورده‌ایم و در این مدت با تجربیاتی که کسب شد اشکالات برطرف شد و توانستیم از این طریق بازار تجهیزات ساخت داخل را توسعه دهیم.

وی با بیان اینکه با این سیاستگذاری محصولات با کیفیتی به تولید رسید اظهار کرد: اکنون این محصولات با کیفیت در بازار داخل تجاری‌سازی شده و حتی در برخی از مراکز با اشباع تجهیزات آزمایشگاهی مواجه هستیم از این رو سیاست اصلی نمایشگاه یازدهم تجهیزات آزمایشگاهی صادرات تجهیزات آزمایشگاهی و پژوهشی ایرانی به دنیا دنبال می‌شود.

دهقانی خاطرنشان کرد: در این دور از نمایشگاه چند شرکت خارجی حضور پیدا خواهند کرد که از قبل با آن‌ها مذاکره کرده ایم ضمن آنکه از روسای چند دانشگاه از کشور‌های همسایه نیز برای حضور در این رویداد دعوت شده است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: با توجه به تجارب ده سال گذشته و حضور بیش از ۳۶۰ شرکت سازنده تجهیزات آزمایشگاهی، سیاست دیگر ما رسوخ تجهیزات و مواد و ابزار آزمون و تست پیشرفته به بخش‌های صنعتی است چرا که اعتقاد داریم مجموعه هایی، چون وزارت نفت، وزارت جهادکشاورزی، وزارت نیرو و وزارت صمت زمینه را برای استفاده از تجهیزات و مواد آزمایشگاهی داخلی در بخش‌های صنعتی هموار کنند.

وی با اشاره به رونمایی از ۹ محصول دانش بنیان در این نمایشگاه گفت: وقتی به ده سال گذشته نگاه می‌کنیم سال‌های نخست بیشتر محصولاتی توسعه داده شد که از نظر فناوری از سطح پایین تر، قیمت کمتر و بازار بزرگتری برخوردار بوده اند، ولی هرچه به پیش می‌رویم محصولاتی که با فناوری بالاتر و تخصصی‌تر ارائه شده‌اند.

دهقانی یادآور شد: امسال ۹ محصول آزمایشگاهی جدید در حوزه‌های مختلف، نفت و مواد، لیزر، تکثیر سلول‌های انسانی، بحث کوانتوم رونمایی شد. این محصولات برای اولین بار عرضه شده اند و نسبت به محصولات دیگر از نظر تکنولوژی جزو فناوری‌های پیشرفته محسوب می‌شوند از این رو این محصولات دارای اهمیت خاص برای ما هستند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به حمایت این نهاد از محصولات ایرانی مشابه نمونه‌های خارجی اظهار کرد: ده سال پیش گاهی دانشگاه‌ها و بژوهشگاه اقدام به خرید تجهیزات آزمایشگاهی چند ده هزار میلیارد تومانی یا چند صد میلیاردی کردند، ولی به علت نداشتن ماده اولیه بلا استفاده باقی ماندند و یا به دلیل عدم کالیبراسیون قابل استفاده شدند، ولی اکنون خوشبختانه این توان در کشور ایجاد شده است.

وی تاکید کرد: عمده کار‌هایی که معاونت علمی در این سال‌ها کرده یارانه برای تجهیزات داخلی بوده است و در کنار آن تسهیلات لیزینگ برای خریداران در نظر گرفته شد. این اقدامات در کنار اعتبار مالیاتی کمک به بازار صادراتی و توسعه بازار صنعتی دانش بنیان‌های ایران در سه دسته شرکت‌های دانش بنیان نوپا، نوآور و فناور نوآور کرد. این شرکت‌ها از برترین‌های اکوسیستم فناوری کشور هستند نزدیک به ۳۰ درصد مسیرشان را پیدا کرده اند.

دهقانی با بیان اینکه ۷۰ درصد از شرکت‌های نوپا از آغاز فعالیتشان بازار در اختیار دارند یادآور شد: سیاست و رویکرد ما بر این متمرکز شد که شرکت‌های دانش بنیان جدید با رویکرد بازار محور فعالیت خود را شروع کنند یعنی ابتدا نیاز بازار را احصا کنند و سپس به سراغ ایده و نوآوری بروند چرا که مشاهده کردیم گروهی که با ایده آغاز به کار می‌کنند با حمایت معاونت علمی به بازار متصل می‌شوند.

وی تاکید کرد: در این مسیر ما معتقدیم مهمترین و اصلی‌ترین حمایت از شرکت‌های دانش بنیان وصل کردن آن‌ها به سرمایه گذاران است و تمام تلاش ما در این مسیر بر همین اساس خواهد بود.

گفتنی است دستگاه تضمین جریان، حسگر خورشیدی دیجیتال دومحوره، دستگاه کرایواستات (میکروتوم انجمادی)، آنالایزر آنلاین مانیتورینگ COD، کرایواستات ۴ کلوین، طیف‌سنجی شکست القایی لیزری، چگالی‌سنج رادیواکتیو (گاما)، طیف‌سنج فلورسانس پرتو ایکس و دستگاه اتوکالیماتور، ۹ محصل رونمایی شده در نمایشگاه بودند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۸ ۱۳ دی ۱۴۰۲
فناورانه ،دانش بنیان ،پیشرفته.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۲ ۱۳ دی ۱۴۰۲
به امید موفقیت روز افزون کشورمان ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۲ ۱۲ دی ۱۴۰۲
علی